HAPPY MAMA!

Happy fredag sweeties! 

Åh just nu svämmer mitt hjärta över av lycka och stolthet för jag kom precis hem från utvecklingssamtal på Johannas skola med hennes nya fina fröken och min lilla darling är verkligen sååå duktig. Jag får vara så stolt, glad och lycklig och det är en ÄRA att få vara hennes mamma.  Johanna är inte rädd för att säga ifrån om något inte är bra, hon är reflektert, omtänksam, mån om att alla ska ha det bra, en lojal vän, orädd förändringar,  glad i skolan, gör sina läxor, kämpar på med sina engelskagloser (hon pratar fantastiskt bra engelska men att sitta och nöta glosor är inte hennes grej… men hon fixar det! det är bara att hon tycker att det är tråkigt) och sen är hon fantastiskt bra på att läsa av andra människor och känna in stämningar och hon har en social kompetens som jag är övertygad om kommer att ta henne långt! För när allt kommer till allt så är det de värdefullaste egenskaper du kan besitta.

Ibland är det härligt att få ösa ur sig sin glädje alltså!  och att Johanna sen upplevt att hon ofta är ensam på raster etc den senaste tiden det tar hon med ro och finner lösningar istället för att fastna i problem.  Och det här med att läsa böcker…  det är inget hon tycker är speciellt kul alltså. Så det ska vi bli bättre på både hon och jag har vi bestämt. Vi hade en period då vi la oss och läste tillsammans 20 min varje kväll, det ska vi ta upp igen i höst bestämde jag mig precis för här och nu as I blogg för det var så mysigt också är ju läsningen så värdefull! Sen passade vi på att efterfråga norska som “hemspråk”, vi tänkte inte på det första åren men nu, efter 3 år, så märker vi att Johanna börjar tappa den norska stavningen (hon pratar flytande norska med sin pappa + norska vänner men hon skriver inte lika mycket) så – vore toppen om vi får till norskalektioner så att hon håller uppe sitt andra språk även i skrift! 🙂

 

När jag kom hem kom jag för första gången på att jag skulle knipsa några pics med tidsinställningen på min i-phone. Och ja, det blev ju minst sagt lite roliga bilder. Ha, ha. 

Håller jag på att ramla baklänges?, halkar jag? eller håller jag på att kissa på mig?  ha, ha. 

Jag har i alla fall på mig en favoritblus från Zara, jeansen kommer också därifrån, väska + skor Gucci, solbriller Chloé (de har tyvärr gått sönder, men de funkar ändå…) och i handen en matchande guldig notatbok från Bookbinders eftersom jag kom direkt från mötet på skolan. 

 

Idag är jag 100% housewife (det är underbart att kunna dela upp sina dagar) så – nu blir det en fredagsrunda på mig i detta fantastiskt vackra soliga väder, och då snackar vi inte träningsrunda, utan shoppingrunda. ha, ha.  Mat & weekendflowers ska inhandlas + ett par fina ting till J´s nya lounge som jag började inreda så smått igår. Senare idag ankommer JIG Luleå och i kväll ska vi på säsongens 1:a basketmatch så detta blir en riktigt härlig dag!  Jag älskar fredagskänslan!!!

Önskar dig en FAB dag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 5 Comments

5 responses to “HAPPY MAMA!”

 1. Pia says:

  Vad kul med dottern att det går bra för henne och hennes fina social kompetens.
  När min dotter var i samma ålder så var det också lite segt med att läsa böcker men kom på det precis före sommarlovet så det skulle vara x antal böcker under sommaren och trevliga belöningar vid olika mål, hon hade int svårt med något det det där med att läsa böcker var inte riktigt hennes grej då.

  Ha en härlig helg med vackra weekend blommor !

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Så härligt! Jag har heller aldrig haft svårt att läsa fick höra på universitetet att jag läste ovanligt snabbt. Men jag har aldrig gillat det läser bara om jag måste. Typ när jag flyger eller på semestern och så jag har inte ens med en bok, skäms lite för det ibland men läser inte ens en bok om året. Men läser ändå jättebra för det. Brukar tänka på det ibland när jag har haft elever som inte är så mycket för att läsa. Stor kram

 3. Evelina says:

  Kul att du skriver om läsning, exkat det tog jag upp/skrev om igår..hur VIKTIGT det är…Vi läser på härhemma också och just nu är det mamman som måste bli bättre på just den biten =)

 4. Miz says:

  Sånt är härligt att höra!
  Hur kommer det sig att hon är ensam när hon är så pass social? Om man får fråga..

 5. Lena says:

  Blusen är underbar!
  Johanna verkar vara trygg i sig själv och en positiv tjej. Ser alltid så glad ut 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *