HÄRLIG LÖRDAGSSHOPPING I OSLO!

Gooodmorning darlings! 

Alltså känslan att vakna på en lördag…. Love, lo00ve, love it!!!  Det var länge sen som jag längtade så otroligt mycket efter helg och softa dagar. Men som alltid så vaknar jag lite för tidigt mot vad jag önskar… Strax före kl. 09 hade jag legat vaken så länge att det var lika bra att stiga upp så jag smög mig ner från sovrummet (för att inte väcka J som fortsatt sover gott…zzz…) och nu sitter jag i soffan och myser framför Nyhetsmorgon (på svenska TV4) med massor av tända ljus runtomkring mig. Så himla härligt! Också ska det bli så kul att få se den andra Bachelor killen som snart ska presenteras! Visst är man nyfiken?

Och vad glad jag blev då jag såg era kommentarer i förra inlägget. Jag älskar när ni engagerar er!!! Det är då min blogg är som allra mest levande!  Men jag kunde inte drömma om att det skulle väcka så mycket känslor hos vissa av er att jag väcker Johanna på morgonen?! För mig är det en självklarhet att jag finns där och ser till att hon kommer sig upp eftersom jag har möjlighet till det. Annars skulle risken vara stor att hon försover sig för hon har sååå svårt för att vakna till sin väckarklocka (som vi köpte till henne för flera år sedan så hon har haft en egen länge). Och självklart så dukar jag även fram frukost på morgon för jag ska ju äta jag också! Och här är det så klart annorlunda för er som ska iväg på jobb tidigt eller där man har flera barn som hjälps åt på morgonen innan de flyger ut åt olika håll men – här hemma i Casa Gizmolina så är det ju (oftast) bara jag och Johanna i vardagen så det skulle ju vara väldigt märkligt om hon får stå upp och fixa frukost själv också ligger jag kvar i sängen och äter frukost senare? Det skulle vara jätte konstigt i mina ögon så självklart väcker jag mitt hjärta, dukar fram frukost, sitter med henne vid frukostbordet och går igenom dagen + att vi oftast drar varsitt Happy Card som en pepp innan hon sladdar iväg till skolan. Jag är övertygad om att det ger henne bästa starten på dagen så det kommer jag att fortsätta så länge som jag bara kan (och får)!

Men nu mina vänner, nu blickar vi tillbaka till hur vår lördag såg ut för exakt 1 vecka sedan då vi var i Oslo och var ute på shopping innan vi vinkade “Hej då!” till Hermine som varit på besök hos oss! 🙂

Både Johanna & Hermine har Soup Store som favoritbutik så det passade perfekt att avsluta Hermines Oslodagar med ett besök där innan hon flög hem till Bergen igen.  Och med risk för att bli tjatig… men HUR fiiiin är inte metallic jackan?!? och alltså pälsen är ju också en DRÖM!!! och väskan… ALLT är fint här! 

Och alla dessa små super super f.i.n.a. små detaljer som gör hela outfiten!  Perfekta saker till julkalendern också ifall att du ska göra en egen kalender till skatterna! och ett fint hårspänne + strikk är också de finaste födelsedagspresenterna.

Och nu ska ni få se den andra jackan vi köpte till Johanna! Alltså de här jackorna är ju bara hur klassiska och FINA som helst! Och nu då Johanna (antagligen) kommer att droppa täckbyxor oftare eftersom de inte har raster då de är ute och leker i snön längre så kände vi att en lång varm skön dunjacka passar perfekt till vintern! 

Och då valde Johanna den här! Alltså HUR snygg?!  Den kommer att värma så där underbart skönt hela vägen ner över rumpan också kan hon dra upp kapuschongen när det snöar och blåser.  Jag har önskat att Johanna ska ha en sån här bra kvalitets jacka som verkligen värmer helt sedan vi flyttade upp till norr men först nu hittade vi “the one”. 

Och på tal om att hålla värmen i vinter… Den här fluffiga tröjan har redan blivit en favorit hos Johanna. Hur snygg, skön och fin som helst!!!  En perfekt skoltröja ! 

Vackra Camilla som driver butiken Soup Store och hennes fina anställda som hade på sig den snyggaste topp vi sett på länge! Det stod Johanna på den ! Och du, Soup Store har kläder upp till 18 år + ett litet urval till oss mamas också! 

Efter den härliga shoppingen sladdade vi förbi Baker Hansen och köpte mumsiga godsaker (jag älskar deras vaniljekarlsbader) + Smoothie Exchange och köpte min favorit “Fresh”. Det blev en perfekt “lunch”. Och jag älskar att “allt” finns under ett tak på CC-vest. Det är mitt absoluta favorit shoppingcenter i Oslo! 

Happy shopping friends!  Och ja, Hermine hittade också det ytterplagg som hon var på jakt efter! En såå fin ullkappa. Hon är som oss, shoppar mest på Soup Store då hon är i Oslo.

På väg till bilen i det fantastiskt vackra vädret för att köra Hermine till flygtåget.

Finaste, finaste tjejerna! Det var sååå fantastiskt super mysigt att ha Hermine på besök hos oss i några dagar så det kändes trist att vinka “Hej då” vid tåget men vi håller kontakten och ses förhoppningsvis snart igen! Och – i december kan vi se Hermine i årets norska julkalender på TV! Det ser vi fram emot!!!  (hon jobbar som skådespelare vid sidan om skolan).

 

Åh nu vaknade mitt hjärta, av sig själv! ha, ha. Så – jag loggar av lite för att fixa frukost till oss och uppdaterar med fler bilder senare! Så där! Nu är klockan 14.40, inlägget är uppdaterat och här hemma pågår dans! Johanna och hennes kompis Minna tränar Cheer Dance inför 1:a uppträdandet med Stunning Stars och jag är mitt i att piffa till mig för nu ska vi snart iväg och ta ett glas på stan innan vi ska på BC Luleå (Luleås herrbasketlag) som spelar match kl. 17.04.

Önskar dig en riktigt, riktigt skön & härlig lördag fylld av feelgood! 🙂

P.S förlåt att jag inte tittade in till er igår, min fredag försvann i härlig lunch på stan med en fin väninna och i att fixa med inbjudningarna till J´s Birthday Party. Ni ska få se hur de ser ut när de är i box… 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “HÄRLIG LÖRDAGSSHOPPING I OSLO!”

 1. Pia says:

  önskar er båd en toppen mys helg !

  Läste kommentarerna om att du fixar frukost ! Då skulle de veta vad jag gjorde kallaste bröd som jag grädda på morgonen för att de skulle vakna bra och vara sugna att äta.

  • Tusen miljoner TACK Pia! 🙂 Och så underbart att du gräddade bröd på morgonen! Själv gräddade jag pannekaker / plättar till Johanna i flera år… 😉

   Önskar dig en riktigt härlig & mysig helg! Kram!

 2. Jennie says:

  Åh vad jag önskar att min 13 åriga dotter skulle vilja klä sig i rosa ibland. Men nej! Det är nog det töntigaste hon vet, rosa, glitter och metallic gå sååå bort här hemma. Det ska vara svart, vitt, grått, kort, tight och coolt nu mera. Och att sticka ut på ngt sätt går inte. Detta kom förra året när hon började i sexan. Innan dess klädde och gjorde hon precis som hon ville och gick sin egen väg.
  Vet inte riktig vad som fick henne att ändra sig?

  • Ha, ha. ja, tänk så otroligt olika det kan vara men det är ju också det som är så underbart! Att vi alla gillar att klä oss olika för annars så skulle ju alla se likadana ut! Vilket ju och för sig är vad de flesta tonåringar gör, precis som du skriver… Och Johanna har också ändrat stil och blivit mycket mer “rocka” & cool men glittriga, rosa och metallic plagg är ju också både tufft & coolt !!! Allt beror på hur det stylas och matchas! 🙂 Och att köra på med det , trots att alla andra går runt i svart & grått är ju coolt bara det ! för de flesta gör som din dotter, klär sig som alla andra gör… Det känns oftast tryggast. Så var helt säkert det som fick din dotter att ändra sig? Du får be henne följa Johanna så kanske hon kan inspirera henne att våga mer färg! 😉

   Njuuut din lördag och fyll den med feelgood! Kram! 🙂

 3. Lilly says:

  Jag har tre barn och väcker dem och gör frukost till två av tre. Tycker det är en bra start på dagen.

 4. Sofie says:

  Äsch, det är väl jättefint att du väcker johanna och att ni äter frukost tillsammans .. Min mamma gjorde förövrigt rostmackor och oboy till mig i flera år som jag sedan fick äta framför morgon TV 🙂 var riktigt morgontrött som barn … Fortsatt sprida din feel good känsla och försök bortse i från alla negativa kommentarer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *