EN TILL SOMMAR UTAN THAILAND…


Goood tisdag mina kära vänner! 

Här i norr vaknade jag nyss till ännu en grå och regnig dag men då jag gick och la mig i natt, runt kl. 03, så strålade solen och det var klarblå himmel. Så det kanske är på nätterna jag ska lägga mig ute på solstolen och njuta? Ha, ha. Nej men i morgon vänder det! och då kommer både solen & värmen tillbaka så idag ska jag gasa på här inne och försöka komma i mål med så mycket fix som möjligt och det är ju verkligen sååå skönt att få ordning & reda. Feelgood deluxe!!!

Och på tal om feelgood… Den här veckan brukar det pågå full packning här hemma inför vår sommarsemester i Thailand och jag känner att hela min kropp saknar de softa underbara dagar som våra veckor där alltid bjuder på. Och tänk att det här är 2:a sommaren som vi inte kan resa till vårt älskade hem i Phuket… Jag har inte riktigt vant mig vid att ha “hemma-sommar” så vi är lika vilsna över vad vi ska göra i sommar som vi var förra sommaren. Eller lite bättre har vi blivit för vi hade ju en underbar Stockholms weekend för ett par veckor sedan och –  vi har köpt grill! 5 år senare… ha, ha, ha.  Men – det går framåt med öppningen av Thailand och redan 1:a juli så öppnar Phuket (enligt plan) upp för fullvaccinerade turister. Problemet är bara att JIG fick sin första spruta 17/6 och jag får min i morgon så vi kommer, som det ser ut just nu, inte att hinna bli fullvaccinerade i tid för att kunna resa dit i sommar (det ska gå ca 3 veckor till man får sin 2:a spruta + 10 dagar på det). Så vi får hålla fast vid vårt mål om att lyfta mot Thailand till jul. Men jag fick i alla fall liiiite Thailand feelings igår när vi girls chillade en stund inne i mitt dressing room (mer om det i bildtext nedan) för då  hittade jag plötsligt ett nytt mobilskal som jag köpt där som jag helt glömt bort. Vi shoppar alltid nya skal på Central Festival i Phuket och jag älskar att de maxar blinget! 🙂

 

Jag blev så glad & rörd över att J la upp det finaste collaget med bilder från sin resa på sin instagram igår. Åh älskade hjärtat hade verkligen de bästa dagarna hos sin bästa Alice & Co. i Bankeryd.  Och jag blev så otroligt glad över att vår kära vän Lisbeth, som är granne till oss i Thailand, bjöd med sig tjejerna på en super härlig dag med lunch på stan + shopping. Också fick J även besöka deras fantastiskt vackra lägenhet! (där hon sitter och vinkar till mig på bilden till höger) Tusen 1000 miljoner T.A.C.K. för att du förgyllde Johannas resa Lisbeth! Du är helt amazing!!! 

Jag och Gizella har “en grej” ihop… Varje morgon följer hon efter mig in i mitt dressing room då jag ska gå och klä på mig också sätter jag mig på golvet och myser med henne en stund och igår fick vi härlig sällskap av bästa J där inne också så alla tjejer i familjen satt på golvet då JIG tittade in och undrade vad vi höll på med?  Ha, ha.  Och – jag provade en ny blus som jag spontanshoppade i söndags på H&M. Super skön! så ett tips! Och mitt sparkling “turban” diadem är också ett tips, även det från H&M.  Sen ett tips till mig själv: ta tag i att stryka, vika och hänga alla nytvättade kläder som jag lagt i en enoorm hög bakom mig. Oh my… it´s a never ending story. Ha, ha. 

Och plötsligt då vi satt där inne så hittade jag ett mobilskal som jag helt glömt bort! så det var inte bara jag som fick nya kläder, det fick även min i-phone!

 

Vad har du själv för sommarplaner? Det känns som att möjligheterna är lite fler än förra sommaren och det ska vi vara så otroligt tacksamma för. Herregud, vem kunde tro att vi skulle leva med en pandemi så här länge? Och sen får jag erkänna att jag inte är super pigg på att få min vaccinspruta i morgon men jag känner att jag inte har något val för vaccinet kommer att bli min “biljett” till att kunna resa ut i världen och det vill jag absolut inte missa. Så – bara att kavla upp… !

 

Nu fångar vi dagen och fyller den med härlig energi!!! 🙂

 

Uppdatering kl.18: jag ser att ni har kommenterat att jag skrev att det ska gå ca 3 veckor mellan 1:a och 2:a vaccinsprutan. Det är information som vi har fått.  Men – jag är mycket väl medveten om att det kan gå upp till 6-7 veckor mellan och det är också den rekommenderade tid som står om man googlar saken. Det är därför vi inte kan planera in någon Thailand resa i sommar. För just nu är det för ovisst när vi är fullvaccinerade.

 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

56
Kategori: Allmänt | 17 Comments

17 responses to “EN TILL SOMMAR UTAN THAILAND…”

 1. Elin says:

  Vi blir bare i Norge. Litt i Oslo og litt hos vaksinert familie rundt i landet.
  Hvorfor er du skeptisk til å ta vaksinen? Hilsen fullvaksinert helsearbeider.

 2. line says:

  Er som deg svært usikker på hva vi skal bruke sommeren til. Vi bruker å være hele ferien i danmarkI i leid sommerhus og hos familie og venner, vi har ikke fått eller er i kø for noen vaksine så rekker nok ikke noen tur.

  Bor på landet og pendler til Oslo (dog 67 uker siden jeg var på jobb…) så har i pandemien kommet på at jeg skal kjøpe meg leilighet i Oslo. Så håper jeg får til det og kan være der noen netter i løpet av sommeren om jeg får kjøpt og overtatt før den er over vel og merke.

  Ellers lese bøker, grille og grave i jorden.

 3. Camilla says:

  Jag fick vänta 6 veckor mellan mina vaccinsprutor,

  • Marit says:

   Tänkte precis skriva det, nya rekommendationen från FHM är 7 veckor efter första sprutan. Tänker på phizer, ännu längre med Astra men det gäller ju enbart personer över 65 år.

 4. Camilla Strömbäck says:

  Jag fick moderna vaccinet och det var 6 veckor

 5. Kerstin says:

  7 veckor phizer blir det för mig, min man och mina vuxna barn…och alla andra jag känner i umeå som fått 1 spruta…

 6. Ida says:

  Kan du ikke komme med tips på strandvesker/stråvesker? Du som har så mange 🙂 trenger til å ha med til kveldsbad med familien

 7. Elin says:

  Hej!
  Du är alltid bra på inspirerande tips, så tänkte fråga dig om hjälp.
  Jag börjar i augusti på ett nytt jobb som chef för ett mindre företag. Dresscoden är ganska relaxed, tänk dig jeans och piké för män typ.
  Hur gör jag som ganska ung tjej ett lagom intryck? Seriöst men ändå kul, ungt men ändå med pondus… ja, du fattar.
  Hjälp!

  • Viktoria-pinkpastry says:

   Grattis! Åh så kul detta vill jag med läsa, anna-stina är fantastisk på styling! Genom att.lösa.här var hon fått mig att tänka på ett helt annat sätt, hon har verkligen fått mig att förstå med matchning och färger, är så glad för det, för mina outfits gör mig så glad och jag känner mig så fin. Jag börjar med på nytt jobb i augusti efter att ha varit föräldraledig i 6 år med dottern..så det snurrar med i mitt huvud bad jag ska ha på mig så vore jättekul att läsa. Stor kram och Anna-stina tack för toppen blogg som alltid förlåt för dåligt med kommentarer. Stor kram hoppas ni får åka till Thailand snart, vi längtar med!

   • Sofie says:

    Åh ja jättebra önskan 🙂 Efter 15 månader på hemmakontor behöver jag också lite inspiration haha 🙂 Kan ju inte gärna komma tillbaka till kontoret i träningstights och sweatshirt 🙂

 8. Lena says:

  Har förstått att du gillar att shoppa men rensar du någonsin ut något? Jag går igenom min walk-in-closet 2 gånger per år. Ser att det ligger lite högar bakom dig, du har kanske helt enkelt för mycket om du hittar ett mobilskal inköpt för längesedan. Själv har jag ETT mobilskal i neutral färg som passar till det mesta.

 9. Pia says:

  Håller precis på att rensa mina föräldrar lägenhet. De har rest mycket har mycket förvaringsutrymme. Blir så jobbigt att rensa och slänga allt möjligt de köpt lagt undan och glömt bort. Klart jag skänker bort också. Dukar i massor hittar jag aldrig använda ,brödkorgar verkar också vara en favorit att köpa osv. Tänker på dig hinner du använda allt du köper och låter du det gå vidare när det känns färdigt för dig? Tror att vi alla borde tänka igenom vad vi köper och vad vi lämnar efter oss.

 10. Lena says:

  Får ni inte tid direkt till andra dosen? Det fick jag på plats när jag fick första. Då vet man exakt hur många veckor det är emellan. Så var det i alla fall för mig och det kändes tryggt. Har läst om flera som haft problem att boka in andra dosen.

 11. A says:

  Tre veckor efter första sprutan har man ett visst skydd för smitta, det är nog det du minns och förväxlat. När du vaccinerar dig så får du tiden för din andra sprutan vilket är efter 7 till 9 veckor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *