GO HIGH!

Goodmorning darlings! 

Jag har inte ord för hur tacksam och glad jag är över att jag har så många så fantastiska bloggvänner som finns där och peppar och stöttar och inspirerar mig till att fortsätt att göra det jag gör. Åh om ni bara visste hur mycket de kommentarer där ni står upp för mig som jag fick igår betyder idag!  Ni är de bästa! Jag har suttit här med tårfyllda ögon på morgon så:  You made my day!!! och jag skickar miljoner varma kramar er väg!

Sen vill jag bara påminna om att jag har nolltolerans för mobbning i alla former, i alla åldrar och i alla forum. Vad är det för människor som sitter och kastar skit när ingen ser och gömmer sig bakom fake användarnamn och påhittade e-mail adresser som inte existerar?  På riktigt?!? Att vi inte ha kommit längre i denna sak 2020 är inget annat är otroligt tragiskt och ett bevis på att vi tyvärr aldrig kommer att få ett samhälle utan påhopp.  Det händer min dotter, det händer mig och det kanske händer dig?  Tyvärr går det inte att trolla bort heller, alla ord, alla elakheter, påhopp, kommentarer sätter sig. Det spelar ingen roll om jag får 37899 underbara kärleksfulla fina kommentarer och 1 fruktansvärt elak.  Den elaka fastnar.

Jag och Johanna har pratat i timmar om just detta eftersom hon blev utsatt för kräkning så sent som precis innan sommarlovet och en sak som vi tidigt, för flera år sedan, bestämde oss för är att “when they go low, we go high” så vi har kört på med födelsedagsfester som vi även bjudit in de som varit som elakast till, jag har varit i skolan och bjudit mobbare på fika / lekar / presenter, och – jag fortsätter att blogga om mitt liv trots att jag har lust att sluta lika ofta som J inte haft lust att gå till skolan. För vem vill uppsöka en miljö / plats där man inte riktigt vet vad för hemskt som väntar just idag?  Jag väljer bort skräckfilmer, läskiga karuseller, promenader i mörka parker, och går helst inte ner i källaren mitt i natten för att jag vet att allt detta skulle få mig att bli rädd och må dåligt. Men hur gör man med de platser man inte kan välja bort? Som man måste gå till? Mina tankar går idag till alla barn som av någon anledning går till skolan med en stor klump i magen och till alla er föräldrar som varje morgon står där förtvivlad över att ni inte kan påverka situationen.  Jag vet precis hur hemskt och så frustrerande det kan vara. Så snälla, snälla alla: tänk på att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Visa omsorg och respekt för att alla är olika. Var öppen för främmande kulturer och annorlunda beteenden och tänk att de berikar!  Och framför allt: var en BRA förebild för dina barn och för de du har omkring dig för du kan inte förvänta dig att dina barn inte ska mobba eller att dina vänner ska vara snälla om du inte själv är det. What goes around comes around. Så är det bara.

Och frågan man kan ställa sig som delar oss är som min kloka pappa precis sa: Är glaset halvtomt eller halvfullt? Vissa ser bara det negativa, grottar ner sig i bittra tankar, de läser inte tidningar, pratar bara med de som är lik sig själva och blir inskränkta.  Jag är precis tvärtom! Jag ser solen bakom molnen, hittar positiva lösningar i alla tråkiga problem, älskar att bläddra i morgontidningen, har underbara fantastiska vänner från olika delar av världen som alla berikar mig och gör mig till en bättre människa tack vare att vi lyfter varandra och bjuder in varandra i världar som jag annars aldrig hade sett! Och jag är helt övertygad om att det gör mitt liv så mycket mer härligt att leva och jag kommer alltid att gå högt när andra går lågt.  För kanske, kanske kan det få en någon annan att lyfta lite.  I så fall blir jag extra glad ! 🙂

 

Idag skulle jag vilja flyta runt så här med mina vänner och äta smarrig pasta hela dagen…  Oh my, I need a vacation… 

 

Nu ska jag göra mig klar för att sticka ut och handla till både min mamma & pappa. Att finnas här och kunna hjälpa dom med alla ärenden under pandemin sätter jag upp på dagens tacksamhetslista.  Vad sätter du upp på din? Och ett stort GRATTIS till min mammas Hans 78år idag!!! Hipp, Hurra! Han befinner sig just nu på cancerbehandling utomlands så jag skickar goda tankar hans väg.

Önskar dig en magisk dag fylld av solsken, glädje och halvfulla glas!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 13 Comments

13 responses to “GO HIGH!”

 1. Des says:

  Ja exakt vad jag lär mina barn också. Tänk vad fascinerande att vissa bara verkar bara sitta o vänta på att få hugga och skriva av sig massa skit! Nä man behöver verkligen inte säga allt man tycker,ibland kan man bara va tyst!

 2. Anna says:

  Hej Anna-Stina! Så väl formulerat❤️. Jag är själv helt mållös över människors beteende. Väljer bort sociala medier då jag mår så dåligt över hur folk hoppar på varandra och skriver saker jag aldrig trodde var möjligt.
  Och barnen.. jag har en dotter, ensambarn , omhuldad och väcker tydligen mycket avundsjuka hos andra. Kanske är det läget även för er? Hon har det jobbigt nu på skolan med ”vänner” som tar varje möjlighet att ge henne ett elakt stick. Hon vill inte gå till skolan och vi föräldrar står rådvilla. Föräldrarna tar såklart inget ansvar. Och sen skicka in henne i detta. Det gör ont i hela själen.

  Din blogg är den enda jag följer. För att den har Good vibes Only.

  Kram till dej och din superfina tjej!

 3. Camilla says:

  Så bra skrevet! Helt enig med deg! Du er så flink å være positiv og heldige oss som får så mye inspirasjon og positivitet gjennom bloggen din!
  Ha en fin dag!

 4. Marie Å says:

  Jag hejjar på dig! Din inställning är fantastisk och du lär mig mycket om hur man kan tänka och vara som person❤️

 5. Frågande says:

  Få önskar personen Northug illa och få säger emot hans bedrifter och betydelse för längdsporten, samt att han är en kul person men glimten i ögat. Han har tydligen allvarliga problem med droger o alkohol och självklart önskar man att han kommer ur detta. OCH såklart dåligt när faktafel leder till överdrivna rubriker osv och det är olyckligt att medier av idag fungerar på det viset. Som jag läser de negativa kommentarerna till dig så vände de sig inte främst kring PN som person/jantelag osv- de flesta bryr sig inte om honom övht (han är en längdskidåkare, kretsen är inte asstor) utan främst emot vissa av dina formuleringar tex kring där du skrev typ “hur många har inte dragit en lina” för att släta över hans drogmissbruk.

  Jag har sett det så många gånger – folk som skriver och inte joinar hyllningskören och håller med dig 100%, varesig det gäller politik eller enskilda frågor om vad som helst där du tycker till: så fort någon uttrycker en annan ÅSIKT än dig så är det i princip “MOBBING”. (Jo håller med i vissa fall, vissa utrycker sig utanför lovligt)…

  Men jag har aldrig under alla år hört dig ta till dig av någon av andras åsikter eller se det som en intressant input eller gör något försök att se en situation på något annat sätt än ditt eget och erkänna att “där hade jag fel, jag gör om gör rätt!”

  DET är inte att GO HIGH att bara kommentera hyllningskören och tacka för stödet och samtidigt ha RADERAT avsnitt som det klagades på i ursprungsinlägget. Att du även tagit bort länk till webshopen är också en redigering som inte nämns. Hade du verkligen varit en GO HIGH person så hade du också varit ansvarstagande och bett om ursäkt för formuleringen och inte bara raderat och sen säga att folk som klagar är dumma i huvudet och dåliga människor?! Jag ser faktiskt inte då hur du är såååå mkt bättre själv? Är det sånt beteende vi skall lära våra ungdomar!?

  • Majsan says:

   Frågande
   Så bra skrivet!!
   Precis så är det.. AS svarar aldrig på sånt som inte passar hennes rosafluffiga lullullvärld.

   Och till AS… Fundera lite på det du skrev om det där m att J var/är först m märket på ryggsäcken. Vad ger det för signaler till dagens ungdomar? Märkeshysterin… Det är inga ord som elakt sägs men en hysteri kring märken som många barn o ungdomar dukar under av. Så tänk en vända till hur du själv agerar..

 6. Jonas says:

  Det är så tråkigt när folk inte kan stå för sina åsikter utan måste gömma sig bakom en anonym profil. Önskar att de fyllde sina dagar med andra sake -BRA saker som att glädjas åt andra och uppskatta de där små sakerna i livet.

  Jag är så glad och stolt över att få vara vän med dig och vara en del av din familj. Love Always Rules!

  • Frågande says:

   Ja, det är verkligen tråkigt när man inte kan stå för det man skriver utan raderar utan att kommentera det!

   Sen en annan sak jag undrar. När man skriver om att ens dotter är FÖRST med ett märke – vad är syftet med det? Jag undrar bara varför man liksom måste uppvigla till att vissa saker är coolare än annat och SEN bli sur på att folk blir avundsjuka och skylla på jantelagen – när det typ är det man vill att folk ska bli..? Jag hade inte precis suttit på en kafferast på jobbet o pratat så; “Vet ni; nu har jag hittat det MÄRKET till FiaLotta och hon är FÖRST med det på skolan -hur coolt? HOn är bara så inne-lika inne som de coolaste i USA!” Eller att fjortisarnas mammor skulle ha en sån diskussion på nästa föräldramöte – tänk tanken, ganska ocharmigt- jag tycker DET också kunde vara en tanke att ta till sig när man nu talar om hur vi ska bete oss bland andra människor (men nu kommer jag få höra att jag är en mobbare och avis…1..2..3..). Om man nu vill GO HIGH så hade man väl inte gjort så stor affär om att man är först utan snarare: ” jag hittade denna jackan till JOhanna här om någon mer gillar den…” Lite mer sympatisk framtoning. Det är LÄTT att sätta sig själv på HÖGA hästar men SVÅRT med självinsikt….

  • Svar till Jonas:

   Åh men du… Världens bästa vän är du Jonas och för mig och min familj är du familj… ! Love you !

   Puss & Kram!

  • Majsan says:

   Jonas:

   Kasta inte sten i glashus.
   Den som verkligen aldrig står för sina åsikter är A-S.

 7. Marianne says:

  Såå bra skrivet!

 8. Madeleine says:

  Jag blir lite beklämd över dina senaste innlägg, speciellt det om Northug. Först var du så tydlig att du INTE skulle komentera ngt om detta i bloggen och det borde du nog fortsatt med, tror tex inte inlägget kommit om han testats positivt.
  För mig rättfärdar det ingenting det Northug gjort, du får det att låta som att dte var inte så farligt. Han kunde ju kört ihjäl vem som helst och drogproblem har han ju, han har ju själv erkänt.
  Northug är en fantastisk idrottsman MEN detta är inte försvarbart. Killen behöver hjälp och dte är enbart sorgligt.
  Det jag vill ha sagt är att rättfärdiga inte det han gjort och uttryck inte “dra en lina…”. Droger är ALDRIG ok.
  Och som sagt tror inte du överhuvudtaget ska nämna detta i din blogg, kan slå väldigt fel i media/för din man.

  • PN says:

   Håller med! JIGs damage control borde omfatta frugan 😀
   Anledningen till att vissa inte håller med om att PN:s förehavanden är bagatellartade (“vem har inte dragit linor?”) är ju inte pga någon jantelag, att man misskrediterar hans meriter eller hans i övrigt goa personliget; det är precis som du säger, pga faran han väljer att utsätta sig själv och andra för. Drogmissbruk innefattar eller leder ofta till annan typ av kriminalitet.Han var på väg till (eller från) en barn/ungdomssamling där han skall vara en förebild, han ÄR sitt varumärke (ett sådant måste vårdas),och ja, då får man också ta konsekvenser när man inte sköter sig. Beklagligt för PN som person att han har stora problem, MEN man kan inte släta över detta som en bagatell som “vem som helst kunde ha gjort”! Sen att JIG får jobba som ett djur med damage control, jo det ligger liksom i jobbet om man nu råkade satsa på en vild häst, men det är liksom inte “synd om” honom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *