GODMORGON ONSDAG.

Dagens pepp!

Mooorning girls! 

Så där ja, då är jag färdig med min insats som trafikpatrulje “assistent” och jag måste säga att det har varit riktigt trevligt att stå där ute i solen och möta alla föräldrar och barn.  Men jag blev överraskad då jag fick veta att bilarna får köra 50 på den väg som går utanför skolan.  Jag trodde det var lag30 på sånna vägar? Men nix pix. Trikken (spårvagnen) kan tydligen inte köra saktare för då tappar de tid… Crazy! och ett tecken på att trafikpatruljen verkligen behövs.

Anyway, igår var jag inom IKEA en tur (håller på att fixa lite inne på Johannas rum….och shoppade bl.a. en gigantisk matta…) och alltså om jag shoppar på tex. R.O.O.M., eller Illum så förväntar jag mig tipp topp service. Men, då jag sladdar förbi IKEA, hämtar mina egna saker på lagret, slänger ner lite ljus + blommor i kundvagnen och står och checkar instagram i kassakön så har jag liksom inte några som helst krav eller förväntningar på att någon plötsligt ska ge mig en xtra härlig köpkänsla och just precis därför så blev jag SÅ imponerad över killen som tog betalt av mig igår.

1. han log mot mig och kommenterade den enkla lilla gröna växt jag köpt (som de aaaaalltid har där och säkert säljer typ 347 st av per dag) genom att säga att den var fin! och att den ju faktiskt såg ut som ett litet träd?! också log han med hela ansiktet på ett sätt som fick mig också att le.

2. när han tagit betalt av mig så avslutar han det hela med att inte önska mig en fin dag, utan han säger “nu hoppas jag att du får en riktigt underbar vecka!”. Ehhh?!?  så trevligt avslut kan jag faktiskt knappt minnas när jag senast fick?

Så, varför berättar jag då detta för er? Jo, för att detta visar hur lite som ska till för att vi ska göra andra glada och ge kunden den där sköna köpskänslan! Den här killen har verkligen fattat hela grejen och sånna kassörer växer ta mig sjutton inte på träd! Jag anar inte vad han heter? men han får oavsett dagens ros av mig!  🙂

Och – på väg till IKEA så stoppade jag även hos Bolina och där blir jag alltid lika inspirerad:

Vitt + grönt med en touch av rosa = super duper fräscht

Så här vill jag också duka här hemma i Casa Gizmolina och de där gröna “bollarna” är en favorit blomst! (vad är det de heter?)

Jag kommer också att fokusera på vita ägg i påskriset. Cleant & fräscht! 

Med detta kickar jag igång den här onsdagen den 12 mars. Tänk: lill-lördag idag! det betyder dessert efter middagen i kväll…mums!

Nu tar vi tillvara dagen för den kommer aldrig tillbaka!  🙂

KrAmAr!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 10 Comments

10 responses to “GODMORGON ONSDAG.”

 1. Lena says:

  Nix, sådana kassörer växer icke på träden här i Sverige heller…..MEN så glad man blir när man blir bemött av ett leende 🙂
  Superfina bilder som vanligt.
  Allt gott – önskar dig bästa dagen.
  Lena

  • gizmolina says:

   Eller hur? Inte ofta man möter på så serviceminded personal! och just precis därför blir man xtra glad ! 🙂 Och så kul att du gillar bilderna, nu då solen skiner och våren är här blir jag så inspirerad av allt vitt och grönt och fräscht….!

   Önskar dig också den allra bästa dagen Lena! Kram!

 2. 17doors says:

  Hej, jag tycker alltid att Ikeas personal är toppen! Till skillnad mot Zara.. Alltså, jag upphör aldrig att förvånas över hur oengagerade och sura de är där. Trist då jag gillar deras kläder. Zara har mycket att lära av Ikea!
  Fin dag!

  • gizmolina says:

   Jag håller med dig 17doors! IKEA har fantastiskt personal jämfört med mååååånga andra ! Och när det gäller Zara så finns det enormt många totalt oengagerade personer som jobbar där, men ! det finns de som sticker ut och är hjälpsamma också. Synd bara att de är så få….

   Happy lill-lördag!!! Kram!

 3. Camilla says:

  Ja det er ofte der det er luksusshopping at de i kassen er super sur eller uinteressert i deg som kunde har jeg ofte opplevd. Tusen takk for fine bilder og herlig inspirasjon:)Ha en super lillelørdag:)Klem

  • Eller hur? Märkligt det där…. Oavsett så är det fantastiskt trevligt då man får bra service! 🙂 Och vad kul att du gillar inspirationen. Det gör mig glad ! 🙂

   Hoppas att du har en festlig lill-lördag Camilla och jag önskar dig en underbar torsdag! Klem!

 4. Mirva says:

  Du menar hortensia? :). Kan inte annat än hålla med…tycker att Zara personalen är oftast snorkiga !!!!!! Och man undrar ju av vilken anledning ?!?!?!?

  Kram!

  • Nej, nej, inte hortensia. Jag menar de gröna bollar som är i den höga vita vasen på bild #2 ! 🙂 Och ja, alltså det där med snorkig personal har jag aldrig förstått mig på. Märkligt att vissa varumärken vill förmedla den attityden till sina kunder…..

   Njut kvällen Mirva! Kram!

 5. Petra says:

  Tror blomman heter snöbollsblomma. Jag har en snöbollsbuske i trädgården. Fantastiskt vacker!

  • gizmolina says:

   Ja, det kan den heta! T.a.c.k. Petra! 🙂 Och vilken lyx att ha en sån i sin egen trädgård! den är underbart vacker! Har lust att köpa ett gäng av de som är på bilden (de är oäkta)….

   Happy torsdag! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *