HAPPY BIRTHDAY JOHANNA!

 

Happy weekend mina kära bloggvänner! 

Men alltså hur härligt med helg?!? I looove it! Och idag känns det riktigt underbart att inte ha någon tid att passa eller några uppstyrda planer utan bara kunna ta dagen precis som den kommer. Fast lite planer har vi för J ska ha besök av en bästa vän och då ska jag passa på att sticka ut och fixa ett par ärenden. Men utöver det så är det bara mys, mys, mys !

Och i fredags så var vi girls såå trötta att vi slocknade ungefär samtidigt som det röda, eller var det blå? laget vann i Fångarna på fortet.  Fast programmet är inte helt detsamma utan Gunilla Persson. Eller hur? Tycker hon borde vara med varje gång och bjuda på fler klassiska “det är bara push och press och push och press” uttryck. Ha, ha.  Sen vet jag inte riktigt vad det var med fredagen men jag har sällan känt mig så full av energi och sprudlande som då och det märkliga var att alla verkade vara i samma mood precis överallt där jag var.  Killen i kassan på Systembolaget frågade t.o.m. vad jag hade för planer i helgen? Jag menar vem brukar bry sig?  Tänk så små nyanser av kommentarer av kassören / kassörskan som påverkar hela intrycket av företaget som du drar ditt kort på.  En tuggummi tuggande lite obrydd person som bara säger summan, eller de säger inte ens summan längre, de frågar bara om du ska ha en påse? Också frågar de ofta “är du medlem?” fast de vet att jag är det för jag har handlat där typ 478 gånger.  Snark. Sen har vi de som är som han på bolaget i fredags som hälsar och ställer trevliga frågor och önskar en riktigt trevlig helg när man går.  Precis så ska det vara!  Och precis så fylld av positiv härlig energi har jag bestämde jag mig för att hela min helg ska vara. Och so far so good! Så darlings – nu fyller vi den här söndagen med happiness och smiler åt alla vi möter så att vår glädje smittar av sig och skapar härliga weekend vibes!  🙂

 

Den 21:a augusti fyllde hon 14 år min älskade bästa vackraste Johanna Alexandra! Åh den lyckan att få fira hennes dag!!! Det är årets höjdpunkt för mig och jag sitter alltid upp till mitt i natten kvällen innan och slår in paket och piffar…   Och precis så var det även natten innan hon föddes. Då satt jag och skrev på en manual till min butikspersonal där de skulle hitta info om “allt” ifall jag blev borta från butiken en stund (man vet ju aldrig vad som väntar första gången man föder barn…). Sen körde jag upp till min butik runt kl.01, la manualerna på kassadisken och kände att nu, nu är jag redo! nu kan min dotter komma anytime! Klockan 05. samma natt vaknar jag av att jag behövde gå på toaletten, runt kl. 09 körde vi in till sjukhuset och runt kl. 21 samma kväll, med 2 killar vid min sida (min JIG på ena sidan och min vän Petter på den andra) så gjorde vår älskade dotter sin entré och sedan den dagen har jag känt en kärlek starkare än något annat! 

Jag hade packat in alla presenter i papper + påsar från Lagerhaus och de vackra rosa banden har jag köpt i Thailand.  Sen hade jag självklart fixat ballonger också men alltså det blev big FAIL på de…  

för då jag gick in på J´s rum sjungandes Happy Birthday!  med ballonger + bricka med levande ljus på muffinsen + presentpåsar  i händerna och JIG på facetime på telefon (jag har ALLT för få armar…) så säger det POFF! när ballongerna åkte rakt i takfläkten. Ballongerna spräcktes och den ena dalade ner mot de brinnande ljusen… Oh my. Så mycket onödig action och en födelsedags entré J nog aldrig kommer att glömma. Ha ha.  

Happy Birthday to you, happy Birthday to you, Happy Birthday älskade bästa Johanna, Happy Birthday to you!  

Och sötaste lilla fluffiga Gizella var så klart med och grattade hon också! Alltså jag har aldrig tidigare upplevt en så stor kärlek mellan en katt och en människa som den jag dagligen får se mellan Gizella och Johanna. Hon ÄLSKAR Johanna! och sätter igång att spinna så fort hon ser henne…  Super cute ! 

En stund senare….  SÅ mysigt med presentöppning på morgon före skolan.  Hon fick inte alla presenter då för det är inget kul att bara slita upp allt så – vi startade så här.  De super fina Fila skorna med bling var tyvärr för små så de fick returneras (beställde nya i större size men de blev för stora … såå svårt att beställa skor online så detta var en chansning).

Här hade jag piffat till allt lite bättre så att presenterna syns.  Och alltså väskan… jag blev SÅ glad då jag hittade den på Asos. Den kommer från Skinnydip, ett av våra favoritmärken, vi älskar deras London butiker!  Och de där rosa “It´s my birthday!” bandet med guldtext som man tar på sig som ett “Miss band” var J´s idé, hon hade sett det på nett så självklart beställde jag hem ett par såna.  Och under prinsessekronan uppe till höger (som hon får varje födelsedag som en kul grej…it´s tradition) så ligger klänningen från Zara som hon fick för att kunna ha på sig på kalaset efter skolan. 

Den fina teen hade och kalendern från “Happy Planner” hade J önskat sig så jag blev så glad då jag fick tag i de. Hon hade en Happy Planner förra året också och då beställde jag den från USA med svindyr frakt + tull så blev så glad då jag hittade den i en svensk webshop nu istället. 

My beautiful Birthday Princess!  Jag önskar dig världens B.Ä.S.T.A. nya år fyllt av lyckliga stunder, solsken, happiness, feelgood, kärlek, glitter och fina vänner. Var stolt över den du är, ta ingen skit och kom i håg att allt är möjligt! Alltid. 

 

Önskar dig den allra skönaste söndagen !!! 🙂

Stay safe & Stay positive!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Johannas 14´th birthday | 9 Comments

9 responses to “HAPPY BIRTHDAY JOHANNA!”

 1. Lena says:

  Tänk på att hen i kassan kanske inte har ett bra liv. Kan vara allt från sjukdom, förhållandet som kanske knakar i fogarna. Inte allt helt lätt, har själv flera gånger hört kunder vara väldigt otrevliga.

  • Absolut att det kan vara så men då kan det hjälpa att få vara trevlig och bjuda på ett smil så att man får ett tillbaka. Jag tror på att glädje och leende människor kan vara bra medicin !

   Önskar dig en riktigt fin kväll Lena ! Kram! 🙂

  • Emma says:

   Där håller jag inte med dig Lena. Ett jobb är ett jobb. Oavsett om man har ett så dåligt liv måste man själv göra vad man kan för att ändra det. Jag arbetar själv som samtalsterapeut och hur skulle det se ut om jag tog emot mina patienter med att vara otrevlig. Trots att jag också kan ha dåliga dagar, mycket kring barn, familj eller som nu o våras två eldsflammor i familjen. Men jobba måste jag ju. Hur hade det blivit om jag suttit och gråtit ikapp med de som kommer till mig?

  • Mia says:

   Håller inte riktigt med dig Lena! Jag är lärare & hur skulle det se ut om jag lät mitt privatliv påverka mitt arbete?

 2. Caroline says:

  Vilket fint minne du delade med dig av! Tänk att kroppen är bra häftig, som att Johanna och du samspelade och det var dags att föda ❤️

  Jag är helt enig med dig! Ett leende, ett hej och kanske några ord. Har man ett serviceyrke och låter en dålig dag gå ut över sina kunder så ska man nog tänka om. Positivt attityd är viktigt!
  I mitt yrke som lärarassistent är det superduperviktigt med ett leende och ett hej! Till alla!

  Ha en skön söndag ❤️

 3. Marie Å says:

  Vilket underbart firande!!! Väldigt mysigt och kärleksfullt!

 4. Anna says:

  Förstår precis känslan av att fixa och dona inför sina älsklingars födelsedagar! Har precis slagit in den sista av yngsta dotterns födelsedagspresenter hon ska få i morgon bitti innan skolan på sin 6-årsdag!

  Tack för en mysig och inspirerande blogg, har följt den länge och blir alltid på bra humör när jagtittar in, så du har verkligen lyckats!

  Önskar dej en fin kommande vecka!

 5. Katarina says:

  Hon är ju söt som socker din dotter! Stort grattis i efterskott 🙂

 6. Tina says:

  Jag hoppas hoppas att du ibland också får bli så ompysslad, firad och omhändertagen som du verkar ta hand om alla andra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *