HAPPY NEWS…!

Goood torsdag mina kära bloggvänner! 

Vilket engagemang det blev här inne efter min reflektion om att eventuellt resa bort på Höstlovet och problematiken kring att det är väldigt komplicerat för oss med livet i Luleå + Oslo. Jag älskar när ni kommentarer! och det finns nog få saker som så många har så mycket meningar om som just att resa i pandemin.  Oj, nu står plötsligt mina bästa snickare utanför dörren, gissar att de ska hit och prata med han som är här och gör tätskicket på badrummet. Oh yes, här är jag uppe före tuppen igen för att kunna öppna upp för hantverkare varje morgon. Det blev en paus mellan elektriker / golvfirman men nu har de varit igång igen i veckan fram till nyss då, och nu har jag ingen aning om när plattsättaren kommer…  Det gäller att ha tålamod… och att vara flexibel… (breath in, breath out… ha, ha).

Och på tal om tålamod, alltså vilken L.Y.C.K.A. för alla 70 + som fått nya riktlinjer på morgon och nu kan börja leva lite mer normalt, eller ja, så pass normalt som man nu kan leva i corona tider.  Alltså WOW! nu kan vi äntligen bjuda in familjen igen för första gången på 7 månader !!!  Så fantastiskt !!!  Och kanske att det blir mindre handlande för mig nu… även om jag tycker att de ska fortsätta att vara väldigt försiktiga. Så – jag fortätter med glädje att handla när det behövs! men skönt för de att kunna sticka ut och göra snabbare ärenden om det behövs.  Så ja, detta var verkligen HAPPY news !!! 🙂

Jag har kommit in i ett “styla-håret-en-gång-i-veckan” flow igen så i fredags var jag tillbaka hos duktiga Olivia på Anneli´s Hårdesign och det är sååå mycket tid sparat att gå och styla för jag slipper tänka på håret på en hel vecka.  Love it! 

Say hello till min nya jacka! Jag beställde den för en stund sedan och den hänger där uppe och förgyller min garderob… Ser fram emot att inviga den en dag snart !  

Alltså det är helt galet att vi har 100% full vinter här nu. Löven hade inte ens hunnit falla av träden och jag gissar att det har kommit ca 30 cm sedan i söndags.  En extrem omställning för både naturen och för mig som inte är så där överdrivet glad i vintern så jag vill helst gå i ide nu och bli väckt igen till våren… ha, ha. 

 

Nu ska jag fortsätta att packa godispåsar här. Målet är att bli klar till lunch! har ca 200 kvar så 100 / time. Det fixar jag om jag är riktigt, riktigt effektiv.  Och att vi kommer oss iväg på någon resa på Höstlovet känns just nu tyvärr v.ä.l.d.i.g.t. oklart…  Danmark verkar stå inför att stänga sina gränser, Norge har skärpt inrese restriktionerna ytterligare och inför nu krav på corona test för pendlare, Spanien står inför en eventuell lockdown…  Så vår status just nu är att det nog känns tryggast att hålla sig i Sverige och kanske ta en tur till Stockholm.  Vi får helt enkelt följa utvecklingen…

Önskar dig bästa torsdagen!! och tänk i morgon startar heeeelgen OCH höstlovet!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 19 Comments

19 responses to “HAPPY NEWS…!”

 1. Emelie says:

  Elsker jakken!!! Kan jeg spørre hvor den er fra? Leste overskriften og tenkte «Yes! De får reist til Oslo likevel», men skjønte så at det ikke var tilfelle, veldig trist. Faren min flyttet nylig fra Oslo til Stockholm, utrolig spent på når vi får treffe han igjen. Så trist at det fort kan gå ett år uten at han får treffe barnebarna sine her i Oslo, når man er vant til å treffes regelmessig. Tenker alltid på deg når jeg er på CC Vest og går forbi Soup Store Skjønner at dere savner Oslo!! På CC er det jo full jul i noen av butikkene allerede!

 2. Pia says:

  Ibland undrar jag om riktlinjerna är det mindre risk nu att bli smittad än för någon vecka sedan och nu är det höst och man bor in sig. Här i Stockholm har många 70+ varit och handlat alla tider på dygnet o s v. Och vissa har isolerat sig mer än det behövts. Ja det är svårt och veta vad som är rätt och fel.
  Och ang resa så är det mest flygresandet där man är hopträngd som är oroande kanske har man en hostig person bakom eller framför sig och då är det inte mycket man kan göra och inga skydd hjälper. Att inte resa är väl inte det värsta utan tänk på all verksamhet som blir lidande av att resande inte fungerar det tycker jag är värre än att man inte kan nöjesresa.
  Men med din positiva energi så hittar ni säkert på trevligheter hemma i Luleå . Och så får du ett badrum att njuta i !

  • A says:

   Nej det är inte mindre risk att bli smittad nu, snarare så ökar smittan! Följ nyheterna och se gärna presskonferensen med Tegnell från idag på svt.play

   Restriktionerna för 70+ lättar i den mening att de inte behöver sitta isolerade hemma. Nu kan dom leva som oss andra, med samma Restriktioner som vi haft sen i Mars. Alltså:
   Håll avstånd till alla, minst 2 meter.
   Tvätta och sprita händerna ofta.
   Undvik gå i affärer och inte åka kollektivt om det inte är nödvändigt!
   Använd sunt förnuft för dig själv och alla andras skull!

 3. Ulrika Lagergren says:

  Tack för att du förgyller livet med dina härliga inlägg här på bloggen 🙂

  Vilken otroligt snygg jacka. Blir sugen att också klicka hem en likadan. Vart har du beställt den ifrån?

 4. Lena says:

  Alltid kul och trevligt att titta in här. Har sagt det förut men det tål faktiskt att sägas igen: otroligt positiv och optimistisk energi du har – det smittar av sig. Man blir glad av din blogg.
  Jackan är toppen!
  Liksom ditt hår. Wow – älskar det.
  Hoppas du får en fortsatt fin dag – det är du värd.

 5. Viktoria-pinkpastry says:

  Wow så fin i håret och jackan så fin, men det lila bakom jackan såg ju helt ljuvligt ut. Kan tänka mig vilken dröm din walk in closet är med alla dina godisbitar.

  Ja resa känns som det alltid väcker debatt inte bara under en pandemi, utan i övrigt, med allt från miljö till mänskliga rättigheter.

  Sen måste jag säga så ljuvligt med dina snöbilder, får sånt julsug! Tack för en underbar blogg som alltid. Stooor kram

 6. C says:

  Jättefin i håret men tvättar du inte det på en hel vecka? Tänker efter träning eller så?

 7. Pia says:

  Härligt att unna sig hårfix och känna sig extra fin viktigt nu när det lite lågt på andra fronter. Samtidigt är det ett bra sätt att stödja frisörer som drabbats hårt nu under Corona .
  Önskar dig en härlig helg !

 8. Cam says:

  Men bara för att riktlinjerna ändras så är ju inte smittorisken mindre..hallå.. Den blir ju bara större nu när fler kan träffas och speciellt för de gamla som är utsatta.

 9. Jocke says:

  Jag tycker det är jättedumt med de nya riktlinjerna. Som sagt – det är inte mindre smitta nu och mindre farligt – tvärtom så är vi inne i våg 2 nu. Det var mycket bättre i slutet av sommaren. Och då vi ändå inte har några påföljder här för alla som bryter mot rådande restriktioner och råd, så gör alla fortsatt som de vill. Tyvärr. De som kan ta risken kan röra sig ute mer. Och de i riskgrupper, eller de som verkligen inte vill eller kan få viruset, får fortsätta stanna hemma och undvika folk.

 10. S says:

  Nu dör resten av de äldre som klarat sig genom isolering. Jag som själv är yngre och försöker hålla avstånd finner det mycket svårt. Alltid kommer någon nära. Ställer jag mig i kö med avstånd ställer sig ofta någon ändå tätt bakom. Går jag omvägar i affären kommer alltid något pucko nära ändå. En del missförstår nog detta och tror att man inte blir smittad. Det finns minst lika mkt. På mitt jobb insjuknar nu kollegor för andra gången!! Två som haft som nu har svårare sjukdom. Nej naiva svenskar vakna upp.

  • Jocke says:

   S: Jag skulle säga precis detsamma. Ingen annan håller avstånd och folk kommer alltid närmare än man skulle vilja. Allt ansvar ligger på en själv.

  • Jocke says:

   Jag har ibland haft munskydd på mig ute, som folk ju har i de flesta andra länder. Då stirrar folk på en eftersom ingen annan har det här. Även hört andra som sagt till folk om att hålla avstånd och då fått en ögonrullning till svar. Som om det bara var något trams.

   • S says:

    På mitt jobb flinar folk när jag sätter mig med avstånd på möten. Men sen är också jag en av få som ännu inte smittats. De andra har varit sjuka.

 11. Mia says:

  Så tjusig jacka & frisyr! Är själv gymnasielärare & kan inte följa FHM:s regler… trånga klassrum med 30 elever… Fler & fler smittas…av kollegor & lärare…

 12. Lotta says:

  Kommer inte börja umgås med mina äldre föräldrar inne eller närmare trots ändrade restriktioner. För det är ju trots allt bara rekommendationer och det är ingen som tvingat dem till isolering innan. Vi kommer att fortsätta hålla avstånd och undvika att handla, träffas nära osv. Allt handlar trots allt om eget ansvar, både innan och nu, och det tänker vi fortsätta ta.

  Här nere i söder badar vi ff och tänk att ni har så mycket snö! Kontraster verkligen. Njut söndagen 🙂

 13. Tina says:

  Vi kommer att fortsätta som tidigare.håll ut håll avstånd. Vi har precis ställt in julen med släkten för att fira i det lilla sammanhanget för första gången. Bara vi och barnen. Det känns skittrist men ännu tristare om vi skulle smitta någon/smittas

 14. C says:

  Fast smittorisken har inte minskat för att riktlinjerna ändrats – det är ju heller ingen lag så dina föräldrar kunde du ju träffat oavsett riktlinjer för de löper lika stor risk att smittas nu som förra veckan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *