HAPPY FRIDAY!

Mina kära vänner! 

Här uppe i norr vaknade vi till sååå mycket snö att jag knappt fick upp ytterdörren. Oh my… Det var bara att gå ut och skotta upp en “gång” så att J skulle ta sig till skolan utan att få snö upp till midjan. Helt galet! Men det är inte ofta jag skottar upp på gården för vi har köpt den tjänsten av en kille som bor i närheten som kommer med sin traktor och fixar saken åt oss och det är verkligen den bästa investeringen den här tiden på året då snön vräker ner.  Problemet är bara att han oftast dyker upp på kvällen så om vi ska ut på dagen så får jag trycka på gasen för att ta mig ut med bilen. Har blivit proffs på det! ha, ha.

Och fredag it is och jag är sååå pepp på helg ! Att slippa ställa väckarklockan i morgon… nej men alltså det ska bli så obeskrivligt skönt!  Sen visar prognosen snö kaos hela helgen så det blir nog en soft hemma helg på oss OM det inte blir uppehåll i ovädret, i så fall åker vi till slalombacken!

Och du – jag ska förbereda ett inlägg om vår badrumsrenovering så om du har frågor kring den så får du väldigt gärna ställa de så tar jag med svaren i det inlägget som jag lägger om någon dag.

Ooops jag kunde inte stoppa mig själv så nu får ni en uppstart till mitt badrumsinlägg här, helt oplanerat, jag skulle bara lägga upp en badrumsbild och sen försvann jag in i mitt inlägg och kunde inte sluta skriva….  Så hoppas att ni som står inför en badrumsrenovering eller kanske är mitt upp i en kan inspireras av de tankar jag delar. 🙂

 

När vi skulle renovera badrummet nere i källren för några år sedan så var det här min första inspirationsbild.  Att spara bilder med detaljer som du gillar är mitt bästa tips i uppstarten av en renovering och det bästa du kan göra är att printa ut / klippa ut de bilder du hittar och fästa de på en stor visionboard. På så sätt skapar du en tydlig bild av vad du är ute efter som kommer att underlätta i dina senare val av inredning, golv kakel osv.  

 

Jag har typ 589.000 badrumsbilder på mitt skrivbord just nu. Ha, ha. Och det här är en av de. Från hemmet till de som står bak Love Warriors. Och den här bilden fick mig att helt snöa in på industridörrar så en lång tid var jag helt inne på att vi skulle ha det i vårt nya badrum uppe. Men – det är alltid klokt att “sova på saken” och att tänka långsiktigt med en badrumsrenovering och jag kom fram till att detta känns lite för “trendigt”. Det är kul nu men kanske inte om 10 år?  Plus att jag kände att det blev för “rutigt” och oroligt med både de svarta rutorna i dörrarna + rutorna i kaklet…  Sen tar glas dörrar stor plats och kan lätt känns som att de är i vägen och det är en känsla som jag absolut vill undvika i ett badrum. 

För mig känns den här stilen me den klar enkel duschvägg mer “clean” klassisk och fräsch.  Det ger dessutom en känsla av att badrummet är större. Me like !  Och då jag hittade den här bilden så var jag 100% övertygad om att jag skulle ha guldfärgad dusch! och kran och ja, alla detaljer skulle utan tvekan vara guld.  Men ju fler bilder jag tittade på och ju mer jag tänkte så kom jag fram till att det var en klassisk hotell-feeling som jag var ute efter, helt i stil med mitt favorit hotell Hotel Diplomat så – klassisk krom fick det bli.  (men det är super super snyggt med guld också!).

Sen var jag helt övertygad om att jag skulle ha en nisch bakom handfatet / badrumsmöbeln som jag kunde ställa doftljus, blommor, parfymflaskor etc på…   Men inte med inbyggd kran, utan bara en nisch för att det är snyggt.  Men då badrummet började att återskapas så insåg jag att det inte skulle få plats. Eller jo, det hade fått plats men då hade jag tvingats välja en super smal badrumsmöbel för att inte ytan i rummet skulle ätas upp…  Och det ville jag inte! för om det var något som var Prio.1 för mig så var det en badrumsmöbel med STOR yta på toppen där jag har mycket plats på sidorna om vasken /hon.  Så – under resans gång så fick min nisch -dröm strykas…   Lite trist men –  ett badrum ska kännas luftigt!  och det behöver vara betydligt större än vårt för att en nisch ska få plats. 

Sen kommer vi till val av inredning och framför allt: val av badrumsmöbel. Alltså den möbel som handfaten är på. Nej men jag höll på att bli helt T.O.K.I.G. !!! för jag hittade inte det jag var ute efter nååååågonstaaaans ?!?!  INGEN leverantör hade exakt det jag önskade mig för antingen så var den för smal eller för bred eller så var tvättfatet högerställt eller vänsterställt eller så var det bara med 2 handfat fast jag ville ha 1…  Ja men du hör ju, det var helt HOPPLÖST ! Och – alla möbler som jag tittade på var dessutom svindyra. Vi snackar runt 28.000 som billigast (!) för en möbel som jag då egentligen inte alls ville ha…

Så – det slutade med att jag kontaktade en möbelsnickare för att få byggt det jag var ute i efter, i stil med det på bilden, typ, inte exakt.. men samma stil… (fast med 2 handfat på mitten).  Hur som helst – han hade ingen tid förrän i februari (jag kontaktade honom i november) så det kunde jag glömma för målet var att badrummet skulle bli klart till jul.

Då bestämde jag mig för att gå för IKEA. Som en nödlösning! fram till att möbelsnickaren kan fixa det jag verkligen önskar mig. Så – en dag hoppade jag in i bilen och gasade iväg till Haparanda och plötsligt upptäcker jag att de har EXAKT det jag var ute efter. Eller ja, inte i stil med möbeln på bilden, men något som var helt likt det jag hittat hos alla svindyra badrumsinredningsföretag som finns.  Så en stund senare så körde jag från IKEA med en badrumsmöbel för ca 6.000 istället för 26.000 och idag tror jag faktiskt inte att vi kommer att byta ut den för den möbeln blev helt otippat helt perfekt!

Och nu fick jag plötsligt BÅDE badrumsmöbeln OCH våra lyxigt snygga dyra duschar till samma pris som en lik badrumsmöbel från tex IfÖ hade kostat.  Och ja, jag la extra mycket pengar på duscharna för så som vårt badrum är format så är det duscharna man ser först då man öppnar dörren eftersom möbeln står på sidan.

Så mitt tips är: lägg fokus och de extra pengarna på det som syns mest… För det ska trots allt vara ögongodis att gå in i sitt nyrenoverade badrum som man lagt sååå mycket pengar på. För ja, en badrumsrenovering är DYR. Svindyr faktiskt. Och då har vi ändå inte gjort något “extra”, alltså ingen super-special-design grej som man ser runt omkring hos de som blivit sponsrade för det skulle vi aldrig ha råd med.

Nu var vår renovering från starten en försäkringssak p.g.a. en vattenläcka från övre badrum till nedre men – då hela badrummet var helt rivet så bestämde vi oss för att passa på att göra badrummet större och allt sånt extra + val av kakel, värmekablar, golv, dusch, inredning, WC stol, belysning osv osv ingår inte i en försäkringssak.  ALLT tillkommer. Och eftersom vår renovering inte var planerad, utan kom till p.g.a. skadan, så har jag fått ha ett “smartness” tänk i samtliga val jag gjort för att inte slut notan ska dra iväg helt…  Och just därför så är jag extra super HAPPY över att badrummet blev som det blev till slut och det som överraskade mig allra mest var som sagt att jag hittade den finaste badrumsmöbeln på IKEA !  Efter att jag varit igenom heeeela sortimentet till IfÖ, Vedum, Svedbergs, Kvänum osv osv osv…   och jag är dessutom super kräsen.

Måste ju avsluta detta med en bild  från vårt nästan färdiga badrum! Eller det är färdigt, bara små detaljer som ska på plats…  + att den där duschstången är provisorisk… Men – jag berättar som sagt mer om allt kring badrumsrenoveringen i ett eget inlägg en dag snart!  Men jag kan säga så mycket som att det är en DRÖM att få starta varje dag här inne och igår kväll så sa Johanna att vi borde ha en sleepover i badrummet. Sååå mycket älskar vi vårt nya bad!!!  

Jag skulle kunna sitta och skriva om det här hela dagen för det här är vad jag drivit med de sista 8 månaderna (det kom ett långt sommarsemester-uppehåll mitt i allt från slutet av juni till september! så blev ca 5 månader med hantverkare i huset) och lagt såå mycket tid, energi och kärlek i men nu måste jag ta tag i fredagen här.  Skriv som sagt gärna frågor kring renoveringen om du har det! så bjuder jag på ett inlägg med bilder från vårt nya badrum en dag snart !

Och förlåt att det blev mycket badrums-snack här nu, men jag kunde verkligen inte stoppa mig själv då jag startat. Ha, ha. Men tänker att mina tips och råd kan vara till stor hjälp till alla er som står inför en badrumsrenovering eller kanske är mitt upp i den. För jag saknade själv bra tips och råd då jag var igång.

Önskar dig bästa dagen !!! 🙂

P.S klockan är 14.30 och jag har gjort lite ändringar i texten utifrån feedback från er. Tack!  Berättar mer om allt kring vår renovering och visar fler bilder av resan mot det färdiga resultatet + svarar på alla badrumsfrågor i ett eget inlägg en dag om inte allt för länge  så ni kan se fram emot det! 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

109
Kategori: Badrumsrenovering | 8 Comments

8 responses to “HAPPY FRIDAY!”

 1. Tina says:

  Det är smart att göra klassiska val och inte trendiga. Vi rustade vårt badrum för 15 år sen, och fortfarande tror människor som kommer hit för första gången att det är nyrenoverat. Och jag älskar det fortfarande. Det är en bra investering!
  Ha en fin helg i snön!

 2. Marie Å says:

  Min fråga är om du lät samma stil eller val gå igen i båda badrummen? Vi har renoverat ett av våra badrum (uppe) och inför nästa badrum nere funderar jag på om jag ska ha samma val för att få en helhet i huset eller ha några saker som kommer tillbaka (kommer absolut ha kommoden från Ikea samma för den älskar jag!). Hur tänkte du?

 3. Ida says:

  Fint men 200,000KR och 8 månader – alltså det är helt orimliga pengar och tidsåtgång(vi gjorde i Göteborg (dvs en dyr landsända) en hel källarrenovering ca 65 kvm där hela bottenplattan och 35 ton grävts ut och gjutits nytt med golvvärme och allt, nytt badrum, ny tvättstuga för ca 300000 och max 3 månader- grattis till de hantverkarna säger jag bara. Att vara hantverkare som får göra försäkringsärenden är en bra deal.

 4. Ida says:

  Vi köpte ett “heritage house” i augusti förra året (byggt på 1890-talet så jag tänker ganska likt ert i ålder) & vi behöver renovera båda våra badrum. På nedre plan finns det just nu bara toalett & handfat men vi har rum för dusch & jag var 100% för industridörrar innan jag läste din poäng om att det ska kännas luftigt, som ju är så sann, så nu blir det klart glas istället! Sen undrar jag om ni kaklat till taket i duschen eller slutat en bit ifrån? & så är jag så nyfiken på de dubbla duscharna, varför gick du för två istället för en?

 5. Nina says:

  Åh så fint. Har ju massor av frågor. Vad heter kommoden och handfatet? Vilja handtag ska du välja till? Varifrån är lamporna? Och duscharna? Vilket draperi ska du välja? Är sugen på draperi själv. Klokt som du säger att välja klassiskt. Lätt att sväva ut.

  Åh såå tacksamt för både dina svar och tips! Tack

  Kram

 6. Elin says:

  Så deilig med nytt bad! Vi pusset opp badet for 9 år siden og er fortsatt veldig fornøyd med alle valg. Vi har både badekar og dusj, mannen min liker å bade. Dusjen har glassvegger som lett skylles rene. Jeg liker ikke dusjforheng, synes det klistrer seg til kroppen om man kommer borti det – greit nok hjemme, men superekkelt på hoteller…

  Ha en super helg! Oslo går mot ny nedstengning pga mutert virus fra UK.

 7. C says:

  Jättefint kakel! Men hur kunde duscharna vara så dyra, är ju fina men ser helt ”vanliga” ut? Hur gick det med det som hantverkarna borrade fel?

 8. LondonMamma says:

  Ah sa tjusigt, forstar du ar nojd! x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *