GLÄDJENS DAG!

912d28b501d8dcd592e579da4ee6ec3d

Gooodmorgon sweeties! 

Idag är det inte vilken dag som helst för idag har FN utlyst att vi för första gången ska fira en Glädjens Dag så, fr.o.m. nu är 20:e mars inte bara vårdagjäming utan även en dag då vi ska sprida xtra mycket glädje omkring oss och fokusera på vad glädje gör för vårt välbefinnande.  Och hur underbart är inte det? Det känns som riktig Gizmolina dag!

Och kanske var det just därför som jag vaknade så rekord tidigt idag? Redan kl.06.30 (det är tidigt för att vara mig) så min dag har startat ljuvligt skönt utan någon som helst stress.  och då jag trippade runt här så fick jag plötsligt med mig Christina Stielli på Nyhetsmorgon. Hon presenterade 5 tips för att bli gladare både privat och på jobbet och eftersom jag älskar den typen av tips så skrev jag ner dem så att jag kunde dela dem med er bloggvänner så here we go! och du: Vänta inte på glädjen  – Skapa den själv! 🙂

17390599_10154299620435796_9003319349677148365_o 

Se upp, här kommer jag! och ja, jag hade päls redan då! Ha, ha.

♥♥♥

Var generös.

Jag frågade Johanna på morgon vad hon förknippar med att vara generös? och då svarade hon att vara snäll mot andra och ta att ta hand om varandra. Ett väldigt fint svar tycker jag.  För oftast förknippar vi ordet generös med pengar, att man är generös ekonomiskt.

Ge en komplimang.

Åh detta är så tacksamt! för a.l.l.a. blir glada över att få en komplimang! Själv blir jag överlycklig för de komplimanger jag får av er bloggläsare och jag tycker att jag är bra på att ge komplimanger och det har smittat av sig på Johanna. Senast igår så berättade hon att hon gett en komplimang till mamman där hon var på kalas i helgen för dukningen. Sånt värmer mitt mammahjärta för att spontant ge komplimanger till de man har runt omkring sig är en riktigt b.r.a. egenskap.

Vårda dina relationer.

Ta hand om de du tycker om! Skicka dem ett sms eller brev och tala om hur glad du är i dem!  eller ring. Bry dig om de som behöver extra mycket omtanke och sträck ut en hjälpande hand till de som behöver den.  Du är ditt eget AB och alla i din omgivning (din frisör, familjen, vänner, dina kollegor, din läkare…) påverkar ditt liv på olika sätt så vårda dina relationer med omsorg!

Upplevelser är viktigare än saker.

Igår då vi var hemma hos pappa och tittade på foton från min uppväxt så tänkte jag xtra mycket på just precis detta! för alla resor och upplevelser som min pappa tagit med mig på under min uppväxt är underbara minnen som jag med glädje blickar tillbaka på.  Det var foton från bl.a. Gran Canaria, Val d´Isere, Portofino, Barbados, Haute Nendaz, Florida, Mallorca.…   Och jag minns ingenting jag köpte på dessa resor men jag minns känslorna jag fick av att befinna mig på alla dessa fantastiska platser.

Skriv ner tre saker du är tacksam för.

För att boosta sig själv med glädje & lycka så kan man skriva ner 3 saker som man är tacksam för innan man lägger sig på kvällen. Jag har gjort detta i perioder men slarvat i det sista så detta ska jag bli mycket bättre på. Och på morgon så frågade jag Johanna vilka 3 saker hon är tacksam för? (och hon fick inte säga sina Shopkins . Ha, ha.) och jag vet inte om jag styrde henne lite (p.g.a. det med Shopkins förbudet…), men hennes svar blev: Att jag får resa mycket, att vi bor i hus, att jag både har vänner i Oslo och i Luleå (och Thailand).  Fina svar som värmer mitt hjärta! och detta ska jag bli bättre på att fråga Johanna ofta.

♥♥♥

17191695_10154299589185796_3763375265909221280_o

Och här ligger jag och är glad i Haute Nendaz i mina sunpocket solbriller och är typ 16 år.

Har du något knep / trix för att boosta dig själv med lycka & glädje?  Dela gärna!

Nu ska jag ta och värma det hembakade bröd jag fick med mig från mamma i fredags (sååå gott!) och njuta en riktigt god frukost. Det är också glädje! och solen! älskar att det är vårdagjämning idag och att vi går mot ljusare tider! Så ja, det finns många saker att vara tacksam för!

Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “GLÄDJENS DAG!”

 1. Lena says:

  Vilket fantastiskt bra inlägg!! Vilken glädje du sprider med din blogg! Tack för att du förgyller mina dagar. Jag riktigt längtar till nästa inlägg 🙂
  Ha en fin dag bästa du.

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner t.a.c.k. för underbart sprudlande härlig feedback Lena! Du anar inte hur glad jag blev nu! 🙂

   Önskar dig den allra bästa starten på veckan! Kram! 🙂

 2. Pia says:

  Verkligen ett inlägg med glädje man kände hur du satt och log och kände glädje när du skrev det !

  Ha en fortsatt bra dag i glädjens tecken.

  • gizmolina says:

   Tusen 1000 t.a.c.k. för underbar feedback Pia! 🙂 Och ja, jag log verkligen då jag skrev det här inlägget! härligt att det märks!

   Ha en riktigt riktigt BRA dag i glädjens tecken du också! Kram! 🙂

 3. Hanna says:

  Vilket härligt inlägg! Jag sitter här och ler. Tack för hur du öppenhjärtigt delar med dig av ditt liv och familj. Kram från en bloggläsare bosatt i England

  • Åh tusen miljoner t.a.c.k. Hanna! Jag blir helt lycklig både av din underbart härliga feedback och av att du skriver till mig hela vägen från England! Nu gjorde du min dag ännu soligare! 🙂

   Njut din dag och fyll den med glädje! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *