GIZMOLINA = HAPPINESS.

Good måndag mina kära vänner! 

Om jag är totalt ointresserad av bilar men ändå köper ett bilmagasin, bläddrar igenom det och stör mig på så mycket på att det handlar om bilar att jag sätter mig och skriver till chefsredaktören att jag tycker att han borde fokusera på andra saker som intresserar mig mer, så som de tex ELLE och Damernas Värld gör!  Tror du då att han skulle sluta skriva om bilar? Exakt så är det när den negativen kritiken mot mig tar över…

Jag läste en så bra sak häromdagen på en insta story hos en tjej jag följer:

“Coming on someone’s instagram page / blogg and telling them you don’t like their content and expect them to change it for you, is like knocking on someone’s door and asking them to change their furniture because it’s not your taste. You don’t live there. Keep moving.”

Jag älskar det här för det är så otroligt sant!

Mitt syfte med min blogg har sedan jag startade den, för 14 år sedan, varit att inspirera, tipsa, peppa, motivera och sprida så mycket feelgood & glädje som jag bara kan till alla som önskar att ta del av det.  Det har aldrig varit att sitta och försvara / förklara mitt sätt att leva eller ursäkta mig för vad jag gillar i livet.  Jag ser min blogg precis som min butik ! och jag vill att alla kunder som kliver innanför dörren till mig (bloggen) ska känna sig välkomna och att de när de går vidare, ska göra det med ett smil och en härlig känsla av att “hit vill jag gå tillbaka!” för den här känslan vill jag ha mer av!

Men varken i min blogg eller i min butik kan jag erbjuda alla det alla vill ha. Jag erbjuder min stil, min smak, min energi och det är precis som med musik, mat, dofter osv…  Alla gillar inte allt.  Jag skulle tex aldrig gå in i en butik som säljer “bygga muskler pulver” och ställa mig där och gapa till personalen om att de borde tänka om och börja sälja grönsaker i stället för det gör minsann X.  Vi har alla olika smak, olika saker vi brinner för, olika drömmar och olika instrument till att skapa vår egen lycka.  Vilka som är dina – ja, de kan bara du själv finna ut av!  Men jag är ganska så klar och säker på mina och de är exakt de som du som väljer att besöka mig får en daglig dos av när du tittar in här.

Ni andra, som tvärtom tydligen blir både illamående och helt tappar fattningen över den person jag är, ni lägger er dyrbara tid på helt fel sak för den här bloggen är inte för er.  Men sen finns det den sorgliga sidan av att vissa uppsöker anledningar till att få blir arg, irriterad och oerhört störd på andra och ja, då får ni väl gå in här och uppfylla den känsla men snälla: behåll då era känslor för er själva ! för det är betydligt fler här inne som går hit av samma aledning som jag fortsätter att blogga:

♥ Because it makes me HAPPY !!! ♥

 

Nej men då är väl egentligen bara frågan om jag ska öppna den här chokladen som jag fick av min älskade J igår? eller om jag ska låta den bo kvar där inne en stund till?  Så många svåra beslut att brottas med varje dag… 

 

Med det sagt så önskar jag dig en magisk fortsättning på denna soooliga måndag!  🙂

Miljoner kramar, massor av kärlek och…

…världens största T.A.C.K. för all överväldigande och mest kärleksfulla respons som jag fått på den insta story som jag la upp i lördags. Ni är verkligen världens B.Ä.S.T.A.!!! och jag är från djupet av mitt hjärta sååå tacksam!

P.S glöm inte att klicka på det rosa hjärtat längst ner till vänster i mina inlägg. Varje klick är som att få en glittrig dusch av happiness för mig! 

Love you!

Miss.G.

356
Kategori: Allmänt | 47 Comments

47 responses to “GIZMOLINA = HAPPINESS.”

 1. C says:

  Hej! Om det är mig du syftar på är jag inte alls arg eller irriterad :). Jag gillar tvärtom din blogg. Men när det handlar om att vara rädd om andra människor och om miljön (och inte uppmuntra till masskonsumtion av sådant som inte alls ger goda levnadsvillkor vare sig för människorna som tvingas tillverka dem under undermåliga förhållanden eller för miljön) är det tyvärr inget som någon av oss kan välja bort eftersom man inte ”gillar” det eller att ”det inte är mitt sätt att leva”. Alla har vi samma ansvar även om det skulle vara enklare att sticka huvudet i sanden. Men som sagt, jag gillar din blogg och kommer att fortsätta både läsa och kommentera, och hoppas på fler inlägg om flärd och lyx i mer hållbar form framöver. Du skulle kunna göra det också jättebra. Ha en härlig vecka!

  • Madeleine says:

   Så fint skrivet C! Håller verkligen med dig! Samhället har förändrats så mycket och vi alla måste tänka hållbart så tycker det vore underbart om det kom hållbara inlägg ibland men ändå med gizmolinastil 🙂

 2. Iris says:

  You just keep on the same track as always❤️Digger den glade feelgood følelsen både bloggen og instagramen din gir! En grå dag blir rask lysere av å gå inn her! Ha en magisk dag!

 3. Madelene R says:

  WORD!!

 4. Nathalie says:

  Anna-Stina, Jag har klickat mig in här i många år, tagit mig an många tips men framförallt njutit av den feelgood känslan du delar med dig.
  Tyvärr något dålig på och kommentar, men idag kan jag inte låta bli.

  Att man alltid ska behöva ändra på sig?!
  Alla försöker väl bidra till klimatet på något vis utan att göra det till sitt livs kall. Hursomhelst, man kommer aldrig kunna göra alla människor nöjda. Ha en fin dag! Kram!

 5. A-L says:

  Jag håller delvis med C är ovan om att vi alla har ett ansvar. MEN jag är tämligen övertygad om att de allra flesta gör så gott man kan. Vissa brinner mer för frågan än andra och så kommer det sannolikt alltid vara. Vi är olika, vi brinner för olika saker och det är Ok. Ingen är bättre eller sämre för det.

  Med det vill jag önska er alla en riktigt härlig vecka 🙂

 6. Kristin says:

  Elsker bloggen din. 100% feelgood!!! Har lest den i årevis 🙂 Jeg elsker positive mennesker. Det gir sånn energi. Keep up the good work. Håper du en dag flytter tilbake til Oslo igjen og starter butikk. Vi trenger deg ! Klem fra Oslo

 7. Camilla says:

  Bra talat! Vi är många som trivs här i din oas så fortsätt som du brukar – sprida feelgood och glitter. Kram på dig!

 8. Lin says:

  Lysande Formulerat !

 9. Anna says:

  Skillnaden mellan en butik och en blogg är att här i kommentarsfältet har du möjlighet att få svar på frågor om vissa val. I en butik som inte har en vara som du trodde skulle finnas så frågar du väl efter om de har den.

  jag är nyfiken av mig och i en blogg har jag chans att fråga bloggerskan om varför den gör vissa val kanske då det känns lite udda. En dialog är spännande en monolog för inte det hela framåt.

 10. LL says:

  Fast om du inte kan ta det minsta konstruktiva kritik från Tex C och dra upp det i värsta arga inlägget och ej heller välkomnar input som inte e i exakt linje med det du menar så tycker jag du ska sluta med att tex hänga ut Pite havsbad o dyl med att ”det är sååå fult och sååå dålig service ” etc etc. Det är någon annans livsprojekt och de gör vk allt utifrån sina förutsättningar och smak etc etc. De kanske gillar det?! Men då ska en jävla bloggare med tusentals följare ta sig rätten att trycka till men kan i sin tur inte ta ett klimatargument mot krafsshopping på ett konstruktivt sätt! Usch så patetiskt!

  • Eva Rydin says:

   Varför ska miss G behöva ta “konstruktiv” kritik på sin egen blogg? Finns ingen anledning.Hon har all rätt att skriva vad hon vill här, och uttrycka sina åsikter. Gillar man inte det LL är det bara att sluta läsa eller scrolla vidare.

   • Lotta H says:

    Eva Ryding,
    Då ska väl Anna-Stina inte fråga vad vi läsare tycker om vissa saker. Klarar man inte av att svaren inte överensstämmer med vad A-S tycker så är det väl ingen mening med att fråga

   • LL says:

    Fast nu var det ju knappt ”kritik” ens, bara en annan syn på saken. Men det ses direkt som negativitet och elakhet. Så är det varje gång någon har det minsta annan mening. Men HON får kritisera och härja vilt kring hur skolledare och idrottsklubbar driver sin verksamhet utan att ta minsta hänsyn till vilka spelregler de har att förhålla sig till. Är det ”happiness”?! För att man inte håller med om att man behöver köpa krafs för att ha en trevlig alla hjärtans? Och då kommer ”på min blogg får jag skriva vad man vill!” Och det ska tryckas hjärtan. Och tycker man inte samma så är man inte välkommen. And so it goes around. Allt är på repeat i denna blogg.

    • C (en annan C) says:

     Fast nu är ju detta hennes blogg = hon skriver exakt vad hon vill och väljer själv om hon vill svara på frågor eller kritik eller inte svara alls!
     Samma som om man mailar/skriver om ett hotell, de kan bemöta kritiken eller så struntar dom i det.
     Bara för att man har en blogg så har man inte automatiskt skyldighet att göra si eller så – man får, precis som i livet, göra som man vill (inom ramen för vad som är lagligt)!

     Yeeezzzz- folk tror att bara för att man har en blogg så är man skyldigt sina läsare massa saker! Bloggen får vi läsa helt gratis och helt frivilligt – gillar man den inte, gillar man inte bloggerskans sätt att leva osv – så får man väl sluta läsa?!

 11. Karolina says:

  Hoppas du hade en toppendag med massor av kärlek! Fortsätt skriva vad som faller dig in, bloggen är din. 🙂

 12. Johanna says:

  Jag såg dig komma ut från Skapa med massa ballonger jag blev glad och jag blir glad av din blogg! Fortsätt som du gör, du är en stor inspiration!!

 13. Lisa says:

  Anna-Stina Jag läser din blogg för att få just det – doser av feelgood! För det är exakt det du förmedlar via skärmen. Förstår att du tar illa vid dig och blir ledsen men jag hoppas du kan borste från elaka kommentarer. Du fenomenal på det du gör! Skickar en stor varm kram och en massa positiv energi från mig (din copycat med gula skåpet) till dig

 14. Tove says:

  Jag tycker man bör kunna skilja på elaka kommentarer, och kommentarer med konstruktiv kritik/feedback. Jag tycker om din blogg och har läst den i MÅNGA år, men av de kommentarer jag läste igår tyckte jag (av de jag såg) alla var sakliga.

  • C (en annan C) says:

   Men varför måste en del ge ”konstruktiv kritik” till en bloggare?! Ser jag min granne typ inte sopsortera så går ju inte jag fram och ger konstruktiv kritik kring det?! Eller om en arbetskamrat kommer med en överfylld påse från TGR- inte gör jag fram och ger konstruktiv kritik kring miljöfrågor då?!

   • Johanna says:

    Fast skillnaden här är väl att AS väljer att göra detta för allmänheten till skillnad mot din granne eller personen på Tiger. Skilj på äpplen å päron om du ska kritisera kommentarer. Det handlar ju om (galen) konsumtion i slutändan, och vem som drar det kortaste strået, dvs de stackarna som
    Tillverkar all slut som köpt till dessa kommersiella dagar tex. Det var ju det kommentaren handlade om.

    • Johanna says:

     *all skit
     *som köps

     Sorry

    • C (en annan C) says:

     Fast det är ingen skillnad – AS är en privatperson också?! Hon lever inte av sin blogg, bara för att man delar med sig av saker på nätet så är man ingen offentlig person (möjligen om man har bloggen som ett jobb) som har ett ansvar att ta kritik eller besvara den!

 15. Linn says:

  Fortsett som du gjør! Du inspirerer og sprer glede 🙂 Det vil alltid være noen som er negative og prøver å dra andre ned. Sikkert mannge av de samme som stadig kommenterer på en nedlatende måte. Mvh L

 16. Anna says:

  Fascinerande hur folk tror att dom förändrar världen genom att skriva ”konstruktiv kritik” i kommentarsfält på bloggar/facebook/instagram.
  Tänk om alla dessa personer hade riktat ALL sin fokus och ALL sin energi på sig själva istället och verkligen gjort ALLT de kan för att göra så absolut gott de kan för planeten och för sin omgivning.
  DÅ skulle det ske förändring i världen tror jag! 🙂

 17. Lilly says:

  Jag har jobbat med klimat och hållbarhet under hela den tid jag läst den här bloggen. Ser ingen anledning att jaga A-S med mina slutsatser och budskap. Jag får inspiration och en dos energi av att besöka bloggen. Ibland behöver jag köpa något nyproducerat, då har jag fått tips här, ibland väljer jag att skapa samma stämning men med saker från second hand eller DIY. Ansvaret för en bättre värld måste vi ta gemensamt och det måste finnas strukturer i samhället som gör det lätt att göra rätt.

  Och en bloggare har all rätt i världen att själv välja vad man skriver om och hur man har dialog med sina läsare. Det här synsättet att jag är en kund som kräver något av den som bloggar, tror jag inte bidrar till ett hållbart samhällsklimat.

 18. I. says:

  Jag följer bloggen Mitt liv på landet, och hon har skrivit att hon numera bara publicerar positiva kommentarer. Att publicera negativa drar bara till sig mer negativitet, och leder ännu mindre till feel good… Det kanske är en möjlighet att överväga? För det är ju din privata sida, du har ingen skyldighet att publicera och bemöta kritik.

  • Caroline says:

   Så bra! Jag tror också på att reducera det som gör en stressad/ledsen och inte får en att må bra. Jag har tagit bort allt sånt onödigt i mitt liv för att må bra. Har tex tagit bort fb som mest blev ett döscrollande med massa nonsens. Tänker att mina närmsta berättar för mig om ngt speciellt händer. Det sociala får jag på jobbet. Såå skönt att slippa onödig information.

 19. Karin says:

  Den där” chokladkillen” ser läcker ut. Honom hade jag slukat på direkten.

  Massor av kramar till dig.

 20. Babbs says:

  Anna-Stina verkar vara tillräckligt dum i huvudet för att tro att hon inte behöver bry sig om miljön! Hur kan man ens konsumera som hon gör och DESSUTOM föra beteendet vidare till sin dotter?
  Jag tycker det är helt sjukt och det står jag för.Vill man inte ta emot både ris och ros får man ha en privat blogg som endast kan läsas av speciellt utvalda.

  • A-L says:

   Babbs, jag förutsätter att du även säger sådana saker direkt till människor? När ni träffas på riktigt. Att de är dumma i huvudet… För att skriva en kommentar på det sätt du gör, bidrar bara till ett väldigt tråkigt klimat.

  • Miann says:

   Babbs, vilken sorglig & elak kommentar…Hoppas du inte lär dina barn att argumentera på detta sätt… Vad bra att du gör miljömedvetna miljöval i din vardag. . Hoppas du lär dig att inspirera andra till att leva som du vill istället för att förnedra & skamma…

  • Lin says:

   Kan inte du berätta mer om hur du förmedlar detta och hur det tas emot när du gör det utanför nätet, dvs i din vardag till andra ?

  • C (en annan C) says:

   Men man ska väl inte behöva ha en privat blogg för att slippa kritik?!
   Det är ju ett helt sjukt synsätt!

   • Miann says:

    C ( en annan c) Är det ”sjukt” att vilja ha en god ton människor emellan? Har elever som anser att de alltid måste få säga vad de tycker & tänker & sedan fattar de inte varför de inte har så många kompisar….

    • C (en annan C) says:

     Mitt svar var alltså till Babbs – de hamnar under varandra när man svarar!
     Det var alltså inte ett svar till dig – om du läser vad jag skrev så skrev så ser du nog att jag inte svarade dig

  • Johanna says:

   Men så onödig kommentar. Usch!

 21. Jessa says:

  Anna-Stina – verkligen ALL KÄRLEK till dig!!

  Jag bara sitter och gapar över dessa kommentarer som börjat samlas på DIN blogg, har ju som sagt varit med från början och älskar din sida.
  Ingen köpt reklam, allt kommer från vad DU gillar och tycker om och tipsar om ❤️

  Man blir lika glad varje gång man kikar in här.

  Om man nu inte gillar vad du skriver så är det ju inte svårare än att sluta besöka /läsa din blogg så slipper man bli ”irriterad” eller vad nu detta handlar om.

  Jag hoppas du orkar fortsätta , och att inte dessa nät-troll får vinna.

  Din blogg – du bestämmer ❤️

  KRAM
  /J

 22. Anne says:

  Nu kickar vi igång den här feelgood-fredagen. Den är visserligen grå och murken och jag känner mig som en övergödd rugguggla, Men, dagen är ändå magisk. Har missat att gå ut med soporna på några dagar och håret är otvättat, men tänk att man ändå kan känna sig så happy och feelgood….och ja, magisk helt enkelt! Ha nu en magisk helg med massor av LOVE och var snälla mot varandra. Köp en ballong eller en visselpipa till nån du tycker om, släng på dig en boa och lev livet i rosa. Ha det magiskt helt enkelt!

 23. Marie Å says:

  Kollar din blogg varje dag, du inspirerar mig alltid att gör det bästa av varje dag tillsammans med min familj. Din och Johannas relation inspirerar mig i mitt föräldraskap och hur du med enkla medel ger kärlek till andra. En bukett blommor med fint band, en choklad osv är så lite men värmer så mycket!

 24. Ulrika says:

  Varmt tack till dig Anna-Stina som bjuder oss läsare på en
  massa mys och fina inlägg.
  Är så tacksam att du har ork att förgylla min vardag och
  många andras

  Kram från Ulrika

 25. Elin says:

  Er kort innom på fredag ettermiddag. Er litt dratt i begge retninger. Synd at du får så mange negative tilbakemeldinger, men også greit at lesere får ytre sin mening. Spennende hva du beslutter angående offentliggjøring av hen som plager deg/bloggen. Håper dere har en fin helg. I Oslo er det vått, men håper på bedre dager i vinterferien. ❄️

 26. Jessica says:

  Skäms när jag ser alla hemska kommentarer här.
  Kan verkligen inte förstå hur de ”råkat” gå on och läsa din blogg eftersom de uppenbarligen tycker illa om den.
  Vill bara säga att jag älskar dina inspirerande inlägg och att du alltid ger så många bra tips! Du har en härlig energi och livsglädje som smittar av sig ❤️ Så härligt att ni har flera boende och möjlighet att resa till så många spännande platser, det gör det ännu roligare att följa dig. Tack för att du delar med dig ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *