FRÅN DEPP TILL PEPP…!

Mina kära bloggvänner! 

Först måste jag från hjärtat tacka er för alla härliga frågor och önsk. som ni skrivit till mig i förra inlägget. Vilken respons! WOW!!! det ska bli så kul att svara på allt! Gleder mig!! Och ni skulle bara veta hur mycket all den positiva feedback som jag fick av er läsare igår betydde för mig. Jag grät och grät och grät lite till,för att jag blev så rörd, då jag läste allt fint ni skriver till mig, och sen fick jag dessutom världens finaste sms av en bästa vän och då grät jag ännu mer…  det var nämligen en dag då jag saknade mina fina kära Oslo vänner extra mycket… (+ att jag och JIG knappt pratat på hela veckan då han varit super busy med Kygo event etc. i Las Vegas…) så, jag kände att jag mest hade lust att gå och dra täcket över huvudet men, precis när jag var på väg att göra det så kände jag att nej, nu får jag ta mig sjutton skärpa till mig och vända den här dagen från depp till pepp så vet du vad jag gjorde?

Jag torkade bort mascaran från kinderna och körde raka vägen till Nordsjö färg! Ha, ha. Det är faktiskt helt sant.  Plötsligt så bara bestämde jag mig, hämtade måttband, tog mått på väggarna som jag tänkt måla i J´s pysselrum helt sedan vi flyttade in (vi snackar 2,5 år!), checkade när butiken stänger? och konstaterade att jag hade 5 min på mig så kastade mig ut i bilen och körde dit i raketfart, kom fram 14.02 och dörren var stängd… ! (de stängde kl.14).  Men, jag såg att det var kunder kvar och när jag har bestämt mig för något så kan inte ens en stängd dörr stoppa mig. Ha, ha. Så, jag väntade ut en möjlighet att vänligt fråga personalen om jag får komma in och den möjligheten kom, efter typ 27 minuter då jag höll på att frysa ihjäl (och dessutom hade försökt att ringa in till personalen flera gånger utan lycka för de hade något tekniskt fel..). Oh my, så kallt det var att stå där och stirra in på personal som stirrade tillbaka men inte tog någon som helst notis av varken min knackning på dörren eller mina vinkningar. Så ja, det var nära att jag gav upp ska jag säga men skam den som ger sig och till slut så dök den kille jag tidigare handlat hos upp (då han skulle släppa ut sina kunder) och jag fick gå in! Wohoooo!!!  Så dagens ros går till Affe Nordsjö Färg. Vilken stjärna!!! som förstår vikten av att ta hand om sina trogna kunder.  Jag var så lycklig då jag åkte hem med min färgburk att jag inte har ord.. ! 🙂

One suuuuper HAPPY camper på väg hem med rooosa färg!  Och jadå, jag hade helt säkert fått köpt färg hos tex COOP (Bolist eller vad det heter…) men jag gillar att vara lojal och jag köper därför helst min färg på samma ställe. Många tänker inte så, jag vet, och speciellt då personalen inte ens tog någon notis av mig på typ 25 min trots att hon stod bakom kassadisken heeela den tiden men som sagt – jag hade bestämt mig så inget kunde stoppa mig. Ha, ha. 

Och ja, så här såg verkligheten ut inne på pysselrummet en trappa upp innan jag satte igång igår. Fint va´?! Ha, ha. Nej men alltså det har varit ett totalt K.A.O.S. där inne efter att jag gjorde om J´s rum till hennes födelsedag (i augusti…) så vi har haft dörrarna stängda och det har varit NO!!! entry! Men – det skulle det då alltså bli ändring på nu och steg 1 var att måla de blå/vit randiga tapeterna rosa så – det var bara att skruva ner allt från väggen + flytta allt mitt på golvet och sätta igång!

Men det största jobbet är ju inte att flytta på saker, det är att tejpa alla lister etc. och att lägga ut papp på golvet. Oh my vilken tiiiid det tar.. Men, då det är gjort så är det ju så underbart att vara igång!

Och rosa blev det! och efter 1 varv så ringde J och ville sova över hos sin kompis så, jag fick en körning med hennes nattväska + att jag passade på att hämta upp en pizza (perfekt middag när man mitt ett målnings prosjekt) på väg hem och sen var jag igång igen, med 2:a varvet… !

…och jag trodde att 2 varv skulle räcka men var inte helt övertygad… Så, då jag gick upp för att lägga mig, runt kl.01.30, och tittade in och tyckte jag mig se tapeten bakom färgen så jag kände att det var lika bra att måla ett 3:e varv då jag ändå var igång så ja, jag var nog klar runt 02.30 i natt. Ha, ha. Crazy!

Och just nu ser det så här tjusigt ut 1 trappa upp så ja, jag har vad jag gör idag men det är ju bara SÅ kul att piffa och fixa så jag är super pepp! och jag ser fram emot att visa er hur det blev då jag är klar.   Och nej, det är inte alla väggar jag målat, rummet är ganska stort och jag målade endast de väggar som haft tapet, den vita panelen lämnade jag precis så som den är. Snyggt föresten att den svarta sopsäcken hamnade mitt i bild också, verkligen fancy…  ha, ha. 

Oj, klockan är mer än jag trodde…  Har lovat hämta J på en sleepover kl.12.30 så got to go… ! Uppdaterar så fort jag kommit hem med fler bilder + text.

Jag är så otroligt glad över att jag fick målat rummet igår, snacka om att min dag gick från depp till pepp på ett-tu-tre. Allt handlar om hur vi tar de situationer vi hamnar i, man kan sätta sig och tok deppa, eller, så kan man hitta det som ger energi och glädje… och, jag försöker alltid att välja det senare för livet är för kort för alternativet…!

Önskar dig en riktigt, riktigt soft & skön söndag! 🙂

 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina, Johannas rum. | 9 Comments

9 responses to “FRÅN DEPP TILL PEPP…!”

 1. Anna says:

  Hoppas du fått till rummet i rätt färg och att livet ler lite mer idag !
  Förstår att du saknar vänner eftersom du är rätt mkt ensam kanske inte så lätt att få nya vänner men du är väl med i en del nätverk.

  • Tusen tack Anna! Livet ler absolut mer idag! 🙂 Och ja, saknaden av mina bästa vänner blir så klart stark ibland… Det är ju de jag hängt med största delen av mitt vuxna liv och de betyder alla enormt mycket för mig. Sen har jag absolut hittat nya vänner här uppe i LLA, men det är klart att de jag umgåtts med i över 17 år, och längre, står mig närmast… Sen har jag dessutom haft oturen att en bästa vän här uppe i norr precis flyttat härifrån… Men som sagt – dagarna blir vad vi gör de till och jag fokuserar på det positiva! 🙂

   Önskar dig en riktigt härlig dag! Kram!

 2. Cilla says:

  Du är fantastisk som bara kör och som tar dig för! Bara du kan vända din dag från depp till pepp på ett så inspirerande sätt. Så rätt av dig att inte ge dig utan vänta 27 minuter i kylan utanför affären!

  Och vilken dröm J’s pysselrum är för alla pysseltokiga! Min dotter hade nog tyckt att bara häften av det vore en guldgruva.♡

 3. Anna says:

  Bästa Anna Stina

  Mitt bästa (när jag saknar, deppar eller bara vill slita mitt hår) – först springer jag rakt ut i skogen, duschar i en halv evighet och sen går jag alltid in hit till dig. Du är som en sådan bästa vän alla borde få välsignas med, för du är verkligen helt fantastisk och alldeles underbar. Så TACK för att du är du och för allt du delar med dig av. Bästa.

  Kram Anna

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Håller med ovanstående..när allt känns skit så går jag in hit, du sprider så mycket glädje! Helt underbar! Älskade det gula skåpet i hop med den rosa väggen supersnyggt!var verkligen perfekt match! Så underbart med ett pysselrum, vilken dröm!

 5. Turistambassadör says:

  Det finns ganska många färghandlare i L-å (Coop Rusta Jula Biltema Byggmax osv ej inräknade så klart) min favorit-målarbutik är Happy Homes på Notvikens handelsområde för dom har suveränt bra service och personal.

  Kan du inte bjuda upp dina Norgevänner till L-å? Dom borde rymmas i ert stora hus på 350 kvm. Jag tror det skulle göra dej gott

 6. Catrin says:

  Å vilken fin färgvad heter färgnummret? Har inte heller några vänner ditt vi har flyttat och det är skitjobbigt. Sitter här ensam på kvällarna då min man inte är hemma. Man blir tokig/ Catrine

 7. Dee says:

  Kan du ha lite förståelse att vi som har ett jobb på butik som stänger en viss tid kanske inte orkar jobba över på grund av kunder som vill ha den servicen att bli insläppta efter stängning .Vi har våra arbetstider,och kanske har tider att passa,barn som ska hämtas.Vill gärna ge våra kunder bra service men inte till vilket pris som helst.Blir illa berörd att beskyllas för dålig service i sådana fall.

 8. carolina says:

  Hur blev pysselrummet och se ut? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *