HAPPY NEW WEEK!

Dagens pepp.

 

Glad ny vecka mina kära bloggvänner! 

Då är helgen över och vi har välkomnat måndag i vecka 4 2018. Tänk att det är den 22:a januari idag, det är ju helt galet!  och för första gången på måååånga år så har jag faktiskt lust att städa bort all jul nu. Ja, allt förutom stjärnorna i fönstren för de lyser upp så otroligt fint i vintermörkret. Jag brukar ju ha kvar pynt både här och där in i februari.. men nu då vi varit hemma hela dec. + jan. så är känslan en annan… för nu har jag sett pyntet dag ut och dag in… till skillnad mot då jag brukar komma hem från Thailand den här tiden och då riktigt längta efter lite julkänslor…!

Sen ber jag om ursäkt för helgens frånvaro. Jag har tyvärr inte alls varit i tipp topp form, har haft huvudvärk + illamående, så den lilla energi jag har haft har gått åt till att rodda family life.  Men nu har i alla fall huvudvärken lagt sig (thank god!) och jag lämnar en helg med 2 basketmatcher (herrarna på fredagen och damerna med kids day match igår), 1 middag på All Star (igen!, före matchen i fredags), 1 familjemiddag här hemma med mamma, Hans och bror (hörde jag taco?), en storhandel (älskar att ha kylskåp + skafferi fyllda, det ger mig ett lugn…) , en em på Leo´s (JIG tog med sig J + en vän, jag var hemma och förberedde lördagens middagsbjudning) och en körning till flygplatsen igår eftermiddag då jIG hade take off bakom mig. Och alltså det var helt galet måååånga renar (och älgar?) vid / på vägen mot Kallax (flygplatsen). Oh my! säkert typ 50 ?! st. Har aldrig sett så många på en gång. Försökte både fota och filma men det var tyvärr så mörkt så bilderna blev inte de bästa men det kändes i alla fall väldigt exotiskt. Och sen, igår kväll, så hade J sin första Street Dance och hon tyckte att det var SÅ kul! men alltså träning kl.18-19 på en söndag… blir inte många middagsbjudningar på söndagar på oss framöver.. Ha, ha. 🙂

Det här har varit min utsikt då jag legat och vilat mig frisk… Och alltså jag är SÅ glad över att vi köpte öppna spisen, nu måste jag bara fixa ett snyggt skydd till den också så att vi kan “elda” i den för när vi premiär-eldade så var Gizella på väg att hoppa in i den så vi vågar inte ha igång den utan något framför, jag tänker mig en snygg glasskiva tex… som inte syns så mycket..  och har sökt efter en tillfällig lösning men de flesta skydd jag hittat är för stora… 

Jag köpte med mig krispigt fräscha blommor efter besiktningen av bilen i fredags och mixade sedan ihop tulpaner + ranunkler + eucalyptus då jag kom hem och jag tror minsann att jag har en ny favorit mix!  Så här vill jag gärna att min helgbukett ser ut många helger framöver.. ! 

Här ser du den andra tröjan vi köpte på H&M! Sååå fin! Och ja, alltså min lilla darling älskar verkligen squishy´s. Hon köpte sina första då vi var i Thailand förra sommaren och sen, då de började dyka upp i butikerna hemma i Norge + Sverige så bara fortsatte det… 

Jag hade ett möte här hemma på morgon ang. vårt badrum i källaren som nu är redo för inredning. Vi har ett likt kakel som detta och det här är en av måååånga inspo bilder som jag har sparat…  Älskar stilen! vitt, rent & fräscht.

Jag fullkomligt älskar att äta färsk frukt till frukost men är oftast för slö för att få till annat än skuren banan i yoghurt…  Men nu ska det bli ändring på det! så, ja, så här ser det ut på diskbänken just nu.  Fräscht & gott!  (och jag ska i.n.t.e. röra pannkakorna… nixpix…).

Ha, ha. det här är den enda bilden av oss girls från i helgen… på väg hem från basketen igår eftermiddag.  Jag har på mig jacka från GAP, cashmere tröja + halsduk shoppade i London, skor Ugg´s från Den Dama i Oslo och väska Marc Jacobs. Johanna har tröja + jeans från H&M, jacka Lindex, skor Ugg´s. 

Jag gillar i.n.t.e. att köra bil i mörker, och ännu mindre i kombination med att det snöar + är snöigt / isigt på vägarna så då jag plötsligt fick tok bromsa på väg ut till flygplatsen igår eftermiddag för att det var ett helt gäng renar som korsade vägen så blev jag minst sagt lite svettig… puh… Och alltså det var såååå många av dem… 

… det syns inte så bra men om du tittar noga så ser du att det var hur många som helst… Helt galet! 

 

Och oj, så många kommentarer jag fick på förra inlägget om att jag var sjuk och skrev att jag skulle besikta bilen… Jag förstår 100% vad många av er menar. Jag hade tänkt likadant…  Men, nu är det jag som fixar allt praktiskt, som tex att besikta bilen, så jag tog det trots att jag var dålig, och JIG erbjöd sig att åka, för det blev enklast så. Och, jag hade ett par andra ärenden som jag då fick gjort när jag ändå var “igång“…  Men visst ligger mycket på mig, det gör det, och det är nog därför som jag går tom på energi ibland och kropper bjuder på tex. en hemsk huvudvärk så att jag inte har något annat val än att jag måste vila.. Jag checkade på kul hur många dagar som jag varit själv hemma med Johanna under 2017? (borträknat resor till Oslo, , Köpenhamn, Thailand, London, Hong Kong…) och det var ca 230…  så nu siktar vi på att få ner antalet 2018!

 Och tusen miljoner TACK för alla krya-på-hälsningar, ni är verkligen världens bästa bloggvänner!!!

Nu önskar jag dig en riktig pang start på veckan! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina | 9 Comments

9 responses to “HAPPY NEW WEEK!”

 1. Ida says:

  Herlige farver 🙂 du får lage smoothie bowl , sunt og godt. Ellers er cottage cheese, yogurth toppa med frukt veldig godt

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Så fräscha bilder fick riktiga vår feelings. Var rädd om dig stor kram

 3. Maggan says:

  Det kan väl inte vara så jobbigt att vara själv hemma och ta hand om hem och en dotter som är i skolan på dagarna,bestämma över sin egen tid,inget jobb att passa,mysiga shoppingresor.Det är väl skönt att ha hemmet fixat när mannen kommer hem,så man kan mysa och umgås och göra trevliga saker tillsammans.Man gör ju själv sina val i livet,och delar upp ansvarsområden som det passar bäst,eller hur!

  • Ja absolut, visst gör man det! 🙂

   Önskar dg en riktigt fin vecka Maggan! Kram!

   • Helen says:

    Åh, vilket bra svar till Maggan!! “Kill them with kindness”, Miss.Gizmolina! Det tycker jag är helt rätt inställning och attityd när det gäller bemötande av fula kommentarer som riktigt osar av bitterhet! Ditt svar är helt suveränt! Så totalt avväpnande! You go girl!! 🙂

 4. Lena says:

  Instämmer med Maggan!! Var och en gör ju som dom vill och passar dom bäst 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *