HÄR VÄXTE JAG UPP…!

Gooodmorning mina darlings! 

Att plötsligt vända dygnet och stiga upp kl.07 är verkligen inte min grej och att sen ha ett totalt KAOS här hemma hela dagen gjorde att jag var så trött igår att jag var tvungen att ta en nap på eftermiddagen. Like an old lady. Ha, ha. Och idag hade jag såååå lust att bara ställa upp dörren till hantverkarna och sen gå och lägga mig igen men det dånar som bara DET i hela huset när de jobbar så jag hade oavsett inte fixat att sova.  Beundrar verkligen Johanna som fortfarande fixar att ligga och sova där uppe på sitt rum.  Hon sover hårt! (vet att hon inte ligger vaken med telefon för jag tar alltid den på kvällen). Eller nu var jag faktiskt upp och väckte henne för JIG´s företag skulle köra en live presentation av nya Northug kollektion (för förhandlare så det var en stängd sak).  Åh det var så kul att se allt!  Ni kan verkligen se fram emot att träna i super SNYGGA kläder när allt lanseras! Fram till dess kan ni shoppa snygga sporty Northus solbriller HÄR!

Och idag tisdag och för första gången på jag vet inte HUR länge, typ hela juni? har vi hur mycket moln som helst på himlen nu på morgonen och aldrig har det känts så skönt!!! För nu behöver vi vara inne och fixa lite och det får vi sååå mycket bättre feeling för när det inte är soligt ute.  Och tänk att det är s.i.s.t.a. dagen i Juni idag? Men hur sjukt??? Trots att vi bara varit hemma i Luleå så har den här månaden gått i raketfart. Det har varit Nationaldag, Skolavslutning, hårfix, Midsommar, badrumskaos, härliga middagar på terrassen och soooool i princip v.a.r.j.e. dag. Helt magiskt! så so far har det faktiskt varit helt OK att vara hemma, även om jag så klart saknar mitt second home i Thailand huuur mycket som helst…

Vi fick ett mejl från vår medlemsförening på resorten (där vi har våra lägenheter) i Phuket igår med en statusrapport och även om Phuket har öppnat upp både flygplatsen och bron så går det inga internationella flyg dit ännu.  Under juli månad så kommer de förmodligen att släppa in vissa kategorier av utlänningar, bl.a. studerande på internationella skolor.  Och under augusti / september kommer man kanske att börja släppa in turister från länder som klarat av Corona krisen bra, tex Sydkorea, Japan, Australien, Nya Zeeland samt från delar av Kina. Men det kommer nog att dröja innan de vill släppa in svenskar så fortfarande oklart om vi ens kommer oss dit till jul?  I så fall blir det första gången sedan vi köpte vårt hem där som vi inte kommer oss dit på 1 år…. Men tänk som vi kommer att njuta då vi väl kan resa dit igen. Det blir pure happiness!!! 🙂

Den här bilden knipsade jag på midsommarafton, pappa hade vimpeln uppe i lördags då vi var där men här ser man huset från gatan bakom all grönska…  Och här bodde mamma & pappa då jag föddes! 

Vår lördag startade med en tur hem till pappa och alltså deras trädgård är bara helt magiskt vacker! Han har sååå mycket grönare fingrar än mig!  Se bara på den här hortensian. Jag köpte den till åt dom samtidigt som jag köpte en till mig själv och min dog efter typ 1 vecka och har varit på soptippen i över 1 månad !  Ha, ha.  

Och alltså den här rosenbusken… sååå vacker!!!  Jag vill ha en lik så pappa ska gräva upp en buske så att jag kan plantera här hemma.  Men vad upptäckte jag IGÅR? Att jag har en exakt lik buske på min gård! Orkar inte… Jag har verkligen NOLL koll på vår trägård och har inte gjort något som helst med växter / planter sedan vi flyttade hit. Jag menar vem hittar plötsligt en gigantisk rosenbuske efter 5 år? Ha, ha, ha. Får skylla på att min inte blommar i närheten av så mycket och vackert som pappas så den smälte in bland allt det andra… 

Sen älskar jag de här “boll blommorna” (kommer plötsligt inte på vad de heter) så pappa var snäll och klippte av några till mig som förgyller bordet här hemma nu.  

Så lummigt och vackert på gården där jag växte upp. Jag föddes här i huset på Bergnäset som pappa fortfarande bor kvar i och bodde här fram till att jag var 7 år. Då skiljde sig mina föräldrar och jag och mamma flyttade till en lägenhet på Mjölkudden. Så jag gick halva ettan i Bergnäset och halva på Mjölkudden och sen var jag här hemma hos pappa varannan helg hela min uppväxt.

Johanna visade upp lite skills för morfar och Inger och vädret får oss verkligen att dansa av glädje!!! 

 

Och på tal om att resa… Jag tycker att det är såå många som reser iväg i sommar både inrikes och utrikes och jag förundras över hur de vågar? Hur gör du själv? Reser du bort i sommar eller stannar du hemma?  Vi har ju planer om Norge / Oslo så fort som det blir en öppning för det men än så länge känner vi oss absolut inte trygga på att resa iväg så som status är just nu så blir vi hemma. Jag tycker att Corona situationen känns allt för svajig och ostabil därför skulle jag inte våga mig på idén att sätta mig på ett flyg till tex. Grekland för tänk om man blir sjuk där? eller om hela landet “stänger ner” och man blir fast? Vilken försäkring täcker sånt? Typ ingen. Så – OM du ska resa iväg utomlands i sommar: glöm inte att trippelchecka din reseförsäkring innan take off för att verkligen försäkra dig om att den gäller om du blir “fast” i landet du reser till. Thailand tex krävde både en garanti på att vi inte bär smitta (test resultat från läkare) och en garanti på 1 miljon sek (!) från försäkringsbolaget OM vi skulle resa dit och bli sjuka där… Men det var innan de stängde ner för internationella flighter, idag kommer vi oss oavsett inte dit… Och jag läste precis att de testar alla vid ankomst i Grekland och man kan riskera 14 dagars karantän…

Sen kan ju saker ändras otroligt fort, från en vecka till nästa, så plötsligt kanske vi är på väg mot Oslo? Men, en fram till dess så njuter vi vår första Luleå sommar!

Nu är det frukostdags här!

Önskar dig bästa tisdagen fylld av lyckliga stunder & positiv energi! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Sommaren 2020 | 10 Comments

10 responses to “HÄR VÄXTE JAG UPP…!”

 1. elin says:

  Vi reiser kun internt i Norge, har ikke planer om utenlandsturer på lang tid nå.

 2. Line says:

  Hyggelige bilder og godt humør hos deg:-)
  Vi skal ikke noe i år, vi blir hjemme. De stedene jeg vil besøke innenlands type Bergen og Lofoten er jo proppfulle av folk så tenker at jeg ikke trenger å dra akkurat i år.
  Hadde bestilt feriehus i Danmark men tenk om det bryter ut smitte på fergen – må man sitte der i type mange uker eller ikke kommer hjem igjen?
  Avbestilte i mars så fått igjen alle pengene:-) Så årets feriehus bæres på armen, kjøpte meg en veske for feriepengene som ønsket meg kjempelenge og da var det litt mer ok på den lokale stranden og den lokale kafeen.

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Så roligt att få se och höra om hur du växte upp. Va fin hon är Johanna! Så fina hästar ni sålde på Instagram i går dottern har såååå många annars hade vi köpt direkt. Ja fy va man längtar efter att komma i väg. Ja det svänger fruktansvärt ena sekunden är det si och nästa så. Än så länge har vi hållt oss hemma, besökt mamma och så där, har inget vi vill åka till i Sverige direkt. Min flicka vill ju så gärna resa och jag med för den delen, så vi har tittat lite på Grekland i augusti, men som du säger känns det inte jättekul att boka just nu, vi avvaktar och hoppas situationen ändrar sig så man kan åka i augusti september kanske. Önskar er en härlig dag stor kram

 4. Tove says:

  Vi reser till Mallorca om tio dagar, har ett hus där som nu stått tomt sen i november – snälla grannar har tittat till det ibland men man kan ju inte be dem göra mer än det absolut nödvändiga. Vi följer alla råd till 100% och har dubbelkollat att alla försäkringar gäller. Känns lite nervöst, framförallt resan dit och hem men det blir mask på och handsprit hela tiden… Sen har vi ju eget hus och hushåll, och Mallorca har inte varit hårt drabbat, Stockholm där vi bor betydligt värre. Vi stannar i tre veckor. Fastnar vi kan vi jobba därifrån lik väl som hemma.

  • Viktoria-pinkpastry says:

   Så roligt att du delar med dig. Kul och höra hur andra gör, vill med väldigt gärna komma i väg så kul att höra. Är alltid så kul när Anna-stina ställer nån fråga så där och man får höra och får tips hur andra gör.

 5. Malin says:

  Vi skall åka ner till vår lgh i Spanien om 3 veckor, känns lika tryggt att åka som om att handla på Ica. Håll avstånd och hygienen, i Spanien måste man ha munskydd offentligt och det är på fastlandet så man kan köra hem om det händer ngt.

 6. Tina says:

  Vi håller avstånd och avstår sånt vi alltid gjort på sommaren -sommarland, Stockholm, hotellövernattningar, konserter, nöjesparker osv (mycket är ju ändå stängt) Vi har en stuga på ett berg utan grannar och flera öde badvikar runtom där vi hänger, den ligger ca 90 minuter hemifrån och vi handlar mat även där på nätet. Det är jättekonstigt och trist. Att resa utomlands tappade vi all lust till. Tacksam över att ens ha fått semesteri år.

 7. Lena says:

  Nix, inte utomlands i år för vår familj. Första gånger på över 15 år som vi inte åker utomlands. Så i år blir det Båstad, fjällen och Halmstad. Inte illa det heller.
  Så fin hon är Johanna – hälsa henne det. En riktig skönhet 🙂

 8. Vilken FIN trädgård din pappa har.
  Blir nog att stanna hemma i Västerbotten.
  Resa kort eller långt känns inte alls aktuellt för vår del.
  Bäst avstå denna sommar.
  Hoppas komma oss hem till huset i Thailand framöver…..men väntan kan ju bli lång….

 9. Gina says:

  Vi stannar också hemma i Sverige. Håller med dig och skulle inte heller våga resa utomlands, mest på grund av rädsla av att hamna i karantän och fastna i ett annat land, man vet ju inte när man kan komma hem igen. Så länge vädret visar sig från sin bästa sida så älskar jag att vara i Sverige under sommaren. Vi har vårt sommarställe i Småland, och därifrån kommer vi göra lite dagsutflykt till bl a Västkusten och Skåne 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *