ÅRETS JULGRANSHOPPING – CHECK!

Gooodmorning darlings! 

Ny vecka – nya möjligheter!  Så klyshigt men så sant. Och det var såå lyxigt att få starta veckan lite och där parkerar målaren som ska starta upp idag utanför huset – så got to go ! Snart tillbaka ! 🙂  Jo, det var som sagt såå lyxigt att få starta veckan med lite sovmorgon för nu är det en ny fas som ska igång i den stora badrumsrenoveringen: målning av tak!  så –  nu pågår det spackling av taket i badrummet på entré plan + taket i “nya” badrummet upp + av den vägg som byggdes upp in mot det rum som varit J´s pysselrum / lounge och som nu ska bli något nytt igen… Kanske J´s sovrum? Vi har inte riktigt bestämt oss.. Blir oavsett helt magiskt härligt då detta prosjekt är klart och vi kan ta få tillbaka vårt hus för oss själva igen.

Och i lördags hände det! Jag och Johanna körde iväg ut för att köpa årets julgranar till framsidan av huset + till terrassen och det är verkligen ett av årets mysigaste prosjekt om du frågar mig.  Jag hamnar i 100% julstämning direkt och jag älskar att gå runt och välja ut “the one”…  Men det är i.n.t.e lätt att välja… speciellt inte då granarna är i nät. Det känns som att köpa “grisen i säcken” så jag väljer alltid att köpa min gran där jag kan se exakt hur den ser ut.  Fram till i år ! för plötsligt så hittade vi den största granen hos Blomsterlandet, i NÄT, så det var en stooor chansning och det kändes lite läskigt att komma hem och klippa upp nätet men den var TACK och lov riktigt fin.  Och i år så gick vi för en större än vanligt till terrassen ( jag har lovat J att vi ska maxa julen nu då vi inte kan resa bort)  och vi hittade den f.i.n.a.s.t.e. hos Granngården. Men alltså det är ju lite av ett prosjekt att få granarna på plats… Julgransfötter ska fram, ljusslingor ska hittas, testas, köpas nya… puh… och sen så var den stora granen vi köpte så stor att vi var tvungen att såga till den för att få ner den i julgransfoten. Oh my, vi var helt slut då vi var färdiga. Ha, Ha. så det var verkligen den skönaste känslan då granarna var på plats.  100% instant christmas feeling! 🙂

 

Min bästa christmas tree shopping girl.  Det är tradition för oss girls att köra ut och köpa årets julgran ihop. I Oslo köpte vi den alltid utanför CC-Vest, här i Luleå har det blivit på Granngården eftersom de har sina granar öppna, och sätter in de i nät e.f.t.e.r. att du valt ut vilken du vill ha. Och på bilden ser du den gran vi valde till terrassen. Så fin och helt perfekt! 

Men alltså det var inte lätt få in den stora granen som vi köpte till framsidan av huset i bilen. Det var preciiis att den fick plats och ja, det blir riktigt barrigt i bilen efter den här övningen men strunt samma. Granarna skulle hem! ha, ha. 

Här ser du storleken på den stora granen, till framsidan av huset,  då J var igång med att klippa upp nätet efter att vi sågat till foten. Det var freeeezing och kolsvart ute så fick fota med blixt för att det skulle bli något…   Men alltså känslan då granen var på plats… Total lycka!!! Att det sen blåste helt crazy mycket hela kvällen och att granen välte så många gånger att jag till slut fick flytta den (svin tung..) till sidan av huset där den stod i lä för att inte riskera att den skulle knäcka grenarna är en helt annan historia…  

Lights on! Igår fick jag upp beslysningen på granen på terrassen + på den mindre granen som jag köpte redan i början av oktober och det blev sååå fint!!!  Magiskt!  Här är det inte riktigt lika blåsigt så den här granen välte bara 2 gånger… Oh my… Finns det något typ av gran-vindskydd? Tipsa mig i så fall !!!  

Ljusslingan jag snurrat runt granen är 25 meter och heter Glänsa hos Rusta.  Och som du ser så har vi en gran på plats inne i ljusgården också + att sjärnorna kommit upp i fönsten så det här var verkligen en jul-fixar-helg för oss girls. 

Åh det skapar verkligen sååå mysig stämning när man tar fram julen och sätter igång att dekorera!  Är du också igång? Någon fler som också tagit fram granarna där hemma?

Och sen måste dagens tips bli denna super fina kalender från Ferrero. Man öppnar den som en bok (den är då där dubbel, med luckor på båda sidor…) så den blir en super fin dekor då den står framme. Kostar bara 149 kr hos Rusta. 

 

Förlåt att det tagit mig hela dagen att få på plats det här inlägget. Johanna har fjärrundervisning så hon är hemma + att målaren varit här och jag har följt den norska + svenska presskonferensen. Och nu får vi plötsligt bara vara 8 personer i sociala sammankomster i Sverige, det känns som att vi kanske snart är där större delen av Europa redan varit: i lockdown.  Uff allt som händer i världen just nu känns verkligen så overkligt…  och jag tänker att det kanske var det här som var meningen med vår Luleå flytt. Att vi skulle vara nära min familj i denna speciella tid.

Önskar dig en magisk dag och en flying start på veckan! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

10
Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina, Julen 2020 | 15 Comments

15 responses to “ÅRETS JULGRANSHOPPING – CHECK!”

 1. Anna says:

  Tusen tack för tips om denna kalender, min absoluta favoritchoklad! Hoppas hoppas få tag på en!! 🙂 Hoppas även få se lite bilder från er renovering, såå spännande och roligt!

  Önskar dig en strålande fin dag!
  Kram kram

  • Åh så kul att du vill se bilder från renoveringen! 🙂 Kom precis på att jag varit dålig på att dela bilder, mest för att de ser så “omysiga” ut nu innan inredningen kommer på plats men jag ska självklart visa er status pics ! Och fingers crossed att du får tag i den fina kalendern !

   Önskar dig en magisk dag fylld av happiness! Kram! 🙂

 2. Gina says:

  Så fin kalender, såg den idag på Ica Maxi! Själv köpte jag en vanlig chokladask från Merci som jag tyckte var sååå fin. De hade gjort om den vanliga framsidan på kartongen till en mer julig i rött/guldigt med juliga detaljer på. Ett hett tips från mig, passar bra att ge som gåva när man går bort 🙂

  Önskar dig en härlig dag!

  • Ja men visst är den fin och så bra att du delar att den även finns på ICA Maxi! Och tack för tipset om Merci ! Jag älskar när de tar fram fin juldesign för precis som du skriver så blir det så tacksamma presenter. 🙂

   Njut din tisdag och fyll den med feelgood! Kram!

 3. Gina says:

  Hej igen!

  Trots att man nästan bara läser och hör om Corona just nu så lyckas man ändå glömma av det ibland. I mitt förra inlägg tänkte jag så klart inte på att man går bort/besöker andra med tanke på restriktionerna. Men hoppas du förstod mitt budskap med chokladasken ändå 🙂

  • Jag skriver själv gå-bort-present och fest-tips sååå ofta utan att tänka mig för för precis som du skriver så glömmer man bort pandemin vissa ögonblick. Det är helt naturligt! och jag förstod ditt buskap ändå! 🙂

   Kram! 🙂

 4. Tina says:

  Mitt bästa tips som julgransfot – parasollfoten! Vi har en massiv av skittung sten. Karvar till granens stam så den passar och står sen stadigt genom alla vinterstormar!

  • Men alltså vilken genialisk idé att använda parasollfoten! 🙂 Det hade jag gjort på studs om det inte vore för att jag har köpt en gigantisk gran med tidernas tjockaste fot .. Den är parasollfot x 5. Ha, ha. Men super BRA idé till mindre granar och jag är väldigt tacksam över att du tipsar!

   Önskar dig bästa dagen fylld av lyckliga stunder! Kram! 🙂

 5. Des says:

  Tror jag ska börja ta fram lite till helgen för vi behöver lite extra ljus här i mörkret. Längtar efter snö nu. Så fint det blev med era granar!

  • Tusen tack ! 🙂 Ja vi behöver verkligen allt extra ljus vi kan hitta i detta mörker så hoppas att det stämmer att det ska snöa på torsdag för ett vitt täcke hade hjälpt…

   Önskar dig en magisk dag fylld av happiness! Kram!

 6. Sofie says:

  Åh, har du förstorat formatet på texten nu? Mycket bättre idag än igår 🙂 Ha en fin kväll!

  • Elin says:

   Enig! Mye lettere å lese på mobilen idag <3

  • Svar till Sofie:

   Jag är sååå oteknisk så jag har inte gjort något alls och jag tror inte att min tekniska support har justerat texten heller? men jag vet faktiskt inte… Han sitter och jobbar med min nya bloggdesign då han har tid över… Men så BRA att det ser bättre ut ! och TACK för att du kommer med feedback !

   Önskar dig en strålande dag! Kram! 🙂

 7. C says:

  Hej AS!
  Även om jag skrivit kritiska kommentarer (enligt mig inte alls elaka eller personliga påhopp) kring ditt tänk gällande resor och Covid så vill jag bara säga att jag älskar din blogg! Så fin och perfekt som distraktion från omvärlden – jag har inte läst på ett tag och såg att du tagit illa upp av en del kommentarer, syftar du på ngn av mina kommentarer så vill jag verkligen be om ursäkt!
  Jag vill absolut inte framstå som en mobbare – kanske regerar jag (för) starkt då jag jobbar inom vården? Hur som helst – inte okej och jag vill be om ursäkt för det ❤️
  (Om ngn läser så vill jag också påpeka att flera använder ”C” som namn så om d är ngn otrevlig kommentar så kommer den nog inte från mig…men det ser ju AS men inte andra läsare)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *