STOCKHOLM DAG 2.

Gooodmorning & Happy Friday darlings! 

Nej men hur härligt med fredag idag? För mig är det alltid en extra lycklig känsla att vakna på fredagar! Jag sjunger “fredagslåten” för Johanna, vi planerar helgen vid frukosten, och ja, livet känns helt enkelt lite glittrigare på fredagarna! Och om det är något som vi behöver idag då pandemin sprider ut sig mer än någonsin tidigare så är det att fokusera på vad som gör oss lycklig. Det kan vara en promenad, en bra bok, ett samtal med en vän, en extra god middag eller kanske att du unnar dig att shoppa något fint?!  Oavsett vad din lycka är så tycker jag att du ska fokusera på den i helgen och göra så mycket du kan av just precis det !  För det förtjänar du.

Och igår fick jag tyvärr inte till att posta något inlägg för då var jag bl.a. ute och handlade till min kära pappa. Och det här var första gången som jag hade på mig både munskydd och plasthandskar då jag var runt i butikerna  (jag hade handskar i början av pandemin men kom av mig med det efter en stund…) och det jag noterade mig var att jag fick otroligt mycket blickar. För det är så folk flest gör när någon ser annorlunda ut. Men just i detta fall, då jag tar på mig munskydd + plasthandskar för att skydda både mig själv och andra mitt i en pågående pandemi med ökad smittspridning så borde det snarare hyllas! och blickarna borde vara mer “Heja dig!” än “men gud vad överdrivet”.  Men jag är tyvärr inte förvånad. Det är samma sak som här på min älskade blogg.  Man pekas ut när man sticker ut från mängden oavsett om det är utifrån vad vi tycker i olika saker, hur vi lever vårt liv, vilken hudfärg man har eller vad man har på sig.  Så det enda vi kan göra är att fortsätta att vara tro mot oss själva, stå för våra åsikter, klä oss precis så som vi vill och framförallt: våga vara lycklig och visa det! För det finns inget som smittar av sig så mycket som ett smil, där har faktiskt inte ens corona en chans!  😉

 

Hotel Diplomat har den vackraste hissen jag vet om! så här åker jag, som inte alls är speciellt glad i hissar, med glädje ner till frukosten på morgon!  Och hur fin är inte J´s tröja? Vi hittade den på Zara och jag köpte en lik till mig själv också. Det är så kul att vi har så lik smak och kan matcha outfits. 

Nej men hur lyxigt härligt är det inte med hotellfrukost? På tal om vad som gör oss lycklig…  Och att dessutom få äta frukosten i en så här vacker miljö… Love it!!! Hotel Diplomat är verkligen mitt favorithotell i Stockholm och det är här vi alltid bor för när jag hittat “mitt” hotell, då ska det mycket till att byta för jag gillar känslan av att komma “hem” då jag checkar in.  Det skapar en skön trygghet. 

Det var för tidigt på morgonen för foto… ha, ha.   Och det var så skönt att det inte var någon trängsel vid frukosten. Men det är det i och för sig aldrig på det här hotellet.  Herregud, jag minns då vi bodde på ett hotel i Göteborg och fick stå i kö till brödet, kö till juicen och ja, kö till allt på morgon. Det tog bort hela glädjen av  hotellfrukosten… 

Bästa starten på dagen! och hur gott är det inte med lax + äggröra? En favorit!  Efter frukosten gick vi girls ut på stan för att tanka inspiration och för att shoppa julklappar.  Stockholm fick bli årets “London resa” för det ser tyvärr mörkt ut med möjligheterna att resa dit och julhandla i år… 

Nu  tar vi tillvara den här fredagen den 6:e november och håller hårt i våra positiva tankar!  Och tusen miljoner T.A.C.K. för all underbar feedback jag fått av många av er de senaste dagarna. Jag har verkligen världens bästa bloggvänner! och det är jag så otroligt tacksam över för det är när ni skriver till mig som jag peppas i mitt bloggande!

Önskar dig BÄSTA dagen! 🙂

Stay safe & Stay positive!

Love, Miss.G.

Kategori: Allmänt, Gizmolina Travels, Gizmolina´s Stockholm, Stockholm 2020 | 11 Comments

11 responses to “STOCKHOLM DAG 2.”

 1. Lena says:

  Du pekas nog inte ut för att du är dig själv. Mer att många tycker att du inte följer FHM rekommendationer. Jag använder själv munskydd, har inte alls upplevt att någon tittar konstigt. Tycker faktiskt man ser fler och fler med både handskar och munskydd.

  • Så bra att du använder munskydd ! Jag såg också fler än vanligt med både med handskar och munskydd i butikerna igår och det gör mig glad ! 🙂

   Önskar dig en riktigt fin dag! Kram!

 2. Ulrika says:

  Igår blev det bacon och äggröra här hemma till lunch men nu måste jag testa på med lax.
  Tack för tipset!

  Sluta aldrig vara du –
  just därför jag besöker din blogg:-)

  Kram från Ulrika

 3. Mogge says:

  Munskydd o handskar?
  Hade du det i Stockholm också?
  Du pratar liksom emot dig själv.

 4. Cecilia says:

  Jag bor i Sthlm och här åker många bort till andra delar av landet på lov och helger så varför ska det vara så stort att ni åkte hit? Självklart ska man följa råden och hålla avstånd men det gäller ju överallt.
  Vi var nyligen i Spanien och det kändes konstigt först men vi höll oss till reglerna och det gick bra. Bry dig inte om alla dumma åsikter folk har. Viktigast att du känner dig trygg och känner att du tar ansvar.
  Vi kan inte stänga ner helt. Tack för en underbar blogg som jag just hittat tillbaka till. Trevlig helg

 5. petra says:

  Kanske blir så i en liten stad ? att folk stirrar? Här i sthlm börjar man bli så van att många använder munskydd, så bra tips då ska jag boka Diplomat nästa gång vi tar in på hotell:) så fin tröja Johanna har, kram

 6. Olivia says:

  Tack för en fin blogg 🙂 kör på med munskydd och handskar, helt klart. Jag bor i usa och här måste vi ha munskydd om man inte kan hålla 2 m avstånd. Det är tvång inne på affärer osv. Vi är många som är förvånade över att det ej är krav på det i Sverige och andra ställen. Låt folk stirra, typiskt Svenskt! Jag syr munskydd och skickade nyss hem ett lass till familj och vänner! Kram 🙂

 7. Kerstin says:

  Klokt att du skyddar dig, men som någon sa här före mig, lite dubbelt. Det var ju redan innan du reste till Stockholm den största spridningen där. Att inte ha uppfattat det innan man bokar biljett är för mig en gåta, speciellt eftersom du följt rapporter om Norge, mellanlandning med flyg i Sthlm osv. Rådet, det rekommenderade, att inte besöka butiker, ej ta kommunal trafik , ej parta loss på “klubbar” osv har ju varit ett bra tag så att säga att det inte var lika hårda krav förrän du redan bokat resan är ju bara en bortförklaring.
  Alla är vi väl värda att resa, shoppa, besöka restauranger, umgås, kramas. Ingen är mer värd en någon annan.
  Men ingen är väl värd att bli sjuk. Även om du håller dig frisk kan du föra över en smitta till någon annan. Tex du tar på ett ställe tex ledstång, dörrhandtag till en butik precis och på din hand har du något du fått tag i på ett annat ställe och minuten efter dig kommer någon annan och tar precis där och får tex ett kli i näsan och direkt kliar utan att tänka på att handen inte är steril. det är lätt hänt och om olyckan är framme så är den. Vi kommer få dras med detta virus länge och någon immunitet kommer vi inte få eftersom det inte finns någon försäkran om att du inte kan få det igen..Den dag vi har ett fungerande vaccin så är vi mer säkra men än har vi inte ett. Vi måste alla tänka på ett annat sätt än det vi gjort förut. Alla bär ansvar, DET är vi värda. ja, det inskränker på vår fritid, vårt arbetsliv, vårt umgänge. Men om ALLA bara kunde tänka på någon annan än sig själv så går det mycket fortare tills vi åter kan få kramas med vem man vill. Vi är inte där än…långt ifrån faktiskt. Om jag får sia så kommer hela 2021 också präglas av detta virus. Hålla ut är vår största utmaning, det är vi värda.

 8. Marie says:

  På vilket sätt skyddar du dig ned plasthandskar? Rena händer är ju exakt samma sak .Man spritar händer ordentligt innan man går in i affären.

 9. Karin says:

  Jättefin tröja!

 10. Johanna says:

  Jag blir jättetacksam när jag ser folk med munskydd. Det gör att jag känner mig mer trygg och vet att dessa människor dessutom har koll på läget och håller avstånd, de vill inte komna för nära. Iaf de jag möter med munskydd. Själv har jag glasögon och är alltid så varm, så när jag har det på mig så immar de igen.. Håller avstånd och backar om någon kommer för nära. Tack för att du bär munskydd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *