GOOODMORNING JET-LAG…!

Gooodmorning mina snöflingor! 

Prick kl.05 slog jag upp mina blå och då Gizella hoppade upp och väckte Johanna 18 minuter senare så insåg vi att dagen var igång och att vi inte skulle lyckas sova mer. Så: hello jet-lag…! men – det har varit värre andra gånger då vi kommit hem så att vi sov från runt kl.21 igår till 05 utan att vakna var faktiskt helt OK. Sen är det härligt att få en lång 1:a morgon hemma då skolväskan ska packas igen och vi ska komma in i vanliga rutiner..

Och nu stråååålar solen och det glittrar helt fantastiskt vackert ute i snön men alltså hjälp vad MYCKET snö vi har! helt galet! och julgranarna – HUR ska jag få bort dom? det blir dagens prosjekt… får kanske helt enkelt köpa en såg och såga av de också får jag ta foten / nedre delen då snön smält…? Prooooosjekt…! och lite mer styr än att plantera nya palmer på terrassen i Thailand. Åh jag önskar att vi hade en handy-man boende i garaget som alltid kunde rycka ut. Borde tagit med mig en hem…! ha, ha.  Hur som helst – allt som luktar jul på gården ska bort nu också ska jag köra på med påskris. Åh påsken!!! jag blev helt lycklig igår då jag hittade både påskliljor & påskägg i butiken. Nu har vi verkligen en fantastiskt härlig tid framför oss! 🙂

 

Nyvakna girls…  som har haft en spinnande Gizella sovande mellan oss i natt. Såååå mysigt!!

Galet mycket snö som sagt…  Och ja, igår var det takras deluxe ! och det blir nog mer om vädret fortsätter att vara som idag…   Och kontrasten mot Thailand är ju ENORM!  Och jag får i ärlighetens namn erkänna att jag har liiiite svårt att landa här hemma då jag hade kunnat…

…stanna kvar här!!! I vårt Casa Gizmolina Phuket! Ser du vår terrasse? den skymtar bakom de högra palmerna, du ser mina vita krukor + vita orchidés där på 2:a våningen (älskar att bo i mitten, inramad av grannar, känns tryggt), och det känns SÅ overkligt att jag satt där ute i lördags.  Livet kontraster!! 

Och på tal om kontraster… check vår terrasse här uppe i Luleå! liiiite kyligare… och så snöfylld att man inte ens ser att vi har en terrasse?! Craaaaaazy ! 

Förutom att köpa nya krispiga fräscha blomster då jag kommer hem laddar jag även med nya magasiner.  Jag fullkomligt springer rakt in på Pressbyrån då vi landat på Arlanda. Ha, ha. Och när man varit borta några veckor så har det hunnit komma så mycket nytt. Och den där gula påsk haren, den hittade jag hos Coop igår. (ett tips!, knyt en rosett runt halsen, fäst ett Glad Påsk kort på den och ge bort som påskpresent tillsammans med en blomma…).

 

Nu ska jag ringa och checka om JIG kommit sig väl hem till Oslo för han hade en sen flight från Bangkok igår kväll. Och det var v.ä.l.d.i.g.t. fint för oss att få några veckors familjetid i Thailand eftersom vi, p.g.a. jobb, ses såå sällan. Jag är enormt tacksam över de 3 veckor vi haft! Och ni är så många som har skrivit och undrat om Johannas skol-ledighet, vi fick ledigt 2 veckor, 1 vecka var Sportlov (vinterferie), och jag tror skolan tar hänsyn till alla tårtbitar i barnens liv och att få vara tillsammans med sin familj är nog så viktigt och nu hade vi en chans till det p.g.a. att JIG hade jobb i Asia. Sen lever vi dessutom ett “hemma-liv” då vi är i Thailand, vi är inte på en 3 veckors all-inclusive-charter…  Men alltså läxor, hjälp vad jag tycker att J´s matte är svååår redan nu, i Femman!, så tror vi kommer få tillkalla läxhjälp på sikt… ha, ha. Och på tal om läxhjälp – vi besökte en ny internationell skola som öppnat granne med vår resort. Såå spännande!! och nu väntar vi på information från dem om, i första hand, Summer School för Johanna. Men hjärtat är väldigt klar för att kanske ta 1 år där, så vem vet vart livet för oss… ? Allt är möjligt!

Nu ska här packas upp, köras tvättmaskiner, rullas hår, städas och piffas!

Önskar dig en magnifik start på veckan! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina | 11 Comments

11 responses to “GOOODMORNING JET-LAG…!”

 1. Lisa says:

  Ja vilka kontraster, men det är ju även dom som gör livet så härligt att leva Låter spännande med ett år i Thailand, kul också att det finns en skola i närheten av er resort, blir ju jättebra för Johanna att ha skolan så nära. Hur försörjer du dig under så lång tid? Min dröm är att få stanna i Thailand ca 6 månader, våra barn är utflugna, men jag måste ju ha en inkomst. Njut din måndag, älskar din blogg och just kontrasterna som speglar din blogg. Kramar från Lisa

 2. Kerstin says:

  Enligt Statens Skolverk får rektorn bevilja ledigt högst 10 dagar / läsår och elev. För dagar utöver behövs särskilda behov och intyg och gissar att ni faller under den kategorin. Att fara på semester trots nekande ses som “brott” då elever i Sverige har skolplikt. men det va ju i Norge du gjorde så så där kanske det går bra.

  Stora kontraster med varmt och skönt och så den mängd snö som finns i år. Men det blir en vår som sommar här också….så småningom.

  • Camilla says:

   Det står ingenstans att rektorn får bevilja högst tio dagar. Rektorn kan däremot delegera till t.ex. en lärare att bevilja högst tio dagars ledighet. En väsentlig skillnad…

   • Kerstin says:

    Skollagen 7 kap 8 paragrafen
    ” En elev i en skolform som avses i 17 paragraf får beviljas kortare ledighet för enskilda angelägenheter. Om det finns synnerliga skäl får längre ledighet beviljas. rektorn beslutar om ledighet. Rektorn får inte uppdra åt någon annan att fatta beslut om ledighet som avser längre tid än 10 dagar”

    • Camilla says:

     Skollagen 7 kap 8 § handlar inte om ledighet. Den paragrafen handlar om “Mottagande på försök” dvs. om en elev i en skolform ev. är aktuell för annan skolform t.ex. från grundskola till särskola.

     Kapitel 7 18 § handlar däremot om ledighet och precis det du citerar. Jag tror du missförstår den sista meningen. Att rektorn inte får uppdra åt någon annan att fatta beslut betyder att han inte får delegera/ge i uppdrag åt någon annan utan måste fatta beslutet själv.

 3. Ida says:

  Syns det er bra du er hjemme å kan komme med masse påske inspirasjon 🙂 gleder meg til å se hvs du har å tipse om hehe selv skal jeg noen dager til København i påske. Sooom jeg gleder meg. Har du noen tips til lunsj, drinker og bra barne butikker? Må inom disney store da datteren min blir 1 år i mai.

 4. Anna says:

  Jag tror att många med mig är förundrade över att skolan gett ledigt så lång tid oavsett om ni har ett boende där eller bor på hotell så är ju er dotter borta från skolan? På vår skola är rektorn hård med ledighet och till viss del med rätta. Hon har förklarat att skolplikten finns av en anledning och är man borta så är det inte bara svenskan man missar eller ämnena i sig utan gemenskap med kamrater och samspel i klassen.
  Att er rektor skulle bevilja ledighet för att din man valt att arbeta borta och att ni ses sällan tycker jag låter märkligt. För vems skull går barn i skolan? Det är ju inte en anpassning efter föräldrar utan ett barn och dess behov. Nu tror jag iofs att ni löst det fint och Johanna verkar ju av din blogg hänga med mycket i skolan men man måste ju tänka på varför ett barn går i skolan. Varför det är viktigt! Oavsett om man har en frånvarande förälder som valt att göra karriär!

  Vi gör såklart olika. Men jag tror till viss del därför många undrar!
  Kram

 5. Viktoria-pinkpastry says:

  Så härligt det låter och spännande och lärorikt att ev ta ett år i Thailand. Som jag har skrivit tidigare, så anser jag som är lärare att det är fantastiskt för de som har möjlighet att resa man kan många ggr lära sig mer där än i skolbänken. Men känns som folk bara i allmänhet vill ha åsikter om allt. Stor kram på dig!

  • Viktoria-pinkpastry says:

   Måste lägga till med tanke på hur dagens samhälle ser ut så bör väl skolan hänga med borde väl gå att ordna massa digitalt tänker jag om man är borta, två veckor tycker jag personligen inte är så länge att va borta. Allt annat i samhället brukar ju gå att ordna kortare tider på distans borde väl skolan med gå att göra som sagt kortare tid. Stor kram igen

 6. Frida says:

  Jag håller med Viktoria här ovanför och jag är dessutom själv lärare. Barn lär sig enormt mycket av att resa och av att se världen och andra kulturer så att neka dem det ser jag som fullkomligt fel. Dessutom är det toppen för dem att få vara med sina föräldrar för då får de 100 procent hjälp och uppmärksamhet jämfört med om de är i skolan och får dela en eller två pedagoger på 24 barn. Jag tror att vi alla är medvetna om att Johanna är en engagerad tjej som jobbar hårt i skolan, herregud hon kämpar sig ju dit även om hon är sjuk så sluta bara att älta att de har fått två veckors ledigt från skolan. Det är inte ovanligt och det är inte fel! Sen om det sticker i ögonen på er som inte får ledigt så är ju det trist men försök inte att ge Anna-Stina dåligt samvete över att hon reser med Johanna!
  Stor kram till både dig A-S och till Johanna och välkomna hem igen <3

 7. Marie says:

  Ja gör det! Min son har bara gått i skola i Nya Zeeland och nu i en internationell skola i Singapore. Det är så mycket värt det, de växer så mycket av att vefinna sig i en internationell miljö. Det är dessutom fantastiskt att få bo i ett skönt klimat året om! Välkommen till Asien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *