G L A D M I D S O M M A R .

Glad midsommar mina kära vänner! 

Hoppas att du njuter en underbart härlig midsommarweekend fylld av lyckliga stunder & solsken!?!

Vi hade en riktigt fin midsommarafton med strålande sol och även om allt inte blev helt som vi tänkt oss p.g.a. att JIG fortfarande är sängliggande så blev det ändå en bra dag.  Jag och Johanna startade enligt tradition dagen med att binda blomsterkransar och sen åkte vi ut en sväng till Hägnan i Gammelstad. Det är så mycket tradition över firandet där ute och miljön är fantastisk.  Johanna hoppade i hö, vi fikade, knipsade bilder och sen åkte vi hem och förberedde inför middag här hemma med familjen.  Det blev ingen riktig midsommarmat… istället åt vi hamburgare. Ha, ha. Men alltid gott det också.  Och då hade jag löjromen kvar till idag så jag har lyxat med löjromstoasts till frukost. Mums! 🙂

 

Som den tidsoptimist jag är så lär jag mig aldrig att vi borde börja binda kransarna tidigt på morgonen…  Men, de blev klara till slut och det här är ju bara ett helt underbart mysigt pyssel att göra på midsommarafton.  Rekommenderas!!

Blomsterkransar – check!  Och en annan tradition är att jag har på mig den här kläningen på midsommarafton. Det är då + på julafton den luftas sedan många år tillbaka… 

Johanna gjorde, enligt tradition, en krans till älskade Gizella också. Sååå super söt! 

De har en sååå fin klassisk midsommarstång ute på Hägnan…  100% i min smak.

Världens absolut f.i.n.a.s.t.e. inifrån och ut… !

Hjärtat i klänning från Zara och som sagt, det är så fantastiskt vackert med blomsterängar…

 Mitt batteri på telefon dog p.r.e.c.i.s när jag höll på att duka upp till middagen så det här blev enda bilden…  Sen valde jag att logga av för jag måste erkänna att jag är super duper trött efter flera nätter på soffan…zzz…  Så, det var därför det blev så enkel middag…  Får ta igen det nästa år ! 

De värdefullaste jag har… och hur super cute är inte Gizella i sin krans? 

 

Jag har lovat J att vi ska fixa till på hennes rum i helgen så vi körde nyss in till stan för att shoppa lite men alltså allt, precis allt, var stängt… Så då kom vi på att vi skulle köra till IKEA istället, men när vi checkade på nätet så är det stängt där också! Så vi fick ge upp. Ha, ha.  Det märks att vi brukar ha ett annat fokus den här helgen = packa inför sommar i Thailand, så jag hade ingen aning om att midsommardagen var en SÅ röd dag…  Men , men, då får vi städa istället och förbereda inför det nya som ska in. Mysigt det också!

Önskar dig en riktigt, riktigt soft & skön midsommardag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Midsommarafton | 2 Comments

2 responses to “G L A D M I D S O M M A R .”

 1. Frida Prydz says:

  Även fast jag såklart läste ditt midsommarinlägg så fort det kom ut så blev det inte av att jag skrev så det får bli en Glad midsommarönskning i efterskott 😀

  Ni är så fina i era kransar och något år ska jag också ge mig på att binda egna. Kanske ska vänta till barnen är lite större bara så att de faktiskt kan tänka sig att ha på sig kransarna 😉

  Jag gillar för övrigt att ni åt hamburgare till middag och inte kände stressen och körde på traditionell midsommarmat. Det har jag blivit så mycket bättre på efter att jag blev utmattad – att inte gå all in på allt utan tänka att “vad spelar det för roll”. Vi hoppade det traditionella firandet på hembygdsgården för jag kände att jag inte orkade och jorden gick inte under för det. Vi byggde heller inte någon egen midsommarstång som vi hade tänkt och det gick bra det med. Vi fick i stället en riktigt fin och lugn och skön midsommar i stugan och det blev bra det med. Därför är det så härligt att läsa att du inte heller känner krav och måsten utan kör på vad som känns bra i stunden. Med risk för att bli tjatig men du är en inspirationskälla på så många olika sätt! <3

  Kram

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Så himla fina bilder på Johanna som en saga! Och så fina kransar som alltid. Du matchar alltid så fint med öronhängen med har nog inte kommenterat det innan men jättefint. Kan du inte börja visa dem bättre och skriva va de kommer i från? Tycker det är så svårt att hitta fina. Stor kram från Phuket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *