GAMLA MERITER GER NY ENERGI!

Gooood tisdag mina kära vänner! 

En av de bästa sakerna med min power walk på morgonen är att jag får samla tankarna och den tanke som jag tänkte mest på idag kom från en kommentar jag läste på morgon. Det stod att jag ofta skriver om mina “gamla meriter” men att det nu för tiden inte händer mycket mer än typ om-möbleringar hemma i mitt liv…  Och det fick mig att tänka på hur otroligt stor del av livet våra gamla meriter faktiskt är! Det är gamla meriter alla de som reser land och rike runt och föreläser fokuserar på och det är gamla meriter som folk skriver mängder av böcker utifrån.  Och i min värld , och i mitt jobb som coach, så är gamla meriter enormt värdefulla. De är faktiskt din viktigaste tillgång! för det är gamla meriter som för oss framåt i livet.  Ta tex situationen då du söker ett nytt jobb! det första som efterfrågas är dina gamla meriter i form av din CV. Där är första fokuset på dig: på vad du har gjort tidigare genom livet som har fört dig dit där du är idag?  Så ja, jag nämner mina gamla meriter då och då i bloggen och anledningen till att jag gör det är för att jag vet att många av er är nyfikna på min resa och för jag har har tro på att det kan inspirera många när jag skriver om mina livserfarenheter.

 Och sen så är jag enormt glad över alla mina meriter som jag samlat på mig sedan jag började jobba som 14-åring.  Det var tidigt! och det var ingen annan av mina vänner som jobbade varje helg på den tiden men jag älskade det!  Jag gick till H&M de dagar som jag slutade tidigt på skolan + på helgerna och jag fick inte slå på kassan och ta betalt eftersom jag var så ung men, jag fick plocka påsar, fylla på med varor, fixa nya häng i butiken och hjälpa kunder. Och det var där och då jag insåg att kundservice är min grej! Oavsett vilken produkt jag skulle komma att sälja / jobba med så skulle kundservicen vara den viktigaste ingrediensen för att jag skulle blomstra och trivas och idag så är ni mina kära bloggvänner mina “kunder” som jag vill ska trivas när ni tittar in till mig. Och det är när jag får höra att ni surfar vidare från min sida med positiv energi och med ett smil som jag känner mig som lyckligast!!! 🙂

 

Och på tal om om-möblering…. jag har alltid prosjekt igång här hemma. Ha, ha. Och nu skulle jag behöva tips från er! det här bordet + stolarna från IKEA stod tidigare i vår spisestue / matsal och sen flyttade jag plötsligt in allt i köket och slängde ut köksön. Men – de här stolarna har gjort sitt. Så – jag är på jakt efter ett nytt matbord + nya sköna stolar men jag hittar varken något snyggt bord eller snygga stolar till ett bra pris (tänk IKEA prislapp typ…) så om du har tips på en snygg matgrupp som skulle passa här:  Hit me!!!  (alternativet är att beställa nya överdrag till stolarna från Bemz, kanske i grönt… ).

 

Nu ska jag fylla bilen med sopor och sladda förbi återvinningen innan jag hämtar J från dagens friluftsdag. De har haft orientering och de har sååå tur med vädret för solen strååålar och det är en magiskt vacker höstdag!   Och sen ska jag köra och hämta ett paket från Zara. De verkar tyvärr ha bytt distributör från DHL till Postnord så nu är det slut med blixt snabba leveranser på dörren…  Trist!!! men de levererar oavsett snabbare än många andra.

Önskar dig en magisk tisdag fylld av happiness! och du – skriv ner dina gamla meriter och läs upp de för dig själv som en pepp för när vi blickar tillbaka på vad vi faktiskt presterat genom åren så ger det energi till det vi har framför oss!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 16 Comments

16 responses to “GAMLA MERITER GER NY ENERGI!”

 1. Yvonne says:

  Heja dig Anna-Stina, så sant det du skriver. Tips på matgrupp från Mio som heter Tiffany, stolarna finns i olika färger (läser Andrea Brodins blogg, hon har dom stolarna och ett runt bord (tror Jonathan Adler, men en helt annan prisklass) kram Yvonne

  • Åh tusen miljoner TACK för härlig feedback Yvonne! Och så kul att “se” dig här igen! 🙂 Jag har varit inne hos Mio flera gånger och tittat på just precis den gruppen men jag tyckte tyvärr inte att stolarna var så sköna… Ska ta och testa de en gång till ! för jag håller med om att de är super snygga hemma hos Andrea! Det är även hennes bord… men just nu passar inte den prisklassen mig helt… 😉

   Önskar dig en strålande dag! Kram!

 2. Ola says:

  Tvivlar faktiskt på att du ens jobbar som coach – det känns som hittepå. En person som inte ens klarar att uppdatera sin bloggbeskrivning trots många “nu ska jag verkligen” behöver coacha sig själv att komma loss med saker o ting.

 3. De says:

  MIO har många fina matgrupper till bra pris så kolla där!

 4. Jenny says:

  Kolla in Ellos, hittade mina nya matrumsstolar där och de är fab!

 5. Josefin Carlsson says:

  Visst er gamle meritter fantastiske, men iom at vi aldrig hører om hva du gjør på kontoret eller nye jobber, så kan man få inntrykket av at du er litt fast i “gamle glansdager”…
  Det tror jeg ikke om deg, så ta oss gjerne med litt mer konkret i din “nye” hverdag. Om det så er “mammajobb” kun, så hadde det var intressant å høre din reflektioner kring den hverdagen kontra tidligere ambisjoner.

  • Vad ska jag svara? Jag lever i nya glansdagar varje dag ! 🙂 och när det gäller hur jag använder mina gamla meriter i mitt vardag idag så har allt jag gjort genom livet en enormt stor del av hur mina dagar ser ut idag. Att jag jobbar som coach är ett exempel på hur jag har “trattat ner” alla mina erfarenheter och nu kan använda de för att coacha andra som befinner sig i någon av de situationer som jag har erfarenhet ifrån. Det kan vara allt ifrån stora omorganiseringar, konkurs, skilsmässa, uppstart av företag, att gå från anställd till ledare osv osv. I mitt jobb som coach har jag glädje av ALLT jag upplevt . Mina gamla meriter är helt enkelt min starkaste tillgång idag både i mitt jobb och i min roll som mamma för jag tror inte att jag hade varit en lika närvarande mor idag om jag inte haft mina år då jag jobbat 24/7 . För då hade jag inte satt pris på den tid vi får tillsammans på samma sätt. Idag är tex en ledig lördag LYX för mig!!!

   Önskar dig en magisk dag! Kram! 🙂

 6. Sissel says:

  Hei!
  Jeg har fulgt bloggen din i så mange år og alltid tenkt at jeg skulle legge igjen en kommentar, men aldri gjort det. Nå synes jeg det er på sin plass, for du skulle bare visst hvor mange triste og grå dager som har blitt litt nedre av å kikke innom deg! Du sprer så mye glede og inspirasjon, og har i alle fall fått meg til å være rausere i form av oppmerksomhet og gaver! Jeg er heller ikke enig med deg i alt du skriver, om politikk eller oppdragelse, men det hadde jo vært veldig kjedelig om alle var helt like og enige i alt. Jeg synes det er direkte dårlig gjort når folk kommenterer dritt her inne, hvis de har behov for å understreke at de ikke liker det de leser er det jo bare å slutte å lese! Du virker som en nydelig venn, en god mor og kjæreste. En kravstor kunde, men med stort engasjement for både folkene og omgivelsene du har rundt deg. En bra dame, rett og slett! Jeg håper du klarer å fortelle deg selv at det eneste triste med stygge kommentarer er dem som skriver dem. Ønsker deg og dine alt godt og beundrer det tette og gode forholdet du har til datteren din. Klem fra en trofast leser gjennom ti år

  • Åh nu blev jag så berörd av din fantastiskt fina kommentar att jag sitter här med tårar i ögonen… Tusen 1000 miljoooner TACK Sissel för de finaste ord!!! Jag har redan läst det du skriver flera gånger… Och att du har följt mig så länge är det absolut bästa jag kan få höra. 10 år! Vilken ära att jag har fått vara din “bloggvän” i så många år!!! Och att det här är första gången du skriver till mig : TACK!! You made my day!!! och du gav mig den energi jag verkligen behövde nu efter att jag läste några mindre trevliga kommentarer. Jag tar med mig dina fina ord och kommer att läsa det du skriver flera gånger till…

   Önskar dig en magisk dag och tusen miljoner TACK igen! Stor tacksam klem! 🙂

 7. Yvonne says:

  Hej, nu är jag här igen, finns ett matbord och 4 stolar av märket Fogia på Blocket Luleå, nypris 22.000:- nu 5000:-, riktig kvalitetsmöbel med ursnygga överdrag, har köpt en soffa och bord av henne, dom har sålt sitt hus på Östermalm som aldrig hann komma ut på nätet, ett helt fantastiskt hem… ett tips kram Yvonne

 8. Anna says:

  Så sanna ord kära du!! Vad vore vi utan vår historia, det är ju av erfarenheter man växer som människa och förhoppningsvis blir mer nyfiken på andra människor och deras liv som gjort dem till den de är idag!!!
  kram på dig

 9. Petra says:

  Meriter formar oss, all erfarenhet vi får (både från händelser och människor) gör oss till de vi är idag. Och, inte minst: man FÅR vara stolt över sina bedrifter och det tycker jag du ska vara!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *