HAPPY LILLE-LÖRDAG.

Mina kära bloggvänner! 

Jag satte mig för att blogga igår och tänkte att jag skulle börja beta av era frågor & önsk i frågestunden men, så fick jag inte till att klippa och klistra in det ni skrivit i ett nytt inlägg så jag gav upp, loggade av, och på den vägen blev det… Men nu är jag här! och jag ska göra ett nytt försök att få in era frågor i ett nytt inlägg utan att behöva skriva om allt (det tar tiiid) så om allt går enligt plan så kan jag starta med att svara på frågor senare idag! Wish me luck!

Och idag onsdag och igår var vi girls på vift hela eftermiddagen. Först mötte jag upp min bästa P över en fika på stan innan han tyvärr skulle flyga hem igen,  sen gick vi girls och åt på MAX innan J´s dans kickade igång kl.17. Och då hon dansade så var jag inom kontoret och dammade av skrivbordet för till veckan kommer jag att börja vara där mer kontinuerligt. Och sen, efter dansen, så gick vi på basket tillsammans med mamma och min bror och såg BC Luleå förlora mot Umeå… uff, det var trist alltså så bättre lycka nästa gång!  Vi var hemma runt 21 och då kände sig tyvärr inte J helt kry, hon hade ont i huvudet + kroppen och mådde illa så jag var rädd att det var en förkylning på G. Vi bestämde därför att J skulle få sova ut idag också fick vi se hur hon kände sig då hon vaknar? Och hon var inte alls tipp topp men hon är en riktig kämpe! så hon sa att hon ville gå till skolan så, jag körde dit henne efter första rasten kl.10.  Lilla hjärtat. Hon är så otroligt plikttrogen och det är en helt fantastisk egenskap! Sen är det ju så att ibland behöver man bara lite xtra sömn för att kroppen ska “komma i kapp” så,  den xtra time hon fick sova på morgon var nog bra medicin.!  🙂

 

Just nu fyller jag heeela huset med krispiga tulpanbuketter! Åh så vackra de är dessa underbara blommor! och de hjälper till att fylla gapet mellan julen och påsk på ett alldelens utmärkt sätt. 

Och igår hände det… jag tog ner alla stjärnor i fönstren, eller ja, nästan alla… de ute i ljusgården hänger kvar i alla fall ut dagen idag… Tänker att det är härligt att starta februari fresh!  Och den här girlanden i trappen till övervåningen åkte också ner… men det tog emot alltså för det har varit så fint att den där med alla pom pom´s.  Funderar därför på att göra en lik, mer somrig, lösning…

Många wefies blir det. Ha, ha. och att hänga med P är verkligen en skrattfest. Vi är sååå lika. 

 

Nu önskar jag dig en underbar lille lördag och ett riktigt fint slut på januari. Tänk- det är den 31:a idag. Så i kväll vinkar vi Hej då! till januari 2018 och kliver in i en ny ljusare härligare månad i morgon. Looove it! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina | 12 Comments

12 responses to “HAPPY LILLE-LÖRDAG.”

 1. Ann-Sofie W says:

  Hoppas att din dotter piggar på sig. Det var samma med min dotter, ont i huvudet, kroppen och mådde illa i måndags- och tisdagsmorse. Men hon gick till skolan i alla fall, men senare på tisdagen ringde de från skolan så jag fick hämta hem henne. Och nu ligger hon i närmare 40 graders feber, förmodligen influensa. Så här gör vi inte mycket idag…
  Kram Ann-Sofie

  • Åh det är precis det jag befarar är på gång för Johanna… influensa.. och jag ser att symptomen är identiska med de din dotter hade… Uff… jag får verkligen hålla tummarna här för att hon ska slippa bli sjuk… Och jag skickar ett stort lass med krya-på-tankar till din dotter!!!

   Önskar er en dag fylld av välbehövlig avkoppling! Här blir det också en riktigt lugn eftermiddag när J kommit hem från skolan… Kram! 🙂

 2. Eva says:

  Visst är det en god egenskap att vara plikttrogen, men om J inte alls är “tipptopp” och du misstänker influensan, är det inte bättre att stanna hemma då? Hon hinner smitta ner flera stycken och det känns ju inte så schysst mot kompisar och lärare. Undrar hur du tänker kring detta?

  • Jag skrev att jag är rädd för att det är en förkylning på gång men är ju långt ifrån säker… ? Det är så svårt att veta ibland… Jag hade själv ont i huvdet + kroppen och mådde illa för ett par veckor sedan men det stannade där och blev inte värre så som sagt, svårt att veta säkert…

   Så ja, hur tänker jag kring detta? Jag tänker att det inte är någon fara att gå till skolan om man inte är helt tipp topp så länge man inte har feber eller har kräkts. Alltså att man följer de regler som finns. Det är det viktigaste. Sen tycker jag att man ska gå till skolan om man orkar för det är oavsett så mycket smitta som sprids där att det nog inte är någon fara… Och det vore ju en sak om tex jag legat i influensa, då hade jag tänkte att J nog blivit smittad… men nu var hon som sagt bara inte helt i form..

   Blev inget kort svar men, i alla lägen så tänker jag att det är sunt förnuft som gäller när man avgör som sitt barn ska stanna hemma eller inte. Jag frågade J hur hon mår på en skala mellan 1-10 och då hon svarade 6 så hade jag inget problem med att låta henne gå dit. Speciellt inte sedan hon själv önskade det.

   Njut din dag Eva! och låt oss hoppa att vi alla slipper influensan! Kram! 🙂

 3. elin says:

  Vi har en datter på skolen og har fått høre at så fremst man kan, skal man komme på skolen! Det er ikke så tett kontakt som i barnehage, men selvfølgelig, ved oppkast skal man være hjemme!
  Selv gikk jeg 12 år på skolen med 1 dag fravær (oppkast), så krysser fingre for at vår datter har arvet mitt immunapparat! 😉
  Håper Johanna føler seg bedre i ettermiddag!

  • WoW! 1 sjukdag på 12 år?! Det måste jag säga är imponerande!! 🙂 Själv var jag också väldigt sällan sjuk och det är samma sak med Johanna, inte ofta hon stannar hemma p.g.a. sjukdom… peppar, peppar…

   Önskar dig en underbar fortsättning på dagen Elin! Kram! 🙂

 4. FridaP says:

  Härligt att kika in och se ett nytt fräscht inlägg på bloggen, det gör mig glad 🙂 Här hemma har vi sjukstuga och jag vabbar två förkylda och febriga småttingar. De är i princip aldrig sjuka så det är allt lite mysigt att få vabba lite 🙂 Hoppas att Johanna inte insjuknar utan att hon dansar sig igenom dagen och veckan!

  Och vad roligt att du ska börja besvara våra frågor, det ska bli så kul att få läsa! (Och tur också att du gör svaren som inlägg och inte svarar på kommentarerna för då skulle de liksom försvinna. Finns det förresten ingen sån funktion som gör att man kan få en notis om att du har svarat på ens kommentar? Jag missar ofta att gå tillbaka och se om du har svarat).

  Ha en härlig sista dag i januari och så kickar vi igång våren imorgon när februari äntligen är här va? 🙂 Nu lär ju vi här uppe i norr få vänta ända till maj med att kalla det vår men man kan liksom intala sig att våren närmar sig i alla fall 🙂

  Kram kram

  • Åh vad glad jag blir då jag läser att mina inlägg uppskattas. Det peppar mig massor i mitt bloggande så tusen miljoner TACK Frida! 🙂 Och ja, vilken smart funktion det vore om alla fick en notis då jag svarat på en kommentar… måste ta och kolla upp det … och en massa andra tekniska saker för jag skäms över att jag inte uppdaterat min blogg på såååå länge. Pinsamt är vad det är. Så – låt oss hoppas att jag får ny teknik på plats snart. Bara jag som är förfärligt dålig på att ta tag i saken…

   Här kom, som tur är, en piggare Johanna hem från skolan så jag tror att vi klarar oss från sjukdom.. Och jag skickar ett stort lass med krya på kramar till dina små !! Hoppas, hoppas att de snart dansar igen !

   Och ja, i morgon kickar vi igång våren och startar uppladdningen mot Mello & Valentines dag. Sen får vi som sagt krydda hemmet med tulpaner för att få så mycket vårkänslor som möjligt trots kylan och snön utanför fönstret… ! 😉

   Njuuut din kväll och fyll den med lyckliga stunder! Kram! 🙂

 5. Ida says:

  Kan du komme med tips på morsdags gaver? 🙂 er det i Norge neste helg

  • Åh ja, jag upptäckte precis själv att det är mordag i Norge nästa helg och det passar ju mig perfekt som ska vara i Oslo då. På så sätt får jag bli firad 2 gånger… Perfect taiming! 😉

   Och morsdagsgave tips… Jag älskar att ge bort ett litet “kit” som tex kan innehålla fina servetter, blommor, kanske en flaska bubbel? (eller ett gott thé) och ett härligt glossy magasin som du placerar i en gavebox eller gavepåse. Då blir det som att du ger henne ett “kose kit”. Och om du bor nära din mamma så kan det vara mysigt att bjuda hem henne på en morsdags lunch / middag?

   Önskar dig en underbar dag vidare Ida och om du vill ha fler / andra typer tips så får du säga till! (alltid svårt att tipsa då jag inte vet ålder etc…).. Klem! 🙂

 6. Viktoria-pinkpastry says:

  Hoppas hönan mår bättre. Ja redan dags för februari, härligt födelsedag för min lilla höna och alla hjärtans dag. Stor kram hoppas ni slipper undan sjuka, vad är det man brukar säga vabuari fy!

  • Ja usch och FY för vabuari, vi väljer att kalla det Melloari istället tycker jag! Ha, ha. för åhhhh så kUL det ska bli att Mello kickar igång på lördag!!! också valentines dag på det… Min februari pepp är verkligen total! 🙂

   Och ja, som tur är så verkar J vara i bättre form (puh!!) och så kul att din lilla peanut snart fyller år! det är ju så vansinnigt kul att få fixa kalas!

   Önskar dig en riktigt mysig kväll Viktoria! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *