FRUKTANSVÄRT ÄCKLIGT…!

Utan att gå in på för många detaljer så kan jag säga så mycket som att det visade sig vara en hel del som döljer sig under snön på uppfarten till vårt hus…och då snackar vi en hel del BAJS! Alltså jag dör så äckligt!!! Och jag överdriver inte en sekund om jag skriver att det var typ 15 katt-bajs-högar, MINST! Såååå ofräscht!  Jag fick syn på dem idag då det varit runt +13 och snön verkligen har smält i rekord fart och först fick jag lust att höra av mig till ägaren av katten, eftersom jag tror mig veta vem det är, och be denna person plocka upp bajset själv, jag menar så gör ju alla hundägare så varför inte? Men, så bet jag ihop, tog på mig gummihandskar och plockade upp skiten (bokstavligt talat), eller jag hoppas i alla fall att det var allt för det var så fruktansvärt äckligt att jag INTE vill göra om det…

Så om jag hittar mer då tror jag faktiskt att jag kommer att kontakta vederbörande… eller vad hade du gjort i ett sånt här läge?  Har du upplevt att grannkatter bajsar på din gård? Har du sagt till, eller bara plockat upp och låtit saken vara?  Man vill ju liksom inte vara den som är den… för det är ju känsliga grejer det här med att säga till utan att ha säkra bevis… men det är oavsett i.n.t.e. festligt att ha andra katters bajs över hela gården.  Blääää…. säger jag bara!

Och på tal om snö… snacka om att det var varning för takras här i går!  oh my… men idag hade allt rasat ner så jag har varit ute och skottat terrassen i flera timmar. Såååå skön känsla!!

Och igår kväll var vi på basket! Det var 3:e semifinalen mellan BC Luleå & Södertälje Kings och efter en jämn & spännade match så blev det hemmaseger för BC! Alltid lika kul! Och före matchstart så blev vi bjuda på en riktigt god & trevlig middag av mamma & Hans på arenan så ja, det blev en xtra festlig måndag på oss! 

I en av alla time-out´s passade vi på att knipsa snap… 

Och i kväll så blev det middag här hemma och vår fluffiga lilla älskling hon tar ALLA chanser hon har till att dricka vatten ur våra glas. Sötisen… aja, baja…! 

 

Nu sover mina J och jag ska strax dyka i säng jag också. Först ska jag bara… (diska, hänga tvätt, plocka undan etc…).

 

Sov gott min fina vän så ses vi igen i morgon! 🙂

 

Kategori: Casa Gizmolina | 9 Comments

9 responses to “FRUKTANSVÄRT ÄCKLIGT…!”

 1. Mirvis says:

  Vi har precis varit med om exakt samma sak! Grannkatternas bajs i hela trädgården. Bokstavligen i hela trädgården. Nu köpte jag get off-gel som jag skall ta och sprida runt så får vi se hur effektiv den är.

 2. T says:

  ://www.viivilla.se/djurliv/regler-och-lagar-for-utekatten/

  Den här artikeln är tydlig med vad som gäller tycker jag.

 3. Evelina says:

  Super äckligt!! Vi hade exakt lika här hemma nu när snön smälte. antar att det varit mycket snö åt alla katter också, så dom har smugit omkring och ”passat på” att göra dina behov lite här och lite där. Hur sin helst riktigt äckligt…Har fått sagt till tjejerna att titta extra när dom är ute och leker för det ligger B överallt i trädgården. Jag tog allt med en spade och kastade iväg det, men misstänker att jag kommer få göra det flera gånger allt eftersom snön tinar bort. URK!!!! Och ser jag en katt på gården då skrämmer jag bort den REJÄLT! 🙂

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Så söt hon är er lilla katt.

 5. Cecilia says:

  Vi har det akkurat som deg. Bor i et borettslag med rekkehus og det kryr av katter. Og alle (føles det som) bruker vår hage som do. Dette gjelder spesielt på vinterstid når hagen ikke er i daglig bruk. Det er bedre på sommeren, men forekommer da også. Jeg hadde et utbrudd på borettslagets facebookside en gang. Da kom en nabo (og venn) som har to katter og hjalp meg med å spa opp. Jeg var ærlig og sa at jeg ikke visste hvem det var, men han kom likevel. Det var tyst fra alle de andre rundt her.. Jeg jager alle katter jeg ser, men de liker seg veldig godt hos oss. Kattene ligger i utemøblene våre, sommer som vinter. Jeg har kjøpt gel, kuler og spray-men i nordisk vær hvor det regner, blåser etc mye forsvinner dette fort. Og disse greiene er dyre. Jeg tenker-hvorfor skal jeg betale for dette-det er jo ikke mine katter? Jeg har også kjøpt en sånn skremmegreie som en annen linker til over her. Den har fungert ok, men ikke optimalt da vi har stor hage. Så egentlig burde jeg hatt 5-6 sånne. Men det er jo dyrt. Mannen er kjempeallergisk for katter og jeg synes det er noe dritt rett og slett at alle bare synes det er ok at katter bruker hagen vår som do og møblene våre som seng. Kan ikke forstå at alle synes det er ok? Eneste trøsten i dette innlegget er at jeg ikke er alene.. Har ingen superråd, men følger med på om du får noen supertips.

 6. Linda says:

  Katter kan gå på do akkurat som de vil!
  En hund har man i bånd & da vet man jo akkurat hvor den gjør fra seg, så selvfølgelig må man plukke opp det! Katter derimot er ute aleine, uten tilsyn så man kan jo ikke forvente at eier plukker opp skjønner at det er kjedelig å plukke kattebæsj, men de har fullt lov til å bæsje hvor de vil!

 7. Linda says:

  Hos oss har vi endel rådyrbæsj + at de spiser opp stort sett alle blomstene mine, men sånn er det bare, de er jo frie dyr!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *