G.R.A.T.T.I.S. PÅ DAGEN!

Mina kära bloggvänner! 

Grattis på dagen! Glad nationaldag! eller vad man nu säger idag….!? Jag hoppas att du har haft världens b.ä.s.t.a. dag!!!   Själv så har jag firat nationaldagen på bästa tänkbara sätt:  tillsammans med familj och vänner!  Vi startade med att ha min pappa och hans Inger + min bror här på lunch kl.13.  Pappa fyllde 82 år i torsdags och eftersom jag var i Oslo då så firade vi hans dag i efterskott. Åh det var sååå mysigt att ha honom + I här idag för det är tyvärr inte så ofta som de får till att komma hit på besök. Vi bjöd på smörgåstårta, prinsesstårta och andra godsaker också gav vi pappa en räk-kryssning i födelsedagspresent. Vi var på den för ett par år sedan med honom och det var så lyckat att jag kände att vi ska göra om det. Det blir en fin tradition.

Sen, när de hade åkt hem runt kl.16.30 så hade J besök av sin nya nätkompis (hennes besök överlappade pappas, älskar att ha huset fullt…) och min bror, som är världen snällaste, stannade kvar och klippte gräset. Alltså han är ett kap om du är singel och bor i Luleå området…  (yes, he´s singel and ready to mingle…!). Hur som helst, vi beställde pizza till middag (very nationaldagen… or not..) och sen dukade jag av och dukade om för vi hade bjudit över våra kära grannar på bubbel + fika runt k.19. Åh det var så perfekt med en “andra sittning”. Precis så som jag ville ha det en sån här dag.. att det ena besöket avlöser det andra… ! 🙂

 

Åh den lyckan att få duka med rosa fluffiga vackra pioner. Love it!  Och det är inte mycket mer än en svensk flagga och Sverigeband som ska till för att få nationaldagsfeeling.

Och finns det något svenskare än Smörgåstårta?  Det passade perfekt att bjuda på det en dag som denna och den här var ovanligt stor och maffig. M.u.m.s.!

Att duka fint behöver verkligen inte kosta mycket. Här har jag glas från Dollar Store (3 st 40 kr. typ…), tallrik från IKEA (jag har inte tillräckligt många bubbliga fina från Mateus så får “skarva” dukningen med dessa ibland), papirtallrik från Dollar Store och linneservetter från H&M Home. Besticken kommer från Åhléns. Då man sätter ihop dukningen med en fin matchning så ser det betydligt dyrare och lyxigare ut än vad det egentligen är…  Me like !

Hipp, Hipp, Hurra för min älskade pappa!!! 

One happy girl!  Jag hade köpt Hurra! chokladmedaljer från Lagerhaus till alla barn som kom på besök (och till min pappa), det är som sagt inte så mycket som ska till för att skapa xtra festlig stämning.

 

Nu ska jag dyka isäng här, med ett stort smil över all glädje den här dagen bjöd på!

Godnattkramar!

 

Kategori: Allmänt, Duknings tips, Nationaldagen | 6 Comments

6 responses to “G.R.A.T.T.I.S. PÅ DAGEN!”

 1. Lillyk says:

  Åh, låter som en härlig dag. Och vilken fantastisk snygg
  dukning du fick till. Du har verkligen sinne för detaljer:)
  Väntar med spänning på att få höra fortsättningen om flygresan hem till Luleå med Johanna. Ha en din dag!

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh så härlig din dag låter! Som vanligt är du ju drottningen över vackra dukningar så fint! Asså du skriver så fantastiskt fint , som på glasen ,önskar så att jag med kunde texta vackert. Va fin hon är din tjej. Min tjej hade med likadana band i håret. Vi var på kommunens firande. Riktigt trevligt i parken med hoppborg och picknick, vädret gör ju sitt med förstås. Var väldigt många barn där som hade Sverige tröjor är ju kul att ha nått speciellt varje år, men tycker inte de är så fina så körde med rosetter i håret med likadana sidenband som Johanna hade även på min flicka. Men såg en tjej som hade så fina typ livly rosetter i blå gul så snyggt, de hade jag velat få tag i likadana men de hade de köpt utomlands (yes jag frågade, om du snooze you loose eller hur säger man 😉 ) . Men tänkte att till nästa år får vi nog hitta nått lite mer kul. Stooor kram

 3. Ida Marie says:

  hvor er de hvite brikkene fra?

 4. Lena says:

  Proffs på dukning!! Du är fantastisk till att få ihop det på allra bästa sätt – och som du säger så behöver ju dukningen inte kosta en förmögenhet. Kanonfint!! Vilken glädje att få slå sig ner vid detta fint dukade bord.

 5. Alexandra says:

  Du är verkligen fantastisk på att hitta det där lilla extra! Verkar ha varit en fantastisk dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *