CENTRUMHANDELN GRÄVER SIN EGEN GRAV…!

Goooodmorning darlings! 

Här kastade jag mig i duschen istället för att jag körde pw runt sjön på morgon för jag hade tid att fixa naglarna kl.10 och ville hinna fixa håret innan (sitter med hårrullar nu… like an old lady… ha, ha) och vad händer? De ringer och berättar att min tid måste flyttas till nästa vecka.  Så kanske jag ska sticka ut på en runda med hårrullarna på nu? Ha, ha. Nejdå, jag ska ta tillvara dagen istället för det passar mig helt perfekt att “få” ett par timmar extra!

Sen är det Kvälls Öppet på stan i kväll och jag blev på riktigt ledsen då jag såg annonseringen för detta på morgon. För vad erbjuder man alla shopping glada Luleå bor?  Jo, att titta på käpphästtävling, nya bilmodeller från en lokal bilhandlare och att träffa Luleå Basket. Vad exakt har det att göra med att få Luleåborna att shoppa lokalt istället för att sitta hemma och klicka på nätet? Jag förstår i-n-g-e-n-t-i-n-g !?! Här har man ju världens chans och möjlighet till att låta butikerna blomstra i kväll!!! Som tex. att köra gratis personalshopper på tvärs över samtliga butiker i stan, styling-tips om hur man packar inför weekendresan / bygger upp sin höstgarderob,  presentera fantastiska idéer inför Halloween (dukning, fest, outfits osv osv osv…), bjuda på inspirerande uppdukade bord inför höstens middagar, julklappstips! för de som vill vara tidigt ute, julkalendertips (såå skönt att bli färdig i tid), pumpakarving till barn när mamma & pappa springer runt och shoppar osv osv osv.

I min värld så är det väldigt få käpphästinresserade ute och shoppar till kl. 21. Istället är det mammor & pappor med pengar i plånboken som bara längtar efter att få bli inspirerade!!! och efter att få tips på hur de dukar fint på höstmiddagen eller tips på hur de bäst bygger upp barnens vintergarderob på enklaste snabbast sätt utan att behöva springa runt i 38 butiker! Och idag, då alla världens butiker bara är ett klick bort, så gäller det att locka in oss i de fysiska butikerna med sånt som triggar igång plånboken: inspiration!!! och jag vet inte hur det är med dig? men jag blir betydligt mer inspirerad till att shoppa av stylingtips än av en meet & greet med baskettjejerna i stan… ! 😉

 

Alltså känslan då man kommer hem med en härlig fångts efter en shoppingrunda… Den kan ALDRIG näthandeln slå! Och det är just känslan som styr oss… för hamnar jag i en butik med ointresserad personal och trist miljö så vill jag inte gå tillbaka, men kliver jag däremot in i en inspirerande butik med urgullig personal, ja då vill jag dit snarast möjligt igen för den känslan jag kände där, den vill jag känna igen!   2 exempel på butiker som är så för mig och Johanna, att vi vill tillbaka för känslan, är Soup Store och Åpent Hus i Oslo. Dessa butiker är sååå inspirerande oaser!!! och det är även Den Dama

Så här ska det se ut när man är på väg hem från en runda i stan…  Jag älskar känslan när man öppnar sina shoppingpåsar och packar ur det man köpt! och ja, jag har svart bälte i shopping (enligt jIG i alla fall, ha, ha) och jag vet verkligen vad jag vill ha då jag går ut på stan. Jag vill ha BRA service, jag vill ha fräscha butiker och jag vill ha kunnig personal som har stenkoll på storlekar och styles som passar mig.  Jag vill dessutom bli inspirerad av vackra miljöer och snygga skyltfönster.  Får jag inte en mix av det så kan jag lika gärna shoppa online. Simple as that! 

Det är det här Luleå handeln erbjuder shoppingglada Luleåbor i kväll…  Höstens stora shopping happening! Alltså förlåt men jag orkar inte ens läsa all text… 

 

Jag brinner verkligen för en levande cityhandel och hoppas av hela mitt hjärta att inte centrala Luleå kommer att dö ut till förmån till Storheden för det vore så förfärligt trist. Därför så måste det bli mer inspirerande att handla i centrum om det ska lyckas…!!!

Med det så önskar jag dig en underbart härlig dag! 🙂

P.S jag har skrivit om inlägget flera gånger för man ska aldrig blogga när man är som mest upprörd, ha, ha. 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 13 Comments

13 responses to “CENTRUMHANDELN GRÄVER SIN EGEN GRAV…!”

 1. Viktoria-Pinkpastry says:

  Vet inte om man ska skratta eller gråta, käpphästtävling! De hade de på 4h förra helgen, vid 10.30 en lördagförmiddag i hästhagen, känns mer passande, både miljön och målgruppen. Har sagt det tidigare sånt nerköp för dem och inte ta vara på en sån guldtacka som dig när de har en i stan! Och där kan man väl verkligen prata om tidigare meriter som är guld värda, du har ju hela väskan proppfull. Ja jätte synd för dem. Tristaste känslan när man själv försöker och bara blir motarbetad och man sen ser allt man hade kunnat göra så himla trist och synd. Hoppas du kan få en fin dag trots detta trista. Stor kram

  • Åh men du är ju bara för härlig! Tusen 1000 miljoner TACK för den underbaraste feedback i denna sak Viktoria! 🙂 Guldtacka och väskan full är orden jag tar med mig från dig den här dagen. för ja, jag har verkligen väskan full av både idéer och kvitton från shopping. ha, ha. Så bäst att jag gör något vettigt av det tänker jag… något som inspirerar och hjälper alla de som inte har så mycket tid till shopping som de önskar. ..

   Njuut din dag och tusen TACK igen för all magisk pepp! Stor kram! 🙂

 2. To-lö är det Umeå Fashion & Design.
  Det är ju ett bra initiativ som pågått i många år.
  T.ex. Fashion Brunch på Elite hotel Mimer hade jag gärna gått på men är i Sthlm över helgen.
  Käpphästarna var ju bara “bäst”…..man kan säga det går käpprätt åt skogen!
  Ha en fin höstdag.
  kram Titti

  • Åh men vem skulle inte älska en Fashion Brunch? Det måste jag se på möjligheten om att köra igång!! 🙂 Och Umeå ska verkligen ha kred för att de har Fashion & Design. Jag är impad !!! Sen älskar jag din ordlek med käpp… käpprätt åt… ja, ha, ha, jag kan bara hålla med ! 😉

   Önskar dig en underbar härlig dag Titti! Din kommentar fick mig på bättre humör ! Kram ! 🙂

 3. U says:

  Jag håller helt med dig! Dessutom väldigt tråkig annons. Inget som man lägger märke till direkt. d
  Det ser ut som en reklam för en färgaffär. Mera bling och mera rosa ska det vara!

  • Ja men eller hur! jag tänkte också på färgaffär då jag såg den. ha, ha. Nej, mer bling och rosa och gärna några ballonger också så att det känns festligt!!! Det ska ju kännas KUL att lämna soffan en kväll och springa runt i butiker istället! Festligt & kul ! 🙂

   Njuut din dag och fyll den med glädje! Kram!

 4. Helena says:

  Hela annonsen, eller vems annons det är,syns inte på din bild men jag får uppfattningen att föreningarna och företagarna som bedriver aktiviteterna som du skriver om passar på att visa upp sig på stan när butikerna har kvällsöppet och det är mer folk i farten. Det är kanske tänkt som ett tillägg, inte det huvudsakliga dragplåstret till butikerna? Butikerna och galleriorna har väl sina egna annonser med erbjudanden?

  • Jag håller med dig om att det här skulle kunna vara kompletterande saker men det här är den enda annonsen jag hittat som har med dagens kvällsöppet att göra! Men jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kommer att bli överraskad av massa inspiration och kul happenings då jag är inne på stan i kväll. Att det bara inte framgår av annonsen..

   Önskar dig en härlig dag Helena! Kram! 🙂

 5. Des says:

  Haha alltså jag förstår din frustration!! Tror du får bli politiker där uppe eller starta nåt eget nätverk för företagare!! Skulle behövas en gizmolina i varje stad tror jag!

  • Åh härligt att du kan känna min frustration. Alltså jag var så upprörd först då jag bloggade om saken att jag var tvungen att radera hälften av alla fula ord sen… ha, ha. Och ja, jag får nog ta och starta upp något kring denna sak eftersom det är få ting som engagera mig så mycket . TACK för din härliga pepp Des!!!

   Önskar dig en magisk fortsättning på dagen! Kram! 🙂

 6. Mia says:

  Inte mycket aktivitet & folk kring käpphästar & basket… Dina idéer hade passar mig bättre! Känns rätt segt på
  stan i Luleå i kväll förutom rabatterna & aktiviteterna för kidsen, trollkarl bla…

  • Ja men alltså visst var det segt på stan…. gäsp… Jag förstod verkligen inte poängen med de aktiviteter som var utspridda. Och hur märkligt med alla bilar som var utställda på Köpmantorget också hade butiken K stängt kl. 18? Så konstigt alltiihop… Och det var ju inte mer rabatter i kväll än det brukar vara på en vanlig löningshelg? Och såg du Dj´n i Shopping? Stackarn… han stod längst ner och spelade för, ja, vem då?

   Jag tycker verkligen att du, jag och alla andra kunder som var ute på stan förtjänade en festligare upplevelse än detta!

   Njut din kväll Mia och jag önskar dig en riktigt härlig weekend! Kram! 🙂

 7. Lotta - mamma till 3 says:

  Då måste jag skryta om Halmstad, här kör man tjejkväll varje höst (tror det finns ett par kvällar till med annat tema) Det är erbjudande i butikerna, man bjuds på bubbel i vissa. Det spelas musik ute på gatorna, det delas ut godis och en massa happenings. Såååå trevligt och man passar verkligen på att shoppa (för ja, vi brottas också med att få ett levande city…) Kolla in vilka deals som finns. Hur mycket som helst http://www.halmstadscity.se/tjejkväll-37141143

  Nåväl, önskar er en riktigt trevlig helg ♡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *