FJÄRRUNDERVISNING…!

Plötsligt så hände det. Vi fick ett mejl från skolan ang. att ytterligare en pedagog på högstadiet har fått corona så – fr.o.m. måndag så har Johanna och alla andra i årskurs 6-9 på NLV Bergviken fjärrundervisning.  Ska berätta mer och uppdatera både detta och förra inlägget med bilder senare. Men ville bara dela saken efter mitt förra inlägg.  Alltså så bra, klokt och helt rätt beslut!!!

Nu kan jag  pusta ut lite…

2
Kategori: Allmänt | 12 Comments

12 responses to “FJÄRRUNDERVISNING…!”

 1. Mia says:

  Bra! Nu eskalerar covid plus att vi har lååånga vårdköer… Kommer i håg i våras hur påhoppad man blev på sociala medier om man ville stänga skolorna… På gymnasiet kommer vi köra varannan vecka! Ja, lärare är också människor som måste skyddas och många lärare i Sverige har fått Corona & lider av sviterna bara för att vi i skolan ska fixa lokaltrafiken samt se till att barn inte far illa hemma… Det är ju faktiskt socialtjänstens uppdrag & barn får aldrig fara illa oavsett pandemi, Hoppas vi kan leva som vanligt snart, resa , träffa vänner, släkt & må gott!

 2. Lena Karlsson says:

  Ja det var ju helt rätt! Önskar mina barns gymnasieskolor också kunde stänga och istället köra distansundervisning. Fungerade utmärkt i våras. Varför inte nu också liksom?

 3. Elin says:

  Jeg har det motsatt, håper at skolene holder åpent! Vi holder oss hjemme med kun familien etter skoletid/jobb og reiser ingen steder. Krysser fingre for at det ikke blir behov for ytterligere nedstengning.

 4. C says:

  Hemskola eller inte. Det allra viktigaste nu är (vilket jag tyckte är klart och tydligt)
  Besök inga affärer, beställ hem mat
  Delta inte i några möten/aktiviteter, oavsett om de ställs in eller inte
  Besök inga bad eller bibliotek
  Res ingenstans
  Umgås inte med andra än de du bor tillsammans med
  Besök inga frisörer eller liknande
  Då klarar vi detta!

 5. Mia says:

  Positivt besked från regeringen idag: vi får dricka alkohol på a.w och på restauranger fram till 22.00! Härligt med ett positivt besked i detta mörker!

  • Lena says:

   Fast rekommendationen är nog att vi skall undvika AW.

   • Sofie says:

    Är du ironisk? AW???

    • Mia says:

     Men jag tycker råden/rekommendationerna är lite oklara. På presskonferensen meddelade ju regeringen att jag får dricka alkohol före 22.00 så då är det väl ok att gå på restauranger. Att ta någon öl eller glas vin på O’learys eller Allstar och se en match är ju inte förbjudet. I Oslo med omnejd är det tydligare regler: ingen alkohol 24/7.

     • Sofie says:

      Ja det är okej att gå på restaurang men fortfarande bara med de du bor med i princip.. Men håller med om att många råd är lite otydliga och öppna för egna tolkningar ..:(

     • Ida says:

      Om restaurangerna i OSLO fortsatt är öppna blir ju enda skillnaden att norrmännen blir lite mindre fulla men de kan väl fortsatt gå ut o göra samma o dricka cola? Med samma logik då… Fattar ej vad som blir ”tydligare” i Norge i Norge – de inskränker mer ja ifht alkohol men annars nej. Och Corona smittar ju ändå… Igen: det enda tydliga är att individen måste göra uppoffringar; annars kommer allt stänga till slut.

 6. LLA says:

  Vilken klar förbättring av bloggens utseende. Äntligen er lättläst!

  • Kerstin says:

   Fint nytt utseende men faktan om dig själv är densamma…att du tex har en 6 årig dotter…det är visserligen samma dotter men hon är ju liiiite äldre nu.=)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *