GAME TIME & FARSDAG.Goood söndag mina kära vänner! 

Vi girls startade helgen med en riktigt chill lördag efter att J kört Cheer på fredagens basketmatch.  Jag var uppe tidigt och rullade håret (missade att boka tid för styling innan helgen) och sen satte jag plötsligt igång att städa ur skafferiet. Jag gick igenom datum på allt och rensade ur. Sååå skönt när sånt är gjort! Sen blev det en liten sväng inne på stan för att köpa wrapping till årets julklappar + en mössa. Alltså det är i.n.t.e. lätt att hitta en riktigt fin mössa om du frågar mig men vi hittade en på 1:a stopp:  Åhléns! som var så fin att jag ska köra in och köpa en lik till mig själv idag. Men alltså såg du “Så mycket bättre” igår? Jag var så pepp på att se eftersom Lili & Sussie skulle vara med men alltså vilken besvikelse det blev…  Den enda lyfte programmet var Benjamin. Vilken stjärna han är! Sen mina vänner somnade jag på soffan. Nej men alltså jag är sååå trött på kvällarna nu för tiden…zzz… för när det blir mörkt ute redan strax efter kl. 15 så har jag otroligt svårt att hitta energin. Det är baksidan av att bo här uppe i norr. Vinter mörkret. Och jag verkar aldrig vänja mig vid det…   Men vårt Thailand har “räddat” mig eftersom vi alltid rest dit i december men nu, då vi sitter fast i Luleå ja, då gäller det att lysa upp tillvaron här hemma så gott som det bara går så häromdagen köpte jag ett helt gäng med nya ljusslingor som ska få pimpa upp träden ute i trädgården. Jag kommer att gå all in så ja, det finns viss risk för att grannarna behöver ta på sig solbriller… Ha, ha.

Och idag FARSDAG! Alla våra underbara pappors dag. Så det känns trist att vi inte är samlade här hemma alla 3 så att vi kan fira vår världens bästa Mr.JIG som kämpar på och jobbar dygnet runt i en ovanligt turbulent tid. Som gör allt han kan för att vi som familj ska ha det bra och som är en stor förebild för Johanna.  Vi älskar dig JIG och vi längtar till vi får möjlighet att fira dig!  Också min egen pappa, Arnold, som lever i karantän hemma i villan i Bergnäset sedan i mars och som har tagit med mig på så oräkneligt många resor i livet! och som är som ett lexikon, jag kan ringa honom och fråga om i princip vad som helst och han har svaret.  Och trots att han håller sig i karantän p.g.a. corona så har jag samtidigt aldrig träffat honom oftare p.g.a. att jag hjälper dom med ärenden / handel.  Men vi ses bara utomhus, han i dörren uppe på bron och jag nedanför på uppfarten… Men – jag är otroligt tacksam över det. För jag vet att ni är många där ute som kanske inte kunnat träffa er pappa på många månader så jag skickar extra mycket kärlek till er! Sen har jag ju dessutom min “bonuspappa”, alltså min mammas mann Hans som också betyder otroligt mycket i både mitt och min familjs liv.  Så ja, idag har vi 3 pappor att fira. Hipp, Hipp, Hurra!!! 🙂

 

Luleå är en riktig “basket stad” och i vanliga fall så är det runt 2.300 i publiken här på Luleå Energi Arena då BC Luleå spelar hemma matcher. Men nu, p.g.a. corona, så får det bara vara max 300 så det var minst sagt en annorlunda basketupplevelse i fredags. Och det kändes lite märkligt att sitta där, på ett stort idrotts event samtidigt som Oslo “stängt ner” alla sociala / idrotts events…  Och nu pratar man om det kanske kommer hårdare lokala restriktioner hos oss i Norrbotten också så kanske det här var den sista matchen på en stund… ? Time will tell.

Det var 1:a gången som J´s BC Dancers (de har bytt namn från Stunning Stars…) körde Cheer på en match sedan i mars så J var extra peppad och det här var dessutom första gången som de körde ihop med den äldre gruppen (de är indelade i 2 grupper och delar i vanliga fall upp att dansa på matcherna) så det har varit flera extra träningar senaste veckan. Speciellt på intro dansen som de körde tillsammans men tror du inte att jag lyckades att tappa filmen jag spelat in… telefonen krånglade och BAM! så var den borta. Såååå trist när sånt händer… Men jag är i alla fall glad över att jag var där och fick se!  Och så här står tjejerna och tar emot spelarna då de springer in och sen… 

… står de här, vid sidan om spelplanen, och peppar spelarna. Sen dansar de i samtliga time out´s och det var så kul att det blev så många time out´s i matchen att den dans som J valt musik + gjort koreografi till kom med !  Och hittar du föresten J på bilden? Hon står längst ut till höger längst fram. Min stjärna!  

Och till er som ännu inte varit ute och köpt någon present till pappa så kommer här några tips!  Jag tycker att Kapp Ahl alltid har så fina Fars Dag´s kollektioner och där hittar du både teen + sockarna (som finns med olika texter på, förutom dad så finns även granddad).  You´re one of my favourite parents chokladen + Dad! kortet hittar du hos Lagerhaus och en Trisslott är ju alltid lika kul!  och de har så klart tagit fram en speciell farsdags lott dagen till ära. (men jag har svårt för att ge bort lotter alltså… vinner han så måste han dela med oss andra! ha, ha.)

Och en tårta är ju aldrig fel men ibland blir det för mycket med en stor så den här prinsess “stubben” kan vara en god idé!  och extra fint att den är i blått idag. (kostar bara 69,90 hos ICA Kvantum). Och här ser du att chokladen med texten You´re one of my favourite person texten även finns som kort hos Lagerhaus. 

Det var en stor, riktigt BRA!!!, intervju med vår egen super dad i svenska Dagens Industri häromdagen (Sveriges motsvarighet till Dagens Næringsliv i Norge). Vi är sååå stolta över dig JIG! Världens bästa entreprenör och pappa!!!  (håll utkik efter saken på nett, den kommer där en dag…).

 

Nu strålar solen här och jag ska fortsätta att mysa morgonen framför Nyhetsmorgon. Johanna sover fortfarande och våra planer idag är att fixa ljusslingor ute, fira pappa, J har Cheer träning också ska vi slå in julklappar. Ja, vi är verkligen i full gång och Johanna är nästan klar med sina så de ligger så fint under granen uppe på hennes rum.  Oh yes, 2 granar är redan uppe här i Casa Gizmolina och idag fortsätter vi…  för om det är någon jul som vi verkligen ska ha det fint hemma så är det denna!

Önskar dig en riktigt skön söndag fylld av feelgood! 🙂

Och stooort G.R.A.T.T.I.S. till alla super dad´s där ute! You rock!!!

Stay safe & Stay positive!

Love, Miss.G.

Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “GAME TIME & FARSDAG.”

 1. Försiktig says:

  Har ni i norr inga restriktioner alls på att besöka shoppingcenter eller butiker?

  • Anna says:

   Nej, det har vi inte, men såklart håller man avstånd och är hemma om man har symtom.

   • Anna says:

    Antar att vi får lokala restriktioner här i norr på måndag, då Nystedt ska ha möte med FHM, men självklart ska man inte springa i affärer om man inte måste!
    Att säga att rekommendationerna är oklara/ luddigare bara bortförklaringar för dem som vill springa runt som vanligt. Innerst inne förstår nog alla, varför chansa när man kan välja säkra sidan först? Jag hoppas så att vi får restriktioner mest för dem som inte verkar förstå. Trevlig söndag

    • Anna says:

     Ja, vi får se vad Nystedt säger imorgon. Men än så länge är det de allmänna rekommendationerna som gäller här uppe i norr. De står info på regionens hemsida.

 2. Hulda says:

  Du gör allllllt så himla bra och fint, alltid det lilla extra…..älskar dina tips och idéer.

 3. Carina says:

  Så bra för basketen att dom ändå får ta in lite publik, så länge det är Corona vänligt. Blir svårt att överleva utan publik.
  Dansar hon fortfarande eller har hon gått över till cheer helt och hållet?
  Önskar er en trevlig söndag och farsdag med familjen!

 4. Camilla says:

  Tack för all inspiration och all glädje du sprider! Det behövs i dessa tider. Önskar dig en riktigt fin söndag. Kram

 5. Lena Karlsson says:

  Ja du är en riktig pärla på att fixa fina paket och med fina tips. Säger som de ovan; tack för all inspiration du ger oss läsare. Och vilken fin pappa Arnold du har 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *