HÄNG MED TILL KÖPENHAMN!

Vilka trötta tjejer vi har varit här hemma i kväll, eller ja, med undantag av Gizella som inte är speciellt trött, hon skriker mest hela tiden stackars lilla fluffiga älsklingen vår för hon löper, igen… Uff, jag får så ont i hjärtat, trots att jag vet att hon inte är sjuk, det är ju helt normalt, men det låter allt annat än normalt då man hör henne…  Så – ja, hon ska kastreras, alternativet vore så klart att låna en han-katt en dag eller två och se om det resulterar i kattungar? men nej, det känns som ett allt för stort prosjekt och om jag känner oss rätt så skulle det sluta med att vi har typ 7 katter för vi skulle nog inte fixa att sälja en enda…

Och precis då jag har ett rese-inlägg att uppdatera med bildtext (hemresan från Thailand) och flera nya rese-inlägg (från vår Köpenhamn weekend)G så har jag bokat ytterligare en resa i kväll! Oh yes, jag har faktiskt take off om bara några dagar så, nu är det bäst att jag sätter igång att visa er bilderna från Köpenhamn innan det blir hur snurrigt som helst med mina inlägg. Men å andra sidan så är det ju värt att det är lite snurrigt för bättre att jag har många resor att bjuda er på än att jag bara är hemma och skottar snö. Typ…  Ha, ha.  😉

 

Min väckarklocka ringde kl.03.45 i fredags och det mina vänner är WAY to early för min smak.. gääääsp så trött jag var…zzz… men upp kom vi och kl.05 kom vår underbara chaufför och hämtade oss.  Sen hade vi take off kl.06.05 och hjärtat reste i en ny super comfy skön dress från Polarn O. Pyret och med bästa handbagaget: sin super coola rygga från Soup Store med glassar som ändrar färg i solen.

Man kan ganska lätt känna igen våra kläder + handbagage uppe i bagagehyllan, alltid något cute, glittrigt eller sparkling. Och min Neverfull från Louis Vuitton, den har hängt med mig på resor i 10 år, älskar den! 

När vi kom fram till Arlanda så tog vi bussen över till Guld Loungen i Terminal 5. Missa inte det om du ska vidare utrikes: att det går en direktbuss över så att du slipper promenera genom Sky City + att du slipper en security (det tar sååå mycket tid då allt ska upp ur väskor och bälten + skor ska av och ändå piper jag alltid p.g.a. mitt Love Bracelet från Cartier… så jag måste alltid bli checkad…, bussen går från gate 30 D i terminal 4).  Vi hade gott om tid till nästa flight så vi åt frukost & chillade i lugn och ro. Skönt!!

Take off no.2 till lovely Köpenhamn var runt kl.10 och eftersom vi alltid går på priority boarding (jag har Guld kort) så är Johanna oftast den enda färgklicken bland alla kostym klädda business menn.  

När vi kom ombord så hittade jag plötsligt en Trisslott i väskan, och jag älskar verkligen dessa skraplotter och hoppas alltid att det ska dyka upp 3 TV rutor eller ett par miljoner men det blev ingen vist, den här gången heller…  Men, att alltid ha något “xtra” i väskan är en god idé då man reser med barn för då händer det något oväntat som piggar upp, speciellt när man som oss varit uppe så tidigt… 

Sen blev det en klassisk snap selfie på väg upp till 10.000 meters höjd. Händer varje gång. Ha, ha. 

Åh den lyckan över att det kommit ett nytt nr. av Scandinavian Traveler!  Älskar detta magasin! och den här gången är det ett riktigt maffigt nummer med inspirerande Petter Stordalen som tillfällig redaktör. Han har själv valt ut några kändisar till intervjuer och det är så kul att hans val bl.a. är Isabella Löwengrip & CEO´n till Stureplangruppen (fick flashbacks till då jag hängde på Spy Bar på helgerna för typ 22 år sedan…). Du kan läsa intervjuerna HÄR (klicka på “människor” i menyn). Sen är det inte min i-phone X med coolt glasscover, det är J´s nya… she loves it! 

Fasten your seat belts – vi ska landa!!  Åhh jag älskar känslan då vi är på väg ner igen och jag var fyllt av lycka över att vi kom oss i väg till vårt älskade Köpenhamn, det passade sååå perfekt efter ett påsklov med sjukstuga.

Efter en taxiresa in till vårt hotel Skt. Petri (en taxi in kostar ca 320 dkk, så tåget är mycket billigare och det går ofta, kostar runt 40 dkk men när man som oss, oavsett måste ta en taxi då vi kommit in till central station, så blir det nästan same / same med taxi direkt) där vi lämnat vår bagage (rummet var inte klart ännu, vi var där redan runt 12) så sladdade vi förbi favoriten TGR på väg till ett annat favoritställe…   (J´s super snygga jacka kommer föresten från Soup Store).

Café Europa!  Och till vår lycka så blev precis “vår plats” ledig! Vi älskar att gå på samma ställen och sitta på samma platser, det blir en grej av det…  och i det här soff-hörnet har hjärtat suttit många gånger. 

Vi beställde in en favorit lunch. Såååå gott!!! med mat efter resan.  Jag åt en club sandwich (utan bacon – gillar inte bacon) med kartoffler (älskar det ordet, låter som tofflor! ha, ha) också satt vi där och bara njöööt atmosfären!  det är en så härlig internationell feeling över hela Köpenhamn. Love it!! 

Efter en shopping-eftermiddag så hade J beställt room-service-middag på rummet, hon älskar room-service, så vi landade på vårt super f.i.n.a. rum runt kl.19. Åhhh den känslan då man checkar in på ett fräscht, fint hotellrum!! och efter att Petter Stordalen köpte Skt. Petri för några år sedan så har det renoverats (det renoverades för fullt sist vi var där) och blivit såååå snyggt!  Men, det blev faktiskt ingen room-service på oss… för då skulle gå ut en snabbis för att handla lite snacks så hamnade vi v.ä.l.d.i.g.t. spontant plötsligt på… 

…den italienska resturang där vi firade J´s 10 års dag för ett par år sedan. Kommer du ihåg det? att hon önskat sig att äta på en restaurang där personalen spelar & sjunger för henne på födelsedagen?  Hur som helst – den gången så hittade jag det här stället av en ren tillfällighet (tänkte att om det är någon restaurang som spelar och sjunger för gästerna så är det en italiensk…) och, eftersom vi var så nöjda med maten + servicen den gången så hamnade vi där igen! och, innan vi visste ordet av det så…

..står plötsligt dessa 2 och sjunger Spaghetti sången för oss. Alltså hur galet?! Ha, ha.  och en klar kontrast till våra room service planer… 

Det här stället är ett sånt ställe som jag normalt aldrig hade gått till, jag brukar välja typ Café Victor, men – när jag reser med hjärtat så prioriterar jag att hon ska få mat som hon tycker om och det får hon här! och för en parmesan lover som Johanna så var den skålen hon fick med parmesan till sin pasta heeeelt i hennes smak! ha, ha.  

Sen älskar jag ställen med en avslappnad, härlig atmosfär och DET bjuder man verkligen på här! Personalen snackar italienska, man känner sig sååå välkommen (de bjuder t.o.m. på ett glas bubbel om man måste vänta på bord… ) och priserna på både mat och dryck är riktigt bra.  Så jag kan från hjärtat rekommendera Ristorante Italiano om du har vägarna förbi Cph. Och vi hade en riktigt mysig kväll med fina samtal jag och min lilla darling. Åh detta var en så perfekt avslutning på vår 1:a dag och sen somnade vi som prinsessor på vårt fina hotellrum. 

 

Okej, jag måste gå och lägga mig…zzz… somnar sittande… så får uppdatera med bildtexter både här & där i morgon!

Uppdatering tisdag kl.09: då är bildtexterna från vår härliga fredag i Cph på plats! och jag fortsätter att blogga om vår underbara weekend get-away i morgon.

Önskar dig en riktigt, riktigt gooood natt! 🙂

Kategori: Gizmolina Travels, Gizmolina´s Köpenhamn | 6 Comments

6 responses to “HÄNG MED TILL KÖPENHAMN!”

 1. Lena says:

  Vilken härlig tripp! Känner att det var längesedan jag var i Köpenhamn… så härlig och mysig stad.
  Och du… NY… här är en som är avis. Ohh så kul!!!

  • Tusen tack Lena! Vi hade verkligen en magisk weekend och precis som du skriver så är Köpenhamn en helt underbar stad! 🙂 Men sen missförstod du mig, eller jag uttryckte mig nog lite klantigt.. för jag ska inte resa till New York , jag menade att jag bokat en NY resa, alltså ytterligare en resa… Gick in och formulerade om mig 😉 men New York hade inte varit helt fel… ha, ha.

   Önskar dig en ljuvlig dag! Kram! 🙂

   • Lena says:

    Ha ha , ja där misstog jag dig .. trodde det var till New York du skulle resa. Okej, det blir spännande att se vart där bär iväg för dig. Att resa är underbart!

    • elin says:

     Var også sikker på at det var New York du skulle til 😉 Det hadde jo vært deilig. Men det er sikkert flott der du skal også!

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh vilket härligt inlägg! Önskar med vår baggehylla såg lika fin ut! Fick riktig Köpenhamn känsla bara av att läsa inlägget så tack kära du! Guldkant på min förmiddag. Stor kram

  • Tusen 1000 tack för härlig feedback Viktoria! 🙂 Och så härligt att jag kunde bjuda dig på Köpenhamn känslor som satte guldkant på din förmiddag. Det gör mig glad! 🙂

   Önskar dig en riktigt solig & glittrig dag! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *