HELLO NEW WEEK!

Just-another-magic-Monday_Jasmine-Dowling_Daily-Inspiration

Hello darlings! 

Oh my så trött jag var på morgon…zzz…så jag gjorde något jag a.l.d.r.i.g. vanligtvis gör… efter att jag kört J till skolan så gick jag och la mig igen och tänkte att jag skulle sova 1 time till, men – jag sov många fler… SÅ skönt & välbehövligt för jag har haft en del jetlag sedan jag kom hem (vaknat 05 varje natt…) men samtidigt så känns det lite som att jag gjort något förbjudet… Sovit på en måndag liksom!  Crazy bad mama! Ha, ha.

Men nu är jag igång och snart ska jag iväg på utvecklingssamtal på Johannas skola. Det är alltid lika spännande tycker jag! Både att höra vad J har att berätta själv om sin vardag men även så klart vad fröken har att säga…  Och sen passar det fint att jag får prata med henne idag med tanke på fredagen för J nämnde på morgon att de skulle göra något xtra då så ja, vi får se om min idé går att få till?  Anyway – i helgen pysslade vi ihop inbjudningskorten till J´s halloween fest och den här gången tog det en del betänketid innan jag fick till det där lilla xtra men nu är de i box och i morgon ska de delas ut! 🙂

14670604_10153897137405796_809200046085019564_n

Johanna klippte ut bats från svarta stora ark (hårdare papper) och sen vek vi in vingarna så att det blir en 3-d effekt typ, och skrev texten på mitten. Ögonen ska J hjälpa mig att limma fast idag och sen kommer vi att…

14721700_10153899700050796_245089435220486566_n

…lägga inbjudan i en svart papirpåse som jag gjort vikt ner och gjort ett hål på mitten där jag dragit igenom ett silkesband som jag knyter igen påsen med. Och i silkesbandet så fäster jag en äcklig spindel som en xtra spooky effekt.  (bats stickers köpte jag L.A.).

14720569_10153896771575796_4259559556705622976_n

Här är föresten en bild av då jag hämtade J på skolan i fredags då de hade på sig skoluniform som en kul grej. J gick all in och körde slips och sin fantastiskt fina kappa från Livly. (J var i.n.t.e. i fotomodus… hon hade brådis ut på stan med en klasskompis…).  Jag önskar föresten att man hade skoluniform i skolan! det är så fint! 

Nej, nu är det bäst att jag sätter fart här för ett samtal med fröken vill man ju inte komma försent till.

Önskar dig en magisk dag fylld av glädje & positiv energi!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 12 Comments

12 responses to “HELLO NEW WEEK!”

 1. Lena says:

  Men åhhhh vilka fina inbjudningskort ni fixat 🙂
  Du är verkligen proffs på detta med kalas och bjudningar. Så otroligt kul att få en sån inbjudan till fest 🙂
  Ha en fin dag bästa du och hoppas att utvecklingssamtalet gick fint.

  • gizmolina says:

   Åh tusen 1000 miljoner TACK för riktigt härlig feedback Lena! Nu blev jag glad! 🙂 Och samtalet gick dessutom strålande bra så ja – nu smiler jag här!

   Önskar dig en riktigt härlig kväll fylld av lyckliga stunder! Kram!

 2. Tina says:

  Jag har också varit förespråkare för skoluniform. Tänk vilka diskussioner vi skulle slippa varje morgon. Tyvärr visar forskning att skoluniform inte suddar ut gränserna för avundsjuka och missunnsamhet. De priveligerade barnen har råd att köpa sina skoluniformer nya och i rätt storlek medan andra barn får gå i sina tills de är för trånga. Kanske slitna om de är ärvda osv. Barn hittar alltid saker att retas för

  • gizmolina says:

   Åh den undersökningen har jag inte läst…. Det ska inte vara lätt alltså. Allt i livet har pluss & minus och rättvist blir det sällan för alla… Men – jag gillar oavsett tanken med skoluniform. Det fyller så många funktioner. Som tex att man skapar en tillhörighet. Där vi bor i Thailand har alla skoluniform och barnen ser så fantastiskt prydliga och fina ut då de går till / från skolan.

   Önskar dig en härlig kväll Tina! Kram! 🙂

 3. Anna says:

  Hej
  Jag upplever att dina inlägg krockar med varandra. Du tycker alltså att samtliga elever skulle ha uniform i skolan och att de skulle slippa avundsjuka och missunsamhet medan du i förra inlägget förespråkar allt annat än likriktning? Är det inte viktigare att alla respekterar olikheter än att sudda ut dem? Det är ändå inte så enkelt. Näe, låt mammor som har tid, råd och lust bjuda klassen på lite crazyness även om inte alla har varken tid, råd eller lust! Låt kidsen klä sig som de vill, även om alla inte har samma förutsättningar. Att inspireras genom kläder, stil och accessoarer vet du väl det mesta om? Barn bryr sig mer om färger och glitter än priser och märken. Missunsamhet och avundsjuka försvinner inte om alla har likadan outfit eller om det skulle vara förbjudet med olika budgetar för barnkalas. Är det inte bättre att fortsätta jobba på värdegrund och alla likas värde trots olikheter? Och ska skolan vara så disciplinerad och likriktad passar det nog inte att en happy mama flaxar in och bjuder på crazyness och DET vore synd!!

 4. Anna says:

  (Som vanlig när man kommenterar hos dig kommer inte hela texten med! GRR!)

  Avslutande ord: Och läs detta med en SNÄLL ton, för det är så det är skrivet! ❤️
  Med vänlig hälsning, ANNA

  • gizmolina says:

   Tusen t.a.c.k. för din härliga & engagerande kommentar Anna! Jag håller med dig i ALLT du skriver! 🙂 Men – jag gillar ändå skoluniform för det skapar en tillhörighet också tycker jag att det är så fint…

   Önskar dig en magisk tisdag fyllda av solsken & lyckliga stunder! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *