SKOLAVSLUTNINGS SHOPPING!

 

 

Happy lördag darlings! 

Klockan 07.08 säger J “mamma, kan du ge mig min mobil?” alltså allt runt kl. 07 är ju såååå tidigt på en lördag. Hjälp! jag som drömde om en lååång super lyxig sovmorgon… Snacka om typiskt för oss båda 2.  Och nej, vi kunde inte somna om så vi har varit uppe med tuppen och jag har t.o.m. hunnit vara in till stan en sväng… Hur gör ni med era tweenies och mobilen föresten? får de ha den i sängen när de lägger sig? Vi har som regel att när jag säger God Natt så tar jag telefon, laddar den över natten, också får J tillbaka den på morgonen då hon vaknat. Sen så är det helt OK för mig att hon ligger och tittar på i-pad i sängen men inte telefon….

Själv borde jag också ha någon som tar min telefon för jag somnar ofta till att jag skrollar på instagram och det ljuset från telefon i ett i övrigt kolsvart rum är ju inte alls bra… Så – där behöver jag skärpa till mig lite. Anyway, lördagskänslan är ju sååå underbart härlig!!! och att solen dessutom strålar är magi! Vi ska äta lite lunch nu och sen ska J iväg till Luleå Rytmik & Ballettförening där hon dansar 3 dagar/vecka. De firar 50 år med olika dansklasser, tårta och uppvisningar så hon ska dit och dansa tillsammans med vänner.  En helt perfekt happening idag! 🙂

 

Dancing into the weekend like… !  Alltså de här klänningen… den är sååå fin att vi höll på att smälla av då vi fick syn på den i vår favorit butik Soup Store på CC vest i Oslo.  Och jag tänkte direkt att den blir helt perfekt till skolavslutningen! OH yes, jag är tidigt ute, ha, ha,  men det är för att det är NU som man hittar allt det finaste i butikerna, då det precis kommit in. Sen, i slutet av maj / början av juni så är det mesta slutsålt… så – mitt tips är att inte vänta. 

Vi älskar klänningar med snurr och J vill dessutom att klänningar ska “sitta åt ” i livet,  så ja, den här har verkligen alla rätt! 

Alltså wow… 

We loooove it!  och det bästa är att den är cool och söt på en och samma gång, precis som min J.  Det är nästan så att jag kan höra “Den blomster tid nu kommer”… ha, ha. 

Klänningen kommer från Zadig & Voltaire och passar fint till både joggeskor + sandaler + finskor… Och väskan den är ju också helt loooovely!!!  sååå perfekt till beach life ! (eller shopping… när man vill slippa bära runt på fula påsar – då kan man lägga ner alla i den här istället… ). 

Jag är ju sååå över snittet kräsen på service så därför är det alltid en glädje att shoppa på Soup Store för Camilla som driver butiken är bara helt RÅ på både service och på att välja ut de finaste plaggen.  Butiken är en som en stor godisbutik och det är här som jag hittar plaggen med “det lilla extra” till J´s garderob. De har ingen hemsida men du hittar butiken på instagram HÄR.  Happy shopping !!!

Nu  har jag precis kört J till Dansmagasinet (3 timmar senare, ha, ha, började på inlägget runt kl.10.30) och tydligen är jag sååå pinsam mama så jag fick absolut INTE bli med in. Alltså what? jag som tyckte vi såg ut som systrar typ eftersom vi hade matchande outfits. Ha, ha.  men nope, jag fick vackert köra vidare med bilen så – nu är jag bara hemma en snabbis för att posta det här blogginlägget och sen ska jag  sticka ut och köpa påskris för jag tänker gå all in med påsken här hemma i helgen. Åh jag är såå pepp på det!

Önskar dig en magisk lördag fylld av feelgood & happiness! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 11 Comments

11 responses to “SKOLAVSLUTNINGS SHOPPING!”

 1. Tina says:

  Vi har, sen barnen fick sina smartphones vid 9års ålder, haft samma regler.
  Telefonerna på laddning i annat rum under natten. Telefonerna läggs undan minst en timme före läggdags (blåljuset från alla skärmar, telefoner, plattor osv utsöndrar ett blåljus som stimulerar våra vakenhormoner, även om man sänker blåljuset) eller senast klockan 20. Man får heller inte tillbaka den innan man är.klar för att gå till skolan på morgonen. Vi använder den inte vid matbordet. Och inga sociala medier innan åldersgränser tillåter och under vår tillsyn sålänge dom är omyndiga. Låter illa och strängt ser jag nu, men världen Internet är vidrig och full av elakheter. Vi gör det för att skydda våra barn. Jag ser på skolan jag arbetar på att det är krig på sociala medier bland eleverna. Skolan får lägga tid på att lösa sånna saker istället för undervisning. Helt galet!

  • Tack för att du delar hur du tänker kring detta Tina! Det låter som att ni har väldigt bra och kloka “regler” . 🙂 Sen håller jag med dig om att det finns otroligt mycket läskigt ute på nätet som man vill skydda sina barn ifrån men som TUR är så finns det mycket bra också. Önskar man kunde flytta in i barnets telefon och följa med på allt som ett skyddande filter… 😉

   Önskar dig en riktigt härlig söndagkväll och en strålande start på veckan! Kram! 🙂

 2. K says:

  Vi gör samma som Tina! Absolut ingen ipad när det är förbud för telefonen..låter ju lite konstigt att ha den ena men inte den andra.. Men ladda över natten!?! Är ni inte oroliga för brand?? Många ggr är både mobil och laddare kokheta vid laddning innan den har laddats klart!

  • Det låter som att du också har riktigt bra “regler” K! Härligt att höra! 🙂 Och ang. att få ha ipad men inte telefon så är det stor skillnad i min värld för på ipad så tittar J på olika serier, men på telefon är det Snap, instagram, tik tok, sms med vänner, fotografering osv osv… Sen har jag faktiskt aldrig oroat mig för brand vid laddning över natten men nu då jag ser att ni skriver om det här så får jag kanske tänka om… ?

   Njut din kväll och fyll den med feelgood! Kram! 🙂

   • K says:

    Ja okej då förstår jag hur du tänker. Men tänker också på synen, nacken kan ta skada, strålning, social..helt enkelt vara utan de fastklistrade apparaterna vid en 24/7 av sin fritid..

  • S says:

   Ja många bränder orsakas av mobiler och andra apparater som laddas nattetid. Finns ett antal fall med tragisk utgång då man laddat nattetid och personer dött just pga att folk sover. Varning!

 3. Maria says:

  Är också rädd för att ladda under natten med brandrisk..

  • Jag har faktiskt aldrig varit rädd för att ladda över natten… Men får kanske tänka om ?

   Njut din kväll Maria och jag hoppas att du får en riktigt fin start på veckan! Kram! 🙂

 4. A says:

  Ett tips är att ha timer till laddaren så den slår av efter 2 tim. Skulle aldrig våga sova med mobilen i laddaren hela natten.

 5. S says:

  Timer är falsk trygghet branden kan jju uppstå under den tiden med. Ladda de sista timmarna innan läggdags och ta tillfället i akt att ge dottern en mysig mobilfri kväll. Läs istället.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *