GRATULERER MED DAGEN!

Utanför Casa Gizmolina i Oslo förra året denna dag.

 

Gratulerer med dagen mina kära bloggvänner! 

Idag är den här! årets festligaste dag – Norges nationaldag!  Och för 1:a gången på 18 år så firar jag inte dagen i Norge (med undantag av ett år eller två i Thailand) vilket känns väldigt, väldigt trist och märkligt…  för det är klart att man ska vara Oslo en dag som denna! allt annat känns lite fel… men, nu är vi i Luleå och vi får helt enkelt göra det bästa ut av det.

Så, efter J´s dansföreställning + skola så har vi bjudit hem vänner på mingel, lek, pølse, is & bubbel för att visa dem lite av vår norska tradition denna dag.  Och i kväll, ankom JIG Luleå med en koffert fylld av både lompe, kransekake (oh yes, han chekade in den! ha, ha så jag vågar inte öppna esken förren i morgon och checka om den är hel… eller ja, om dom är hela, han köpte flera.. ha ha.)  och 17:e maj pynt så nu är jag uppe galet sent och fixar (han ankom Casa Gizmolina runt 00.30…) men ska strax dyka i säng.  Eller så sätter jag mig i bilen och kör mot Oslo… åh som jag önskar att jag var där… men innan jag kommit fram så vore dagen över så får följa med festligheterna på TV istället för att få med mig stämningen också får jag se fram emot vårt mingel här hemma! Men nästa år – DÅ blir det Oslo!! 🙂

Hjälp vad Johanna har växt sedan då!  och alltså slottsparken…sååå vacker! 

Hela lilla familjen vid slottet för att se barntåget. Det var 1.a gången som jag och Johanna inte gick i tåget och i år är vi inte ens på plats… livet alltså… ena dagen där, andra här… 

Nu önskar jag dig en stråååålande dag fylld av glädje & solsken! 🙂

Hipp, Hipp, HURRA!!!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: 17:e maj | 6 Comments

6 responses to “GRATULERER MED DAGEN!”

 1. Lena says:

  Wow, vilken fin blick du ger din man 🙂

 2. Yvonne says:

  Tack detsamma, vädret är ju med oss idag, härligt… jag och Tore firar på CG:s med fine dining och champagne ha en superfin 17:e maj kram Yvonne

 3. Deseree says:

  Hoppas ni får en fin dag!

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  17 maj verkar så underbart festligt! Synd att vårt national dsgsfirande inte riktigt är detsamma lyllo de som får komma och känna på det hos dig.

 5. Eva says:

  Var i Oslo på syttende mai en gång, vilken otrolig upplevelse! Så himla härligt och alla gratulerede med dagen så gratulerer med dagen till er !

 6. Mamma´n til 3 says:

  Ja 17.mai er en dag du helt sikkert elsker Gizmolina!
  Det er jo pynt, fest, glade unger og voksene fra morgen til kveld. Jeg skjønner godt at du savner å være i Oslo denne spesielle dagen. Men en mini feiring i Luleå er jeg sikker på blir en flott markering for din lille familie og vennene dine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *