HAPPY WEEKEND!

Gooodmorning mina kära vänner! 

Jag hade ett par riktiga skitdagar i veckan… jag var såååå uttråkad på att vi är hemma i Luleå i sommar och ville bara hoppa på ett flyg a.s.a.p.! Thailand är ju tyvärr helt omöjligt att resa till just nu p.g.a. att Phuket inte har öppnat upp för internationella flyg / svenska gäster ännu (SOM vi saknar vårt hem där…) men jag gick in på SAS flera gånger och checkade flights till Oslo och TOK längtade efter Norges presskonferens som gick av stapeln igår (fredag) kl.14.00. Och även om jag tyvärr kände på mig att Norrbottens Län skulle fortsätta att lysa rött så levde jag ändå på ett litet, litet hopp… Men nope!  Vi är fortfarande knallrött län för Norge så om vi reser till Oslo till veckan så blir det 10 dagars karantän på oss och det gör att vi nu frågar oss om vi ska resa ändå och ta att vi får hålla oss hemma i lägenheten i 10 dagar? Eller, om vi ska ligga lågt ett tag till och vänta ut att det kanske öppnar upp så att vi kan resa dit utan karantänen? Ett inte helt enkelt val…  Men just nu lutar det åt att vi avvaktar lite till för det KAN ju hända att Norrbotten plötsligt blir grönt. All fingers crossed!!!

Och idag lördag och nu ska jag försöka hålla mig ifrån skitdagar så gott det går och njuuuta min helg! För det man inte kan påverka är det inget man kan göra något åt så bara att fortsätta att gilla corona läget och tänka att sommaren 2020 får vara livet undantag. Också får jag se fördelen med att vi får gjort massor här hemma så att huset har ordning och reda när hösten kickar igång. Det är ju faktiskt inte så dumt det heller! även om jag så klart MYCKET hellre hade legat och chillat på beachen i Phuket… eller varit i vårt Oslohem… men nej, nu tar vi tillvara livet där vi är och landar i att det kan vara ganska så OK det också trots att regnet vräker ner och det är typ höst ute… Positiva tankar, positiva tankar… ha, ha. 😉

 

Jag fick plötsligt lust på en liten tillbakablick till juli 2015. Våra sista dagar i lägenheten i Oslo. Alltså vår utsikt mot Slottsparken och slottet var verkligen helt magisk! Och tänk om någon då sagt att vi kommer att leva i en pandemi om 5 år där vi måste hålla avstånd till alla, inte kan umgås med våra äldre föräldrar och måste tvätta händerna 278 gånger per dag. Man hade ju bara Yeah right… typ… 

Nej men hur vackert var det inte utanför vår dörr?

 

Vi övertog huset uppe i Luleå. En stor kontrast men samtidigt kul att prova på att bo i min hemstad några år och en dröm att få bo i ett stort vackert vitt hus. 

Sen reste vi mot vårt älskade hem i Phuket och se så liten Johanna är. Åren flyger fram!!!

Åh som jag saknar mina beachbags…  Kommer bli sååå underbart nästa gång vi kan kliva in genom dörren i vårt hem i Phuket.

Och min garderoooob som hänger där borta i Thailand… Plötsligt känns avståndet så enormt stort…

Vi besökte Nikki Beach. Åh som jag önskar att det fanns kvar i Phuket för Dream Beach, som tog över då Nikki Beach stängde igen är inte riktigt samma sak… 

Vi tog in en natt på Sunwing Bangtao och beacherna i Phuket är aldrig så vackra som på sommaren! 

Lollo & Bernie: We miss you!!! 

Vi hade FAB dagar på Re Ka Tá beach club. Åh som vi önskar att även det stället fanns kvar! för när The Boathouse byggde om för några år sedan så blev det endast till för deras gäster, inte för några utifrån… 

Och vi njöt sååå många härliga stunder vid vår stora pool hemma på resorten.  Sen har jag de senaste 12 åren haft fräsch fransk pedikyr som jag alltid fixar d.i.r.e.k.t. då vi ankommer Phuket så i sommar har jag verkligen en fot katastrof. Help! Kan någon fixa fransk gel på tårna här i Luleå?  Tipsa mig i så fall!!! 

 

Vilken tur att vi har härliga minnen som vi kan plocka fram i sommar, eller hur?! 😉

Önskar dig en magisk dag fylld av feelgood!

 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Sommaren 2020 | 13 Comments

13 responses to “HAPPY WEEKEND!”

 1. Line says:

  Hei Det er lov å ha dårlige dager. Faktisk synes jeg OK at noen sier det ikke er topp dager. Jeg synes helt pyton og hater Norgesferie. Ser alle legger ut bildet av hvor lykkelig se er med boblejakke og lue på en fjelltopp i juli. Har ikke vært på kontoret siden mars og heldigvis bare henvist til hjemmekontor – ikke permittert men savner alt ved livet slik det var. Ungene er i ivrig i fotball og livet på sommeren handler mye om cuper – camping og turer med venner, fotball og morro. Alt er avlyst. Livet for meg er helt forandret og ikke til det bedre og det er jeg i beste tilfelle litt bitter på. Så enig med deg ikke alltid like lett å holde motet oppe. Håper du finner på noe gøy. Jeg har invitert to fotballmammaer på hvitvin og sjokolade i kveld og håper det hjelper. God helg

  • Tusen tack för att du delar din upplevelse av den här märkliga sommaren Line! Det känns alltid lite bättre då man vet att man inte är ensam om att ha dåliga dagar och att sen se alla magiska bilder från de som har åkt iväg på ferie gör verkligen inte saken bättre… Uff, ibland vill jag bara logg av instagram… Men så fantastiskt att du har invitert mammaer på vin och sjokolade! Det är sånt vi behöver!!! Och du ska vara stolt över dig själv att du har invitert! Jag är helt övertygad om att ni kommer att få en lovely afton som ger dig massor med härlig energi! 🙂

   Njuuut din dag och ta tillvara kvällen! Stor klem & god helg till dig också! 🙂

 2. Mia says:

  Ja, jag vill också veta var i Luleå man kan få felplacerad på,tånaglarna! Tack för ett tänkvärt inlägg. Man måste få sakna det liv som vi hade före pandemin utan att behöva skämmas för sina känslor…

 3. Mia says:

  Oj, autokorrigering var framme: ska stå ”var man kan få gellackering på naglarna” !

 4. Maria says:

  Längtar också som en galning till Thailand. Varit mycket på Koh Chang men sneglar nu lite åt Phuket då det var mååånga år sedan vi var där. Har du några rekommendationer?

 5. Des says:

  Själv har vi hemestrat o upptäckt massor av fina ställen nära oss. Finns så mkt om man ger sig ut o är öppen för nya mål. Svenska naturen o skärgården är bland det vackraste som finns. Skogen o havet är så energipåfyllande.

 6. Kerstin says:

  Du kan ju planera din stundande jubileumsfödelsedag , nu när du har all tid i världen och älskar just fixet med middag och fix.
  Sen kan jag personligen tycka att all energi som läggs på att längta efter sånt man inte kan göra just nu är slöseri på just energi. Det är ju lika för alla och förhoppningsvis lär vi oss att något nyttigt av detta år då allt står på vänt. Gräv där du står. Runt Luleå finns massor att hitta på, googla runt lite så ska du nog se att du hittar något bra utflyktsmål. Allt roligt handlar ju inte bara om att slappa i en solstol på dagarna och shoppa på kvällarna.
  Du säger jämt att du är så positiv men nja…tycker du är rätt bra på att beklaga dig för uteblivna resor till främst Thailand och Oslo. Som sagt, det är lika för alla och det bästa är nog att sluta fundera på vad du inte får…Du FÅR resa var du vill i Sverige, så gör det då. Bo på hotell, sitt vid en strand, shoppa i underbara butiker , ät på restaurang..allt det får du göra i Sverige. Är vädret lite molnigt, regnigt, blåsigt, soligt, svalt eller hett är det bara att klä sig efter det..inget kan väl stoppa en globetrotter som du.
  Sverige är fantastiskt. Men det är ju min personliga åsikt det, ni andra har säkert era och det är ju också helt okej.

  • Idamaria says:

   Visar noll förmåga till att kunna hitta på en enda kul grej som inte är innanför boxen! För mig handlar postivism om att kunna gilla läget o göra det bästa av situationen! Vi har gjort massa roliga utflykter och upptäckter, och ffa nya påhittiga umgängesformer utomhus med vänner- som annars inte blivit prioriterade- det ser jag som en Corona-gåva! Visst kan man sakna sitt vanliga liv men att inte komma på en enda grej att utmana sig med en sådan här tid utan se sommar 2020 som helt waste det tycker jag då är oerhört neggo och inte så inspirerande för barn att höra! Fy vad trist!

   • Kerstin says:

    Svarar du på mitt inlägg eller..? Jag för står inte ditt svar riktigt. Jag rabblade upp de saker jag vet via bloggen som A-S gillar eftersom jag får intrycket att det är just det som ger henne sinnesro. Vill hon inte tänka utanför boxen så finns ju möjligheten att göra Thailand och Oslogrejer även i Sverige även om värmen ofta är svalare än Thailand och affärerna inte lika som i Oslo. Ja och så det saknade vännerna naturligtvis, de finns ju inte i Sverige.
    Jag håller med dig om att det är negativt om man ser typ allt med 2020 som helt waste så är man ute på hal is…acceptera läget. Det är som det är. Pandemier och annat frihetsbegränsade saker har alltid funnits och kommer finnas, det som är nytt nu är att vi är de drabbade.
    Jag gör så gott jag kan. Har nog aldrig tänkt så mycket som i år och gråtit över saker jag gått miste om och som aldrig kan fås tillbaka..Som att få vara nära min gravida dotter då vi bor så långt ifrån varandra och folk jag känner har dött i Covid-19….men jag är ändå positiv och tänker att det nog blir bra tillslut om än på ett annat sätt. Jag hoppas verkligen att vi inte reser på de sätt vi gjort förut, att vi är mer tänkande på jordens resurser och vår konsumtion dras ner till ett behövande läge och inte bara i vill ha tänkets läge. Jorden har fått en chans att återhämta sig lite och vi har fått en chans att göra mer rätt. De e positivt.

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Jag förstår inte heller riktigt. Det du skriver. Men du kanske inte syftar på Anna-stina för hon har väl verkligen tänkt utanför boxen. Haft massa Corona friendly bjudningar, tom i iskyla! Och sett det positiva i att rensa hemma och få tid med familjen har hon skrivit flera ggr och fått möjlighet att fira sin mamma på födelsedagen och även gjort utflykter i närområdet. Hon har skrivit flera ggr att man får gilla läget. Tycker verkligen hon har varit super positiv med tanke på läget. Alla känslor är ju tillåtna och det är ju inte konstigt om man är ledsen, känner saknad, oro, vi lever mitt i en pandemi, väldigt speciell situation. Jag tycker man lär sig så mycket om sig själv just nu. Jättebra idé att planera en festlighet längre fram. Men jag tycker det med är lite svårt. Min man fyller 40 i november och jag vill gärna planera men de känns så svårt man vet ju inte alls hur restriktioner och världen ser ut då, så det är säkert negativt av mig men jag trycker jag tappar sugen helt. Stor kram

 7. Viktoria-pinkpastry says:

  Så härliga fina bilder! Blev så glad av detta inlägget och fick drömma mig bort. Saknar med Thailand så det gör ont. Turista i Sverige tycker jag inte alls är kul. Jag tycker du har varit super positiv hela tiden med tanke på läget, men även skönt när du skriver hur du känner, alla känslor är tillåtna, även om det inte hjälper att sakna, är det väl klart man ska kunna göra det. Det är ju en extremt speciell situation vi lever i. Stor kram

 8. Mussi says:

  Takk A-S for innlegget. Akkurat sånn føler jeg det. Kjenner meg sånn igjen i det du skriver også Line. Jeg ble permitert i mars brukte tiden til noe positivt, som å rydde og pusse opp. Nå har vi ferie og jeg (som deg Line) hater Norges ferie vi er ikke familien som løper opp på fjelltopper og i hverrtfall ikke i kø med mange andre. Vi har to uker igjen ( av tre uker ferie) og jeg føler ikke jeg har ferie i det hele tatt … klarer ikke å komme ut av negative tanker … og finne på hyggelige ting

 9. Camilla says:

  Det är så skönt när du berättar om dina känslor för denna sommar, A-S. Jag känner sååå väl igen mig. Längtar ihjäl mig efter mitt paradis och mina vänner där. Och visst blir det gjort annat, men det är ju inte det som mitt hjärta helst vill ha. Vi får bita ihop och när sedan det väl är dags att resa, ja då kommer glädjen nog att vara större än någonsin. Stor kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *