GLAD 3:e ADVENT.

 

Casa Gizmolina runt kl. 09.30.

Glad 3:e advent sweeties!

Runt kl. 08 väckte min lilla prinsessa mig och efter att vi tänt det 3:e adventsljuset så satte vi igång och pynta julgranen. Gud så mysigt det var ! 🙂  Vi har inte haft en äkta julgran någonsin i vår lilla familj för som ni vet så har vi firat jul i Thailand senaste åren så det kändes lite xtra magiskt måste jag säga.

Planen var att ha sånna där små små ljus i granen men så hittade jag plötsligt de mest klassiska julgransljusen som finns (de vi hade då vi var små) på Åhléns och kände plötsligt att de ju är de finaste, mest classy, ljus man kan ha så de fick det bli!  Också är planen att köra på vitt och rosa pynt men J hittade några röda kulor i julkartongen här hemma och insisterade på att hänga upp dem så vi får väl se om de byts ut till rosa en dag snart… ? eller så mixar vi… vi får se. Vi är hur som helst inte klara med att pynta den. Så fler pics kommer… !

Oj, nu slog J på en Thai dvd här. Det märks att hela familjen saknar Thailand den här tiden på året 😉

Så här såg det föresten ut då vi shoppade julgranen på CC-Vest för några veckor sedan (den har stått ute på terrassen fram till häromdagen). Den fick inte riktigt plats i bilen  så lilla J och jag skrattade hela vägen hem då vi körde runt med en julgran som stack ut genom fönstret. Haha. 

Snapshot från vardagsrummet as I blog.

På begäran kommer här en bild av hur jag placerat julgransfoten i korgen.  Trixet är helt enkelt att julgransfoten ska få plats i korgen så att granen står tryggt och stabilt (och så att den får vatten!). Om du har en oäkta gran så kan det gå fint att bara pressa ner tidningspapper runt granen .

Oslo bjuder på regn idag så den där vackra snön är tyvärr  plötsligt mest bara slask så idag kör vi pyssel/jobb-dag  (jag kommer att fylla på med varor i webshopen! bl.a. Replay jeans och smycken!)  också ska vi ut och shoppa lite julklappar.

Önskar dig en u.n.d.e.r.b.a.r. 3:e advent !  🙂

PuSs & kRaM!

Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “GLAD 3:e ADVENT.”

 1. Titti says:

  Trevlig tredje advent till dig också.
  Minns barndomens jular hos mormor i Gävle.
  Julgran med levande ljus i!!!
  Vi ska fira liten julafton på onsdag som vi reser till London på lördag!
  Kram Titti

  • gizmolina says:

   Åh, levande ljus i granen är så klart det absolut finaste som finns! men det känns helt omöjligt 2012…. (och brandfarligt). så då är dessa så nära man kan komma 😉 Önskar dig en magisk 3:e advent! Kram !

 2. Vibeke Ramstad says:

  Hei:-) Ser super kos ut! Lurte på hvor lang leveringstid du har på nettshoppen din? Bestillte og betalte for 3 dager siden….jeg bor i Oslo:-)

  • gizmolina says:

   Jag postade en hel del paket fredag och ska med ett helt gäng paket till posten måndag så senast tisdag kommer det ! 🙂 Happy söndag! Kram!

 3. Hej fina du!! Här var det julstämning vill jag lova, ni har det sååå fint A-S!! Vi har också köpt gran idag men väntar nog med att ta in den. Tänkte ha min i en zinkbalja…(tror det kan bli fint till mina vita trägolv) Hoppas att du får en skön söndagkväll….krams m

  • gizmolina says:

   Tusen tack ! 🙂 Låter hur snyggt som helst med en zinkbalja mot ett vitt trägolv. Önskar dig en magisk förjulstid ! Kram !

 4. Anna H says:

  Du skulle hata vår gran. Barnen får klä så mycket de vill, jag tänker att granen är till för dem, de klär den med inlevelse- vackert – kan inte bli vackrare i mina ögon!! Aldrig att jag skulle ändra det som de gör- huff…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *