HATTEN AV TILL LULEÅ KOMMUN!

 

Gooodmorgon mina kära bloggvänner! 

För första gången i min 13-åriga blogghistoria så har jag valt att inte gå in och läsa era kommentarer i mitt förra inlägg – ännu…  Jag vill nämligen behålla den underbart härliga energi som jag har fyllts med efter vår Stockholmsresa så länge som möjligt innan det åker in grå moln över glädjen…  För jag är fullt medveten om att jag med största sannorlikhet har fått väldigt mycket hat nu efter min resa. Det vittnar omtänksamma kommentarer som jag fått på min insta DM om…  Och jag förstår er !!! för precis som jag skrev häromdagen så finns det få ting som skapar så mycket känslor som resor i pandemin.  Jag har, som ni vet, själv förundrats över de som rest ut i världen på höstlovet och inte alls förstått hur de tänker.  Också reser jag plötsligt iväg själv. Hur hänger det ihop ?

Ja, jag vet inte riktigt vad jag skulle kunna skriva för att på bästa sätt “försvara mig” men jag kan berätta hur vi tänkte… Resan bokades efter måååånga om och men, väldigt spontant (dagen innan vi reste), och var, som jag skrev, ingen självklarhet men då en efter en av våra vänner plötsligt reste i väg till Stockholm och JIG dessutom var tvungen att resa mot Oslo p.g.a. ett möte i mitten av november som kräver hans närvaro (han har 10 dagars karantän vid inresa i Norge) , och både jag och JIG hade jobb att göra i Stockholm så blev det, i kombination med att vi har full badrumsrenovering här hemma sedan i våras och hantverkare som kommer kl. 07 varje dag vilket innebär att Johanna inte fick en enda sovmorgon på hela höstlovet anledningen till att vi kände att det var rätt att resa bort ett par dagar för att hela vår lilla familj skulle få värdefull familjetid tillsammans innan JIG blir “fast” i Oslo fram till mitten av december. Sen så befann vi oss redan i en situation där JIG pendlat mellan Oslo – Luleå sedan i mars och min mammas mann reser dessutom på behandling i Finland med jämna mellan rum så vi har sedan länge tillbaka redan befunnit oss i en situation med resande familjemedlemmar.

Att det sen skulle komma nya restriktioner på torsdagen det var ju bara maximal otur och extremt dålig tajming. Sverige har i princip varit helt öppet sedan i mars också ska Stockholm “stänga ner” preciiiis då vi rest bort för första gången på 8 månader…. Vad är oddsen???  Det kändes allt annat än bra och om dessa nya restriktioner kommit innan vi rest från Luleå så hade vi självklart stannat hemma. Och jag står fortfarande för att jag inte skulle välja att resa utomlands (Norge undantaget om landet skulle öppna upp) under rådande omständigheter och för att vi alla har ett stort ansvar.  Och det kan inte ha kommit som en så stor överraskning att vi reste till Stockholm för jag skrev i mitt inlägg häromdagen att vi funderade på att göra det…

Med det sagt så har vi haft en helt underbar liten höstlovs resa! Vi lyfte från Luleå runt kl. 13 på torsdag och sen reste vi girls upp till Luleå igen lördag runt kl. 13 samtidigt som JIG flög vidare mot Oslo.  Jag berättar mer om våra dagar senare, och ska självklart läsa era kommentarer också, men först ska jag njuta av den härliga så värdefulla energi som resan gav mig. Åh jag har nog aldrig varit så tacksam över en resa som den här för att få komma bort från renoveringskaoset som pågått sedan i våras var bara helt obeskrivligt skönt! och att dessutom få värdefull familjetid,  byta miljö, träffa vänner, och tanka inspiration var balsam för min själ… !  Och nu kan vi bara hålla tummarna för att vi får vara friska i tiden framöver. Smittan har tagit fart även här uppe i Luleå senaste veckan så det känns som att vi inte går trygga någonstans just nu. Jag kommer att välja att ha på mig munskydd och handskar i matbutiken då jag handlar i dagarna framöver av hänsyn till de omkring mig till vi med säkerhet vet att vi inte blivit smittade på resan för trots ökad smitta i samhället så upplever jag att ingen håller avstånd sedan en tid tillbaka. Men vi kan inte förändra hur andra beter sig, vi kan bara göra vårt yttersta för att skydda oss själva och de vi har omkring oss.  Så fortsätt att Stay Safe och glöm inte att Stay Positive! för om det är någon gång i livet som vi behöver hålla fokus på positiva tankar så är det nu! ♥♥♥

Häromdagen då jag körde för att hämta JIG på kontoret så får jag plötsligt se denna enormta spindel lysa upp parken vid sidan om vårt hus. Nej men alltså WOW!!! Jag blev sååå imponerad över de som gått så här all in för en halloween fest och hade ingen aning om att det här huset gick att hyra? Och det var det som fick mig att börja googla och söka info om denna helt magiskt läskiga halloween dekor… Och då hittar jag info om att dettaär något som Luleå Kommun gjort! 

Luleå Kommun har alltså dekorerat upp Cederparken här på Östermalm och förvandlat detta hus till ett riktigt spooky halloweenhus så att Luleåborna ska kunna ta turen hit för att se… Nej men jag smäller av så otroligt snyggt, genomfört och imponerade FINT in i minsta lilla detalj. 

Jag och Johanna tog en walk hit igår för att se närmare på all dekor (och fota…) och det är belysning som ändrar färg inne i huset och gör att alla figurer i fönstren lyser upp super coolt och ger en extra läskig effekt.

Det är dessutom spindlar, fladdermöss i träden, enorma pumpor också spindeln på taket som jag såå gärna skulle vilja ha på vårt eget tak !  Det får vara goals för 2021. Ha, ha. 

Och check the size på den här pumpan då! och den ser såååå verklig ut !  Det var verkligen en super mysig prommis vi gjorde hit igår och vårt hus, ja det är rätt bakom de hus som skymtar framför Johanna.  Och ja, det är i.n.t.e. ofta som jag blir så här imponerad så –  hatten av till den super duktiga personalen på Luleå Kommun som dekorerat så här läskigt fint i vår park ! It makes me very very HAPPY!!! 

 

Och idag måndag och vardag igen och Luleå bjuder på ett riktigt höstrusk med storm och regn men det känns faktiskt helt OK tack vare att jag har ett helt annat mindset efter vår resa än jag hade innan. Det tär att ha en stor renovering hemma som pågår över så många månader. Vi trampar runt i värsta bygg dammet, det borras, spikas och det springs in / ut i dörren på dagarna, så om vi inte rest så hade det inte känts som att Johanna fått ha något Höstlov. Men nu var både jag och Johanna pepp på vardag på morgon och det betyder otroligt mycket för välmåendet,  speciellt då vi lever i en pandemi.

Nu fångar vi dagen, är rädda om oss och är snälla mot varandra!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Halloween | 24 Comments

24 responses to “HATTEN AV TILL LULEÅ KOMMUN!”

 1. C says:

  Hej, om ni inte visste om restriktionerna när ni åkte och sedan följde dem när de meddelades och ni redan var på plats (att ni alltså inte besökte affärer m.m. i Sth) så är det väl inga problem alls men klargör gärna det för din egen skull så du inte får negativ respons i onödan :).

 2. Marit says:

  Inget av det du skriver gör inte saken bättre enligt mig. Finns inga ”bra” argument för att resa under en pandemi. Att vi inte är trygga någonstans som du skriver, det är ju ett bra argument till att då ska man INTE resa för att bidra till mer smittspridning.

 3. A says:

  Ja visst har dom gjort fint i parken! Men den heter väl Seminarieparken och inte Cederparken!? Ser fram emot att få höra mer om er Sthlm-resa för jag är själv tvungen åka dit i jobb snart. Hade helst stannat hemma men det är inget alternativ enligt min arbetsgivare.

  • Ja de har verkligen slagit på stort och gjort sååå fint!!! 🙂 Och ang. parkens namn så är det på Vårt Luleå´s hemsida som det står Cederparken!? Jag visste inte ens att den hette så förren jag såg det där?! Men de kanske skrivit fel? Och så kul att du ser fram emot att jag ska blogga om vår resa. Det peppar mig i mitt bloggande !

   Önskar dig en underbar dag vidare och jag hoppas att du får en riktigt fin Stockholmsresa då den dagen kommer!

   Stor tacksam kram ! 🙂

 4. Annie says:

  Skit i att läsa kommentarerna i förra inlägget, jag blev direkt häpen när jag läste.. Hur kan vuxna människor uttrycka sig så.. Vuxna människor som själva är föräldrar och sitter bakom en skärm och spyr direkt galla över andra.. Konstruktiva samtal/kritik ja det köper jag.. men vissa av kommentarerna fick mig att förundras. Nä strunta du i det och ha din positiva energi kvar för faktum är att jag tycker du tagit långt mer ansvar kring detta med pandemin än vad många andra gjort i vårt land.. och som du skrev.. ibland kanske man måste resa iväg en stund, tex för sin familjs skull. Kram på dig!

  • Tusen miljoner TACK för din peppande & värmande omtanke Annie! Den betyder massor och lyser upp min dag här ska du veta ! 🙂 Ja, man kan verkligen förundras över hur vuxna människor kan sitta bakom en skärm och kasta ur sig så mycket skit. Och de vågar inte ens stå fram med sitt namn / sin riktiga e-post adress heller utan gömmer sig bakom bokstäver och påhittade adresser. Det är hemskt att vårt samhälle ser ut så 2020… ! Men – så finns det fortfarande en väldig massa härliga omtänksamma människor där ute, som dig ! Och det är er som jag väljer att lägga mitt fokus på !

   Och sen är jag tacksam över att du fått med dig att vi har tagit enormt mycket ansvar under pandemin. Det här var som sagt första gången sedan i mars som vi sov borta 2 nätter och vi har varken rest runt, varit flitiga resturangbesökare, eller besökt badhus / SPA / pooler, så ja, man kan nästan säga att vi har levt som i karantän i 8 månader så just därför var denna resa så otroligt värdefull för familjens välmående.

   Önskar dig en magisk dag vidare! Och TACK igen för att du tog dig tid att skriva en trevlig kommentar ! Det peppar mig i mitt bloggande.

   Stor tacksam kram ! 🙂

   • Cam says:

    Men snälla…även om ni ”levt i karantän” i 8 månader så är det inte ok att resa iväg EN gång. Vi alla andra har också ”levt i karantän”, men med nog mindre shopping än vad du gjort. Pandemin är inte över! EN resa kan smitta massor av människor! Ni har ju farit runt i affärer! Vi alla längtar bort men de flesta förstår allvaret och väntar med resandet och shoppandet!

 5. C says:

  Eventuellt kanske du ska sluta uppmana läsare att ta ansvar osv när du själv absolut INTE tag något som helst ansvar?

 6. Lena says:

  Resan känns väldigt egoistisk, badrumsrenovering och uteblivna sovmornar känns inte som en helt OK ursäkt. Eftersom ni nu ändå reste iväg förmodar jag att ni på plats följde FHM avrådan om att undvika köpcentrum och butiker.

 7. Pia says:

  Visst var ni unnade resan till Stockholm och det måste känts surt när rekommendationerna kom men antar att ni följde dem finns så mkt annat att göra här än att shoppa. Hoppas i alla fall ni hade en bra vistelse

 8. Malin says:

  Tror att det som retar folk ( dem behöver ju inte följa dig) är att ibland så tycker du till ganska starkt som nu ex m Corona och inte resa osv men ni har hantverkare hemma och det är ju oxå en smittorisk. Jag gillar inte allt du skriver eller gör men du har mkt bra saker och ger positiva idéer, så man får filtrera ibland så kan jag tycka att du lever lite i din egen verklighet.Härligt allt du gör vid varje högtid och ger inspiration men alla har inte den budgeten eller orken och ibland kan jag tycka att du inte alltid har förståelse för detta. Men det är ju det som egentligen är det härliga att det är fritt att följa dig och jag tycker du skall fortsätta vara du ❤️ göra din grej och så väljer man om man vill läsa det eller inte

 9. Lena says:

  Säger som Annie; skit i att läsa kommentarerna. De gör ingen glad kan jag lova dig. Bara för att man har en annan åsikt än dig så behöver man inte bli elak i kommentarerna. Vuxna s k människor som beter sig så – fy f-n säger jag. Man behöver inte kommentera allt man tycker och har åsikter om.
  Folk ska då alltid komma med sina pekpinnar och vara besserwisser.
  Kul att din resa blev fin – själv har jag varit i Göteborg i helgen.

  • Åh tusen miljoner TACK för dina peppande och omtänksamma ord Lena! De lyser upp min kväll och värmer mitt hjärta ! 🙂 Och jag håller med dig om att det är helt otroligt hur vissa beter sig. Jag förstår inte hur man kan somna gott på kvällen efter att man kastat ur sig så mycket skit på en och samma gång? Det är tur att det finns fina kloka människor som dig också där ute. Det gör mig glad ! Och så härligt det låter med Göteborg. Jag hoppas att din helg blev magisk !

   Önskar dig en riktigt fin kväll vidare och en underbar morgondag! Stor tacksam kram ! 🙂

 10. Barbro Landén says:

  Dina “tusen miljoner tack” känns ganska fåniga och uttjatade.

  Jag tycker du borde tacka de kloka människor som försöker få dig att VAKNA UPP från din blåögda värld.

  Har du inte lärt dig mer av livet än att jaga märkesvaror och shoppa så är det beklämmande.

  Är det VERKLIGEN VAD DU VILL lära din dotter?
  KONSUMERA ÄR INTE MENINGEN MED LIVET tror jag!

 11. Ulrika says:

  Håller med de som skriver – läs inte föregående
  kommentarer.
  Det borde vara en rättighet på ens egen blogg att strunta i att bemöta rena elakheter. Ibland kan tystnad vara mer talande.
  Personligen kan jag tycka att det är de svenska myndigheterna/regeringen som borde vara tuffare.
  Vi får så mycket frihet här inom covid-19 läget och allt blir luddigt när man får men samtidigt inte får.
  Kämpa på 🙂
  Cyberkram från Ulrika

 12. Mia says:

  Strunta i alla kommentarer! Du har gjort avböns så vad mer kan du göra? Du kan inte blidka alla & de som skriver kritiska kommentarer om dina resor & konsumtion måste inse att de måste sluta tro att de är moralpoliser som ska uppfostra andra människor. Tyvärr blir det en sådan här mobb under en pandemi då de styrande har en slapp attityd & låter medborgarna själva ta ansvar för en fruktansvärd pandemi…Nej, sluta skamma varandra! Det är Tegnell & co som faktiskt har huvudansvaret för hur rekommendationerna efterlevs, inte Anna-Stinas följare!

  • Lena says:

   Handlar inte om att uppfostra andra människor. Känns dock ganska tråkigt när en del verkar strunta i myndigheternas avrådan.

 13. Karin says:

  Kram till dig A-S för att du är den du är!

 14. Kristin Hansson says:

  Stor klem fra Oslo Anna Stina 🙂 Tror det er samme person som skriver flere av de slemme kommentarene. Synes det er helt herlig at du ikke svarer dem!!! Det hjelper ingenting. Ha en vidunderlig dag. Håper du flytter hjem til Oslo snart og starter en slik feelgood butikk som Gizmo og Co var. Det trenger Oslo:-). Husker at du alltid bjød på godis. Det var så fin atmosfære i din butikk. Tenker at bloggleserne kjenner igjen den her på bloggen. Stor klem fra en leser som har vært der lenge. KLem Krstin 🙂

 15. Jag hoppas på ett bildregn från er Stockholmsresa. Jag bor i Tyskland men Stockholm är ju hemma på någotvis. Där var vi senast i mars, precis innan pandemin bröt ut och jag har just insett att vi blir bortskämd säkerligen fram till våren. Det gör så ont i hjärtat men att se bilder på världens vackraste stad stillar iaf den värsta hemlängtan.
  Jag hoppas ni hade en fin resa och att du kan bortse från elakheter och missunnsamhet och fortsätta njuta av resan.

 16. Majsan says:

  O som vanligt väljer du att ducka o inte ta till dig det dina läsare
  faktiskt försöker förmedla.
  De som skriver kallar du troll. Ganska ofint att kalla sin kloka läsare för troll

 17. Emma says:

  Äh ta inte åt dig, jag förstår inte varför folk är så elaka här? Ser att större influenser än du både varit på fest i helgen, åkt till Maldiverna och sina lägenheter i Spanien. Det tycker jag faktiskt är mycket värre men läser tillexempel Matplatsen inte har en enda negativ kommentar trots att hon HELA hösten varit flera gånger och vänt i Spanien. Nu debatt hade de med sina grannar och trängdes i samma lägenhet? Jag förstår faktiskt inte varför folk blir som galna just här.
  Som sagt ni har inte test ni reste till Stockholm i samma stund som vi. Direktiven kom när vi redan var på väg, vi gjorde det bästa av det beställde foodora och besökte inga butiker. Oavsett om ni gjort det eller ej blir jag rent bestört över dina kommentarer. Undrar om
  tegnells gestapo har bråda tider nu?

  Missförstå mig rätt. Såklart har vi alla ett ansvar och följa restriktionerna men vi behöver inte på något sätt bli moralpoliser. Folk måste ju ha folk som gör värre saker än detta i sin närhet och vad gör de då?

  Läs inte kommentarerna det var ju inget konstruktivt utan direkta påhopp!
  Kram till dig och ta hand om dig!

 18. Emma says:

  Senast * ni visste inte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *