HAPPY NEW WEEK!

Happy new week darlings! 

Riiiiing! det ringde och ringde och jag var helt säker på att det var min väckarklocka som jag satt på Snooze…zzz… för jag visste inte säker om det skulle komma någon hantverkare på morgon (det var ett byte mellan 2 olika så därför lite oklart) men så inser jag efter en stund att det är telefon som ringer och att jag har försovit mig!  Oh my… snacka om att bli klarvaken då jag hör att det är killen som ska in som ringer eftersom han står utanför och dörren är låst. Det var bara att öppna i “pyjamas” och nu monteras det ett fäste till den vägghängda toaletten uppe i badrummet som sen ska byggas in och kaklas.  Tänk- nu är det inte länge till inredningen ska på plats och jag har i.n.t.e. bestämt mig för vad jag ska ha. Eller jag vet exakt vad jag vill ha men problemet är att jag inte hittar det någonstans så – idag måste jag verkligen styra upp det så att inte min beslutsångest stoppar upp renoveringen för målet är att allt ska vara klart till jul!

Och annars så blir det en speciell vecka för jag har en praktikant! Som heter Johanna Alexandra! Ja, årskurs 8 på Nya Läroverket har PRAO hela veckan och planen var att J skulle praktisera på ELLE Norge + hos JIG med Northug i Oslo men så satte tyvärr corona stopp för det (vi har 10 dagars karantän för inresa till Norge + att Oslo i princip har “stängt ner”). Så – då kom vi fram till att hon får ha sin praktik hos mig istället och det kommer att bli så bra!  Jag startade med att hon fick skriva ner sina förväntningar på veckan + vad hon hoppas att hon ska ha lärt sig då veckan är över på ett A4 igår vilket ger mig ett bra underlag till hur jag ska lägga upp dagarna.  Och hade det inte varit en pandemi i världen ja, då hade hon gärna haft sin praktik hos någon annan än “hos mamma” men under rådande omständigheter så känns detta upplägg tryggt (de kommunala skolorna i stan har ställt in praktiken för alla elever, det är bara skolan som J går på, NLV, som kör trots rådande omständigheter) och jag är övertygad om att veckan blir riktigt kreativ och inspirerande för oss båda!

Åh nu kommer min bror. Första saken i PRAO veckan är att få på plats en arbetsplats till J så han ska montera ihop en ny kontorsstol som köptes på IKEA i somras men som bott i sin kartong sedan då… Min snälla bror. Vad hade jag gjort utan honom? och vi har så kul då vi fixar här hemma, det är liksom “vår grej”.  🙂

Jag älskar mina gamla Stockholm´s hoods.  Då jag bodde där (innan jag flyttade till Norge)  så jobbade jag uppe vid Östermalmstorg på Spray (kommer du ihåg? de var en av de första svenska portalerna på nätet) och nästan varje lunch så tog jag en walk ner hit till Sturegallerian. Och på fredagarna så var det alltid AW inne på Tures. Jag har sååå många kul minnen härifrån! och nu då vi besökte Stockholm på höstlovet så var gallerian ovanligt snyggt dekorerad med palmer och växter överallt och det bästa är att det här bara är en ca 4 min walk från Hotel Diplomat.

Jag och Johanna var ute på stan en sväng på fredagen och vi gjorde ett bubbel & pommes stop inne på favoriten Sturehof då vi väntade på JIG som satt i jobb på hotellrummet på förmiddagen.  Jag älskar att sitta här och titta på folk och vi såg sååå många kända ansikten som satt och åt runt omkring oss… 

Vi hade en så god & trevlig middag på Riche på torsdagskvällen att vi hade lust att göra om det till lunch (bara jag som gillar maten på Sturehof i min lilla familj för ingen av mina J är speciellt glad i fisk / skaldjur) så J hoppade upp på en Tier och fick en ovanligt lång åktur för det fanns tyvärr inget ledigt bord till oss. Restaurangen var fullsatt och det fanns inte ens möjlighet att sätta upp sig på vänt / kö för det var fullbokat hela eftermiddag (många hade halvdag p.g.a. helgdag…). Så – vi vände om och gick till en annan av mina absoluta favoriter… 

Grodan! Nej men alltså det måste vara typ 13 år sedan jag var här senast. Om inte mer! Men då jag bodde i Stockholm så var jag stammis här så det var stor nostalgi att  sitta där med Grodans klassiska Club Sandwish igen. Nej men alltså den var precis lika god nu som då! Och jag älskar den vackra miljön här inne även om stället så klart är lite mer slitet idag…  Men det har sin charm det också.  Grodan är oavsett Grodan och jag älskar att gå på säkra kort då jag reser i världen. 

 

Önskar dig bästa dagen och uppdaterar med bilder då han är igång med monteringen! Så – då är 2 stolar och 1 sideboard monterat och klart och jag har suttit och lagt in bilder under tiden. Fixar bildtexterna senare!

Happy new week!!! 🙂

Stay safe & Stay positive!

Love, Miss.G.

Kategori: Allmänt, Gizmolina Travels, Stockholm 2020 | 13 Comments

13 responses to “HAPPY NEW WEEK!”

 1. Lena says:

  Vilket smart upplägg, kommer säkert att bli en väldigt bra praktik.

 2. Sandra says:

  Hej!
  Skickat DM till dig på instagram gällande din hemsida .

  • Jag har just nu otroligt många oöppnade DM´s men ser inte att jag har någon från Sandra? Vad heter du på instagram så att jag kan hitta just ditt meddelande ?

   Önskar dig en riktigt fin dag vidare ! Kram! 🙂

 3. Sandra says:

  Ja just det! Weberg90 heter jag där 🙂

 4. Sofie says:

  Kan du inte dela lite fina tips för hemmakontoret? Har precis gjort om vårt gästrum och behöver verkligen lite inspiration 🙂

  • Jag kan absolut dela tips för hemmakontoret för just nu samlar jag själv också inspiration till vårt. Kommer som ett inlägg en dag! 🙂 Och så kul att du också är igång med att göra om där hemma, förändring skapar så härlig energi !

   Önskar dig en magisk dag fylld av happiness! Kram! 🙂

 5. Lena Karlsson says:

  Kan vi inte få se bilder från erat kök?
  Önskar dig en fin kväll

  • Åh det skulle du gärna få göra men där är det lite kaos just nu… Ställde in köksön på nytt i sommar och har inte blivit riktigt färdig med belysning etc men då allt är klart kan du självklart få se. Annars så hittar du lite bilder om du söker i mitt bloggarkiv på kök !

   Önskar dig en riktigt fin dag ! Kram! 🙂

 6. Des says:

  Älskar sthlm men tycker sturehof o riche lever på gamla meriter finns såå mkt bättre o finare ställen nu för tiden våga testa nåt nytt nästa gång.

  • Jag är i Stockholm så sällan så jag älskar att besöka mina favoritställen när jag är där och då blir det gamla klassiker som Sturehof, Riche, Strandvägen 1, Milles, Nobis, J… Men skulle jag resa dit oftare så hade jag absolut testat något av de nya fina ställena !

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder! Kram! 🙂

 7. Eva says:

  Kul med praktik! Smart att lösa det så J kunde göra den hos dig. Vad jobbar du med?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *