HIPP, HIPP, HURRA!

Det är så annorlunda vardagar nu då Johannas dans är slut för terminen för plötsligt så känns det som att vi har hur mycket tid som helst över.  Inget skjutsande fram och tillbaka… bara softa härliga lugna eftermiddagar och kvällar här hemma. Det är en märkligt och fantastiskt skön känsla på en och samma gång! Och det är till bloggens fördel att jag har så mycket tid för nu hinner jag blogga flera gånger om dagen. SÅ kul!

Och nu mina vänner så ska jag avsluta den här tisdagen med att bjuda er på ett bildregn från vårt 17:e maj firande.  Vi firade som sagt dagen här hemma i Luleå och hade bjudit över grannar & vänner till mingel på terrassen mellan kl. 16-19.  Gästerna bjöds på ett klassiskt firande med pølse, bubbel, is & lekar. Precis så där som det ska vara på Norges födelsedag! 🙂

 

Jag valde för första gången ever att inte duka upp färdigt med tallrikar etc. på bordet till tweenisarna, istället så pimpade vi bordet med norska flaggor, små trumpeter (det här till 17:e maj, det är sen gammalt…), ett fat med muffins etc. så fick de hämta resten inne i köket…

… där jag hade gjordet iordning allt girlsen behövde på köksbordet.  Popcorn med crackers,  dricksflaskor, papperstallrikar, servetter etc.  (och den fina unicorn ballongen fick vi av fina vänner).

Jag slet lite med att jag inte varit i Oslo och shoppat på mig 17:e maj saker men som TUR var så är jag ju värsta party-hamstern och har X antal stora förvaringsboxar med hur mycket party-saker som helst. Så – där hittade jag dessa papirtallrikar som jag köpte på utförsäljning hos Lagerhaus för länge sen +  popcornbägarna.  Jag skulle nog lätt kunna slänga ihop typ 15 fester utan att behöva köpa några detaljer överhuvudtaget för i mitt “arkiv” finns det mesta.  ha, ha.

Sen är det väldigt viktigt att bjuda på godis som matchar norska flaggan.  Här lämnas inget till slumpen… ha, ha.


Tyvärr så låg Mr. sjuk (förkyld) men, han samlade ihop sig och var med på festligheterna i några timmar i alla fall.  Och nej, jag kom inte i min Kalixdräkt i år (krävs typ 34789 till power walks… ha, ha) så jag fick hoppa i min klänning från Cathrine Hammel istället (den jag köpte till ett bröllop vi var på förra året), och Johanna har på sig finaste jumpsuiten från Soup Store (märke: Stella Mc.Cartney). Såååå fin!!!

Har ni haft fest, eller?? Ha, ha.  Alltså jag älskar när det ser ut så här och man vet att gästerna har haft kul.  Bästa känslan! 

Happy jumping girls!  Men hur härlig är inte den här bilden? alla svävar…. !

Preciiis när alla gäster gått så tittar jag och Johanna på varandra och bara: oh nooo, vi missade att vi skulle köra photo booth!!! det var ju till det vi köpt dessa 17 ballonger…  Så tokigt men ballongerna var i alla fall fin dekoration under kvällen. 

Och på tal om att missa… jag upptäckte att jag inte knipsade en enda bild av bordet ute som vi vuxna satt runt, eller av gästerna, eller av vår pølse buffé… Men så går det när man är värdinna och gör mycket annat än att hålla i sin telefon… Lyckades i alla fall få till en selfie av mig och min fina vän innan hon och familjen cyklade iväg. 

Det här var vår 2:a 17:e maj firing i Luleå och nu dröjer det till nästa gång för 2020 firar vi dagen i Oslo.  Tusen TACK till alla er som kom och firade dagen tillsammans med oss. 

 

Det var Norges dag och nu är det inte länge till Sveriges! Det är ju faktiskt bara 15 dagar till 6:e juni så jag har redan börjat förbereda dekorationer etc.  Och det finns ju sååå mycket Sverige ting i butikerna nu p.g.a. att det är student + midsommar i sikte men jag ser väldigt lite reklam för just 6:e juni.  Sverige ligger verkligen i lä där…  men – Sveriges Nationaldagsfirande blir vad vi gör det till och jag är super pepp på att fira dagen i gult & blått!

Med det säger jag tack för idag & god natt! 🙂

Kategori: 17:e maj, Allmänt | 11 Comments

11 responses to “HIPP, HIPP, HURRA!”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Asså wow så fint, va kul det måste ha varit för era gäster. Och som jag skrev på Instagram så fina ni va, och Johannas jumpsuit så söt och vilka maffiga olivträd, wow så fina! Åh vill med köpa olivträd och göra fint. Men jag är dålig på att köpa blommor, ska skärpa mig. 17:e maj verkar så fantastiskt kul. 6:e juni är väl inte lika stort men som du skriver blir det va man gör det till. Så vi är laddade och ska på firandet i parken, köpte en sån sjukt söt hello Kitty skål med Sverige dräkt på Arlanda jag ska servera godis i, ångrar så att jag inte köpte nån till, men så är det alltid. I sommar åker vi till Sunwing bangtao, Kamala som vi alltid har åkt till har stängt, så nu blir vi tvingade att pröva nått nytt, det kan ju va bra. Önskar dig en toppen start på dagen, min dag startade på bästa sätt med dottern snarkandes brevid och ett färskt härligt nytt inlägg här inne. Stor kram

  • Du är helt fantastisk som bjuder mig på så härligt glittriga kommentarer Viktoria! Jag blir sååå glad! 🙂 och tusen miljoner TACK för de finaste ord. Du peppar mig verkligen i mitt bloggande ska du veta! Och så fantastiskt kul att ni ska resa till Sunwing Bangtao den här gången. Jag är helt övertygad om att du kommer att älska det lika mycket som jag gör! Skillnaden mot Sunwing Kamala är att du är mycket närmare havet här och blickar ut över beachen från restaurangen. Det är det jag gillar bäst! 🙂 Hur länge blir ni? Kanske vi hinner ses!

   Och så kul att du köpt den där söta Hello Kitty Sverige skålen, den har jag sett på. Sen vet jag precis hur det känns när man önskar att man köpt fler, den känslan har jag lite för ofta… ha, ha.

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder! Kram! 🙂

 2. Caroline says:

  Vilken värdinna du är! Lycka att få komma till ett så välkomnande och fint firande ❤️
  Blir supernyfiken på dina partylådor! Kan du inte visa vad du har?
  Jag älskar att köpa servetter, cocktailpinnar och liknande när jag är utomlands!
  Ska till Köpenhamn nästa vecka för två dygn alldeles ensam, och har siktet inställt på bla Söstrene Grene som jag älskar!
  Kram

  • Åh tusen miljoner TACK för de finaste ord och fantastisk feedback Caroline! Nu smiler jag från öra till öra här! 🙂 och ja, jag hoppas verkligen att våra gäster uppskattade vårt firande. Sen älskar jag att du köper på dig servetter etc när du är ute och reser! det är precis så jag också gör och Søstrene Grene shoppar jag alltid hos då vi är i Oslo (och Köpenhamn). Sen får du i.n.t.e. missa TGR ( Flying Tiger) för senaste tiden har jag faktiskt hittat mycket mer party-details där än hos S.Grene. Deras butik ligger ganska högt upp på Strøget (mot Rådhusplatsen) men det är sååå värt att gå hela vägen dit. You will love it!!

   Och självklart kan jag visa mina partylådor vid tillfälle. De är fyllda med ballonger, muggar, pappers tallrikar, sugrör, glassbägare, partyhattar etc etc. allt det där man behöver för att duka upp till fest! Jag är över snittet glad i såna saker… ! 😉

   Önskar dig en underbar dag och en fantastisk Cph resa! Sååå lyxigt härligt att resa iväg själv! Kram! 🙂

 3. Emma says:

  Åh så fint du gör för dina gäster!
  Och åh så härligt att du bloggar så mycket nu. You go girl!

  • Åh tusen miljoooner T.A.C.K. för underbart härlig feedback och fina ord Emma! Nu blev jag såå glad !! 🙂 Och det är tack vare era kommentarer som jag bloggar så mycket nu. Love it!

   Önskar dig bästa dagen fylld av happiness! kram! 🙂

 4. Emma says:

  Åh var har du köpt de fina olivträden och de fina krukorna förresten? Eller korgar kanske man ska säga

  • Så kul att du gillar dom! Jag har köpt olivträden hos Blomster Landet. Blev sååå glad när jag hittade dessa stora maffiga. Älskar dom! 🙂 Men det var i.n.t.e. lätt att hitta krukor till så stora träd så – till slut fick jag ge upp (orkade inte börja beställa på nätet, ville ha de nuu…) och åkte till Jysk och köpte de här korgarna (som kommer i ett set med 2 st., denna size + en mindre).

   Önskar dig bästa dagen! Kram! 🙂

 5. Lena says:

  Älskar att du bloggar så mycket nu!! Och vilken proffsig värdinna du är. Vilken glädje att ha dig som mamma/fru/granne/vän etc etc etc… du är verkligen toppen. Sådan otroligt positiv energi du har. Tummen upp!!

  • Åh jag blir helt rörd av alla fina ord och all härlig feedback du bjuder mig på Lena. Tusen 1000 miljoner TACK!!! Nu blev min dag ännu soligare tack vare dig! 🙂 Och det är tack vare er underbara bloggvänner som jag bloggar så mycket nu för jag blir så obeskrivligt glad när ni skriver till mig – det peppar !

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder! Kram! 🙂

 6. Frida Prydz says:

  Finaste familjen och oh my vad mycket fint du hade fixat! Du är verkligen the queen of piff! I love it!

  Jag har också ett stort lager med partygrejer som jag bygger på allt eftersom. Säg ett tema liksom och jag kan snajda ihop en fest med grejerna som finns i våra skåp (en fint tema dårå, det finns inte så mycket hårdrocks- eller piratdekorationer, haha). Ändå så behövs det fyllas på lite allt eftersom, målet är att ha lika mycket som en festfixare, haha 😀

  Nu blev jag allt lite pepp på Sveriges nationaldag så jag ska in på stan och kika på dekorationer imorgon. Lagerhaus ligger ju bra till där, de har en trogen kund i mig (och dig) ,)

  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *