FRÅN CPH TILL BINGOLOTTO…

Då är jag hemma igen och nu är det 100% fullt fokus på positiva tankar! Jag har inte energi över till att ta in sura pikande elaka kommentarer så de får rinna av mig efter att jag besvarat några av de här:   Jag är helt övertygad om att vi alla gör allt vi kan för att minska smittspridningen av corona. Och nej, jag kör inte med dubbla budskap när jag önskar att skolan ska vara stängd och samtidigt ger shoppingtips. Om skolan är stängd så utsätts min dotter och hennes klasskompisar för mindre smittorisk och om jag är ute och gör ärenden på stan (då min dotter sitter hemma och har hemmaskola eller har utomhus idrott) och håller avstånd till andra så främjar jag den lokala handeln och om jag kan bidra till att hjälpa butiker att överleva så gör jag det med glädje. Och att hämta take away hos restauranger är också en väldigt god idé! Vi hämtar medvetet mer mat nu för att stötta och det passar oss väldigt bra då varken jag eller JIG är speciellt intresserade av att stå vid spisen. Så win / win.  Sen handlar jag till mina föräldrar som befinner sig i riskgruppen så att de kan stanna hemma. Det är det som är hela poängen här! Jag är ute så att andra kan vara inne och jag handlar lokalt istället för på nett så att vi förhoppningsvis kommer att ha kvar några lokala butiker även då corona blåst över.  Jag är som sagt helt övertygad om att alla gör allt de kan i denna sak. Motsatsen vore väldigt trist.

Och på tal om mat så är jag mitt i att fixa lunch här nu, blir korv & makaroner idag, alltid lika gott! och sen ska jag ut på en handle / ärende – runda för min pappa och då ska jag även passa på att helghandla till oss själva.  Åh jag älskar känslan av att ha “allt” hemma och när kylskåpet och skafferiet är fullt. Det ger mig ett lugn… Också får jag inte glömma att köpa Binglotto lotter! alltså jag tror att vi har spelat det en gång tillsammans alla 3 men nu måste det ju bli helgens vinnare då alla sitter hemma och inte ska gå ut eller bjuda över gäster. Påsken 2020 alltså… från tivoli och soliga uteserveringar i Köpenhamn till Bingolotto hemma i soffan.  Livet kontraster! Ha, ha.  Och att köpa Bingolotto lotter och lägga i ett påskägg tillsammans med lite godis är föresten ett riktigt BRA tips till de mormor / morfar / farmor / farfar i riskgruppen som sitter själva hemma.  För trevlig underhållning piggar alltid upp också kan man spela ihop via Facetime & Skype! 🙂

 

De här fina presentpåsarna från Lagerhaus hittar du också på “2 för 1” hos Åhléns. Så jag passade på att köpa några fler i går…. Men – den på bilden skickade jag i paketet till Oslo förra veckan.  Jag tyckte att det rosa bandet som satt på påsen var så kort och litet så – jag tog bort det också… 

… fäste jag ett bredare rosa band på istället. Sedan fäste jag ett kort med ett brunt snöre och plötsligt så var paketet i box! I silkespappret som sticker upp så gömde jag… 

…några små påskpresenter… Tyvärr så missade jag att fota innehållet i paketen men – tips på vad du kan ge din veninna är: fina påskservetter, kökshandduk, disktrasa med påskmotiv (finns bl.a. hos Hemtex), en fin nyckelring,  söta sockar, godis (så klart!), en flaska bubbel och härligt inspirerande magasin att njuta i vårsolen.  (här syns det lilla rosa bandet som sitter på påsen då du köper det).

Då ska jag ta och köra iväg så jag önskar dig en riktigt, riktigt fin dag vidare! 🙂

Och det blev många påsktips på en och samma gång här nu men det här är ju sista dagarna för inköp innan många butiker påskstänger så jag passar på att köra på med alla tips jag har eftersom jag vet att ni är väldigt många som uppskattar de!  Och det är ju lite det som är hela grejen med min blogg, att ni ska hitta de bästa tipsen hos mig.

Kram så länge!

Kategori: Allmänt, Påsken 2020 | 7 Comments

7 responses to “FRÅN CPH TILL BINGOLOTTO…”

 1. Islandsmamma says:

  Tips tips Lagerhaus säljer alla påsk påsarna för bara 10 kr just nu plus rea på hela påsksortementet

 2. Anna i Sundsvall says:

  Du är suverän på alla sätt och sååå inspirerande! Strunta blankt i surkartarna! GLAD PÅSK till dig och din fina familj!

 3. Heidi says:

  God Påske Anna Stina
  Keep smiling – it drives (some)people crazy:))
  Håper vi ses i Oslo snart,
  Påskeklemmer til deg og dine

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Så underbart fina påsk tips du bjuder på! Skulle skrivit i det andra inlägget men kom av mig lite. De påsk presenterna va det finaste jag någonsin har sett, wow! Inte bara hur du har matchat i hop det som vanligt utan alltihopa så fint!! En sån korg såååå söt, vill jag med ha!!! Sen diademet med glitter såg också ut som nått jag hade velat ha. Så fina saker! Vilken dröm att få! Stor påsk kram

 5. Elin says:

  Vi skulle vært på hytta, men er hjemme i Oslo. Har bunkret opp med puslespill, brettspill, lego og bøker. Skal lage mye god mat og kose oss, bare vi i familien
  God påske!

 6. Camilla says:

  Tack för alla dina inspirerande påsktips! Du kan verkligen konsten att ge inspiration. Ta hand om dig och de dina och glad påsk till er! Stor kram

 7. Des says:

  Glad påsk till er! Jag har köpt lite påskpresenter till mina närmsta vänninor med inspiration från dig o dom blev så glada o överraskade. Så kul att sprida lite glädje dessa tråkiga tider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *