EN SPECIELL DAG… !

Mina kära bästa bloggvänner! 

Tusen miljoooner TACK för att ni förstår mig när jag är tyst några dagar…  Ni vet att ni alltid finns i mina tankar och att jag saknar er då jag inte bloggar men som alltid då jag är i Oslo så vill jag maxa dagarna och verkligen ta in alla intryck! Det är så vackert att jag kan stoppa upp och titta på ett träd i flera minuter, ha, ha. Men nu är vi tillbaka i Luleå! Vi landade här sent tisdag kväll och nästa vecka kickar vardagen igång så då är allt tillbaka i vanligt ordning igen.

Och på tal om vanlig…  idag är det INTE någon vanlig dag för idag är min älskade darling på vift till vår vackra huvudstad. Åh som hon har längtat!!!  Hon och en bästa vän (som fick resan av J i födelsedagspresent) hoppade på en flight kl. 07.00 på morgon mot Stockholm och i kväll flyger de hem igen och jag kan nästan inte vänta till jag får möta upp de på flygplatsen så att de får berätta om dagens upplevelser!!!  De hade gjort en fantastisk plan över vilka butiker de skulle besöka och allt de skulle göra men t.y.v.ä.r.r. så ringde J mig runt kl. 10 och sa att hon inte mår helt bra … Mitt älskade hjärta… så himla otur.  Så jag har pratat med henne i telefon hur många gånger som helst och nu är de på ett hotell och chillar. TACK och lov för softa hotell lounger när man inte mår bra alltså… !  Och TACK för att vi har så fina vänner som finns där om J skulle behöva gå hem till någon och vila mer…  Livet alltså.  Man vet aldrig vad dagen ska erbjuda när man vaknar på morgon och blir man sjuk så blir man, det är tyvärr inget man kan göra med den saken…  Men jag får erkänna att mitt mammahjärta blöder idag eftersom jag inte finns där för henne… Jag och Johanna alltså, vi är verkligen ett så tight team så om den ena mår dåligt så gör den andra det också…   Och då vi är lyckliga, ja då blir lyckan dubbel! som nu tex (har jobbat på det här inlägget en stund, typ flera timmar mellan alla samtal), då J ringde från Gröna Lund och sa att hon mår bättre. Alltså obeskrivlig happiness!!! 🙂

J´s vän var här på sleepover så jag väckte girlsen kl. 05.15 och strax före kl. 06.30 sladdade vi in med bilen utanför flygplatsen. Men alltså tänk att mitt älskade hjärta blivit så stor att hon flyger själv med en kompis till Stockholm!!!  Resan var min idé men jag har många gånger funderat på hur jag kunde komma på det? ha, ha.  Nejdå, de är stora nu och att resa själva är en perfekt sak att få göra då man ska fylla 13 år snart.  

Johanna är så resvan att hon har stenkoll på hur man checkar sin flight på avgångstavlan och hon hittar till gates, toaletter, restauranger, lounger, butiker etc. i sömnen på både Luleå Airport och Stockholm Arlanda så det var jag inte ett dugg orolig över.   Tänk på det då du reser med barn att du låter de lära sig hur man ser på de här tavlorna. Flight nr., när det är boarding, var alla gates är…  Då lägger man grunden till att de blir trygga i att flyga själva. 

Happy friends ready for take off med flight SK003 till Stockholm kl. 07.00.  Och J reser i världens finaste skjørt / kjol + tee från Soup Store som vi shoppade nu då vi var i Oslo.  Det här är 2:a gången som J flyger själv i sitt liv. Förra gången var hon 7 år och reste Oslo – Stockholm – Luleå.  Hon är så modig! 

Jag var så rörd då jag körde hemåt från flygplatsen att jag gjorde ett stopp för att andas lite…. Det är stort när ens barn plötsligt kan resa iväg själv med kompis på äventyr. En ny fas i livet!  Och se så vackert det var på älven på morgon strax före kl. 07…  Det är här isvägen som är på CNN´s bucketlist är på vintern. Ganska så galet ändå att man kan gå på vattnet då! 

Men alltså dom här 3 palmerna som varje sommar ställs ut hamnen… Man undrar ju lite hur dom tänkte då dom kom på den idén på ett kommunmöte?  Kanske det var någon som älskar Thailand lika mycket som jag gör som fick bestämma? Ha, ha. Så himla galet och sååå lite passande…  Finn 3 fel liksom. Ha, ha.  

Fast härligt att man kan knipsa bilder och få alla att tro att man är någon helt annanstans…! ha, ha.   

 

Nu ska jag lägga i en växel här och försöka få gjort lite av allt jag planerade att göra idag…  Sen TOK längtar jag till jag får åka ut till flygplatsen igen och hämta tjejerna. Om jag har tur så kanske J har med sig NK mint i bagaget… !

Önskar dig en alldeles underbart härlig torsdag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 9 Comments

9 responses to “EN SPECIELL DAG… !”

 1. Nilla says:

  Vilken spännande dag för tjejerna. Jag hade dock rest med och haft några egna timmar i Stockholm och kunnat finnas tillhands OM något skulle hända under dagen. Jag vet att Johanna är resvan, men jag hade inte velat ha min 13 åring så långt borta utan att ha någon vuxen i närheten. Det är så mycket som kan hända, men så är jag lite av en hönsmamma. Hoppas att Johanna mådde bättre och fick en fin dag. Kram och ha en fin helg!

  • Mia says:

   Hej! Som det står i inlägget så har familjen vänner i Stockholm som kan hjälpa till om tjejerna hade behövt det. Läs ordentligt innan du skriver en kommentar som bara vill föra fram din egen förträfflighet som mor…..

   En hälsning från en annan mamma

   • Svar till Mia:

    Ja precis! vi har bästa vänner i Stockholm som bor nära och som jag visste fanns där ifall det skulle hända något… Det var det som fick mig att känna mig lugn på att detta skulle gå bra. 🙂 Sen är ju facetime en väldigt BRA uppfinning så det känns som att jag också var i Stockholm igår för Johanna ringde på det hela tiden så att jag kunde följa med på dagen och på var de var någonstans. Helt perfekt !

    Önskar dig den bästa dagen ! och en magisk weekend fylld av happiness! Kram! 🙂

  • Svar till Nilla:

   Ja denna dag var verkligen sommarens höjdpunkt för de och något de sett fram emot sååå mycket! 🙂 Och ja, tro mig, jag har sagt typ 100 gånger att jag bokar en flight och reser jag också, så att jag finns där just in case… Men då hade det ju inte blivit riktigt samma sak. Grejen var att de skulle resa själva och de var sååå glada när de kom hem! Den här dagen blir ett minne för livet ! Och tack för omtanken kring Johanna, hon mådde bättre efter några timmar så dagen blev fin till slut!

   Önskar dig också en riktigt fin helg Nilla! Njut & fånga de lyckliga stunderna! Kram! 🙂

 2. Christina says:

  Usch och fy för en sådan hemsk kommentar!!!!

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Vilken fantastisk rolig dag och minne för tjejerna hoppas hon mår bättre och kan njuta av dagen. Stor kram

  • Tusen miljoner tack för dina fina ord Viktoria! 🙂 Ja, det var en av sommarens höjdpunkter så otur bara att J blev dålig men hon piggnade till efter lunch och jag mötte upp en riktigt glad darling på flygplatsen strax efter kl. 21 igår kväll. 🙂

   Önskar dig en underbar dag och en härlig weekend! Kram!

 4. Elin says:

  Så spennende! Husker da jeg var på den alderen og dro alene til nærmeste by for frisør og shopping. Da var det ingen mobiltelefoner, og jeg dro helt alene. Men mine foreldre stolte på meg og jeg vokste veldig på det!
  Ha en flott helg!

  • Åh tusen miljoner tack för att du delar din historia Elin! Nu sitter jag här med ett stort smil! 🙂 Ja men visst är det så att vi växer på de upplevelser vi vågar utmana oss själva på. Det är en häftig del av livet ! Och att visa barnen att vi litar på dem är också en viktig del av vägen in i vuxenlivet.

   Önskar dig också en strååålande flott weekend fylld av lyckliga stunder! Stor klem! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *