GRATULERER MED DAGEN!

Happy lille lördag mina darlings! 

Då har vi plötsligt lämnat 17:e maj bakom oss och det känns verkligen märkligt att årets festligaste dag redan är över för den här gången eftersom den “riktiga” stämningen uteblev p.g.a. att vi är fast i Luleå. Men – vi firade så gott det gick jag och mina J och det blev absolut en fin markering! Dagen startade med korps och kungligheter på norsk TV och SOM jag saknar våra hoods kring slottet…  det bli så tydligt när man sitter och ser allt live på TV… Och samtidigt som jag följde med på allt på NRK så bakade jag muffins och efter lunch körde jag till skolan och Johanna fick bjuda sina klasskompisar på fika + glass för att markera dagen och det blev mött av stort jubel i klassrummet.  Sen hämtade vi hit mamma en stund på eftermiddagen för att fira tillsammans med oss ute på terrassen och det startade bra med sol men sen kom regnet så – bara att flytta in och avsluta i ljusgården innan JIG skjutsade J till Cheer träning och mamma hem.  Dagen avslutades sedan med en god middag bara oss 3 så det blev ett väldigt corona vänligt firande vilket passade bra eftersom det är helt galet mycket smitta här uppe i norra Sverige nu. Vi har 44% högre smittotal än övriga Sverige och det noterades 1000 nya fall förra veckan.  Så pinsamt att vi som bor i “glesbygden” inte visar bättre föredöme för 44% är m.y.c.k.e.t. !

Anyway, back to 17:e maj nu med ett bildregn från vår dag.  🙂

 

 I vanliga fall så har JIG kommit flygande från Oslo precis till 17:e maj de år då vi varit “fast” i Luleå och då har han kunnat köpa med sig norska detaljer, lompe, kransekake etc men i år så blev det annorlunda eftersom han varit här sedan i november så som TUR var så hade jag en del detaljer kvar i  min 17:e maj box så att jag kunde pynta upp på terrassen. Och de här flaggbanden är verkligen de finaste att dekorera med! 

Jag startade dagen med NRK och muffinsbak till J´s klass och tyvärr så var de fina norska cocktailpinne-flaggorna slut i min box men vi lyckades få tag i dessa små flaggor på en butik i stan så att det kunde bli rätt 17:e maj feeling.

Sen gick det undan i svängarna då jag var till skolan (därför blev det här den enda bilden jag lyckades knipsa…) och eftersom jag inte ska vara runt i klassen p.g.a. corona så ställde jag bara in allt också fick Johanna sköta resten. Hon berättade om hur vi firar dagen firas i Norge också bjöd hon sina klasskompisar på glass + muffins + drick.  En fin markering av dagen som mottogs med stort jubel! 

När hjärtat kom hem från skolan så startade vi firandet ute på terrassen och hjärtat var klädd i norska färger i skolan och självklart hade hon norskt flaggband i håret och en flagga i skolväskan. Också hade hon lackat naglarna så snyggt med norska flaggor.  Men då hon kom hem så åkte denna outfit av också åkte festdräkten / bunden på! 

Vi köpte bunaden då Johanna var 8 år (!) så det är helt fantastiskt att hon fortfarande kan ha den! Men – den är för liten så det lutar åt att hon önskar sig en ny i konfirmationspresent. Det är tradition i Norge att man får sin bunad till konfirmationen och den bunad som man får då den har man för resten av livet. 

Runt kl.18 kom regnet så vi avslutade firandet inomhus innan JI skjutsade Johanna till Cheer träning och sen körde han hem mamma.  Och ingen 17:e maj utan ballonger och i år gick jag för ballonger som sprider maxad glädje! 

Sen skulle vi försöka få till en fin 17:e maj familjebild men det gick så där…  Antingen så ser jag ut som att jag somnat, som på den här bilden… ha, ha… eller så… 

…blev bilderna super suddiga…  Så det blev tyvärr inte bättre än så här. Jag hade i alla fall på mig en klänning från Zara. 

 

Önskar dig en magisk dag fylld av happiness!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

69
Kategori: 17:e maj, Allmänt | 9 Comments

9 responses to “GRATULERER MED DAGEN!”

 1. Härliga 17 maj-bilder.
  Fina ni är på sista bilden.
  Hoppas smittan minskar hos er norröver.
  Många kramar Titti

 2. Maria says:

  Nå, Lule, Pite, Boden o Älvsbyn mfl är ju int riktigt glesbygd 😉

 3. A says:

  Luleå med 80.000 invånare är väl inte glesbygd direkt!?

 4. A-L says:

  Vilken fin familj ni är. Och jag är riktigt imponerad över J’s engagemang och stolthet över sitt ursprung. Verkligen inte helt lätt för en tonåring att våga gå utanför “ramen” och göra något eget!

 5. Linn says:

  Så fint firande och att Johanna bjöd klassen på fika och berättade om 17 maj 🙂

 6. Elin says:

  Hurra! Så flott feiring dere hadde
  Men du? Den kjolen din var nydelig! Er den mulig å få tak i tro?

  Hilsen tidligere cheermom

 7. Elin says:

  Så fine ❤️ Vi er bunadsfamilie der alle unntatt min samboer har bunad. Du må få fikset layouten, på min iphone står det grattis me d dagen! Får 1945-vibes…

 8. Lea says:

  Nä d e tusan pinsamt att bo här uppe! Kolla på Storheden en helg tex!!! Det kommer ju aldrig ta slut om vi it sköter oss!! Jaja jag är väl it helt oskyldig jag heller men försöker ändå så gott det går!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *