HARRY POTTER´S MAGISKA VÄRLD.

Glad tisdag darlings! 

Men alltså vilken underbar glädje det är att titta in på min blogg på dagarna nu då ni skriver så flitigt till mig. Jag ä.l.s.k.a.r. det för det gör bloggen så mycket mer levande!!!  Och du skulle bara veta hur många gånger varje dag som jag tittar in för att checka kommentarerna och då det kommit en ny så är det som ett litet fyrverkeri av glädje i mig!  Åhh jag är otroligt tacksam över att jag har er fina bloggvänner!!!  Nu måste jag bara lära mig hur jag går in på bloggen via min telefon (jag veeeet, pinsamt att jag inte kan det…) så att jag kan svara på kommentarer on the go…   Sätter upp det på veckans to-do-list!

Och här i norr så fullkomligt vräker snö ner fortfarande. Det är helt galet!!  Jag var ute och skottade på morgon och nu är de 2 första stolarna från terrassen inne på de-icing i badrummet.  Ha, ha.  Oh my, jag är verkligen ingen vintermänniska så nu räcker det med snö för min smak.  Men nog om snökaoset och tillbaka till London istället och nu ska ni få hänga med till Harry Potter´s magiska värld!  Och alltså jag var SÅ fascinerad över, ja, allt! Kanske för denna värld var helt ny för mig för jag har aldrig sett en enda Harry Potter film eller läst någon av böckerna så allt jag visste om denna magiska värld var det Johanna berättat för mig…   Men trots det så var besöket helt fantastiskt!!!  och det är i.n.t.e. ofta sånna här happenings överträffar mina förväntningar. Ofta kan jag känna “jaha… var det allt?” om man köpt dyra biljetter till något, men Warner Bros Studios & The Harry Potter Tour överlevererade verkligen!  Så vi kan varmt rekommendera ett besök här om du reser till London med barn som gillar Harry Potter! Men som jag skrivit tidigare: boka biljetter i GOD tid och om Harry Potter är målet med London turen så hade jag checkat biljetter där f.ö.r.e. jag checkar flygbiljetter för så galet fullbokat är det!  🙂

 

Resan ut hit tog 1 tim och 45 min p.g.a. trafiken, hem tog det 1 time, med buss från/till Victoria Station. Vi köpte våra biljetter via Boxoffice (jag googlade och det kom upp…) och de inkluderade både transport + entré / guidad tour.  Jag tror vi betalade runt 2.200kr för 2 vuxna och 1 barn och vi kände verkligen att det var värt det!  (att gå på teater kostar samma, om inte mer…). Men vi tyckte att det lät enormt länge att vara på denna tour från kl.13 till kl.20 (inklusive transport) så vår plan var att ta oss hem själva, med taxi. Men då vi såg avståndet så var vi SÅ glada över att vi hade bussen bokad och klar! och – vi behövde tiden!  för själv touren, inne i Harry Potters magiska värld,  tog runt 3 timmar, sen åt vi lite (fika typ…), också fanns det så klart en enorm butik med hur mycket H.P. saker som helst, den tog också tid… för Johanna!  inte för mig… Ha, ha.

Johanna hade dagen till ära på sig sin Hermione kostyme, den som vi beställde till Halloween, och så här såg biljetterna ut och det där blå passet – den samlade J stämplar i då vi gick runt på touren. (som en kul grej, alla barn fick en i entrén). Och J´s mobilskal, som lyser i mörkret (very cool), det köpte hon på butiken Claire´s på Oxford Street.

Detta var sååå mäktigt… Vi satt i en sal och fick se en film om produktionen av Harry Potter där skådespelarna berättade om det vi skulle vi uppleva på en stor filmduk. Sen, så hissade de plötsligt upp duken och bakom den gömde sig denna maffiga dörr…  Och som du ser så gick Johanna (som då bytt ut skinnjackan till sin Hermione kappa…) fram och fick hjälpa till att… 

…öppna denna fantastiska dörr (vi snackar inte plast alltså…) som tog oss rakt in i…

… den berömda matsalen från filmen. Och eftersom vi var där i halloween-tider så var hela matsalen dekorerad med super fina lysande pumpor som hängde i hela taket.  Vi fick gå runt fritt, men det var en guide på plats i rummet som berättade om scener som utspelats här.

Sen gick vi vidare och fick se all möjlig rekvisita från filmerna och här, där jag passade på att knipsa en selfie (why not liksom? ha, ha) så förvandlades spegeln plötsligt till en filmduk också fick man se hur de lagt make-up på skådespelarna. Enormt fascinerande att se! 

Sen hittade jag mitt kontor! Alltså kan det bli mer rooooosa? Och katten är t.o.m. på plats! Men Johanna sa att det inte var någon bra idé att vilja ha detta kontor för hon som har det är tydligen väldigt ond…  Så ja, det hade kanske varit en idé att se en film eller två före besöket.. Ha, ha. 

Studion var helt e.n.o.r.m. och vi gick och gick och tänkte att nu, nu är det nog slut?! Men, det tog liksom aldrig slut… och det var det som var så imponerande!   Och precis när jag och jIG kände att nejmen nu är vi ganska nöjda (Johanna älskade allt!!! så hon kände absolut iNTE som oss) så kom vi plötsligt fram till den läskiga skogen (tror den heter så?) Också var vi fast i den magiska världen igen…  Här inne kunde man välja om man ville gå en snäll eller läskig väg och vi valde… 

…så klart den läskiga. Och alltså dessa jätte spindlar, de kom plötsligt åkande ner mot oss i en väldig fart. Så ja, vi var så imponerande av allt, hela tiden ! 

Och här är det berömda tåget, Hogwarts Express.  som vi fick gå in i och se kupéer från olika inspelnings-sett.  

I´m ready for take off…! rakt in i kaklet.  Det här är tydligen en klassisk Harry Potter grej.  Och min outfit? blus + päls från Zara, byxor Gina Tricot, skor Steve Madden, väska Marc Jacobs och solbriller Chloé.

Sen var vi plötsligt utomhus! och fick gå in huset där Harry Potter bodde.  Där fanns även 3-vånings bussen, en känd bro osv osv. Johanna gick runt och var såååå lycklig!! 

Det här var så roligt för mitt i att vi blir fotograferade så hoppar plötsligt en karaktär från filmen fram mellan husen och skrämmer nästan ihjäl oss + de runt omkring.  Ha, ha.  Jag kunde inte sluta skratta.

Ni som följer mig på instagram minns kanske att jag la upp en film av den här + figuren som skrämde oss på min insta storys? Hur som helst – den här figuren står och tok kräks pastiller, svårt att fånga rörligt på bild dock… men ja, det såg väldigt roligt ut.  Och – det här var slutet på turen. Efter detta passerade en en gigantisk modell av …. ehh… jag måste fråga Johanna… var nog Hogwarts typ…? ett stoooort slott var det i alla fall.  Magiskt… 

Jag tog SÅ många bilder på denna tour men kan omöjligt visa alla för då blir inlägget för långt men nu fick ni i alla fall en inblick i hur vårt besök i Harry Potters värld var och ja, vi ger detta ställe G G G G G G +++,  MER än full pott!

Då har jag bara sista dagen, resedagen, var att blogga så får fixa det i morgon. Också såg jag att flera av er önskar julkalendergave-tips och julklappstips till de som är i Johannas ålder så ska självklart bjuda er på det! Och ett tips får ni redan nu:  J har i ett par års tid haft julkalendern från Forsker Fabrikken i Oslo och hon har TOK älskat den!  Så om du har barn i åldern 6-10 år som liker expriment så är den kalendern ett tips!!  Men den brukar sälja slut blixt-snabbt så vänta inte länge. Den finns hos Tekniskt Museum men säljs ibland även på ett stand på CC-vest…

Nu blir det sen frukost /tidig lunch här så jag önskar dig en m.a.g.i.s.k. dag!  Och du, jag hörde föresten att el-cyklen är “årets julklapp”, har någon av er köpt en som ska läggas under granen? (låter trångt… ha, ha.). 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: London 2017 | 4 Comments

4 responses to “HARRY POTTER´S MAGISKA VÄRLD.”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Ha ha tänkte samma sak när jag läste det om elcykel ;). Har inte sett eller läst Harry Potter böckerna /filmerna men blir riktigt sugen på att åka dit efter ditt inlägg låter helt fantastiskt

 2. Camilla says:

  Vi var i London i början av oktober hela familjen, men när jag skulle boka Harry Potter ca 2v i förväg så var det helkört. Och mina 2 döttrar är galna i H P, och har sett filmerna ett otal gånger samt läst böckerna. Så det var ju inte så kul, men vi tröstshoppade desto mer istället;)
  Jag efterlyser också julklappstips till min 11-åriga dotter! Mycket enklare att köpa till den äldre dottern, men 11 är verkligen en mittemellan ålder. Man är för stor för leksaker, och för liten för tonårsgrejer typ… Förstår om din Johanna går in och läser din blogg, men du kan väl “hinta” lite om vad du tänkt hitta på;)

  Stor Kram, Camilla

 3. Lena says:

  Harry Potter verkar ju vara helt magiskt…. en upplevelse verkligen.
  Här är också snö, men inte sådana mängder. Tyvärr verkar det bli töväder redan i morgon, suck….

 4. Monica says:

  For en magisk verden Gøy opplevelse for store og små. Og du…den vesken din…hvilket merke er det?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *