HIPP, HURRA FÖR SVERIGE IDAG!

Happy 6:e juni kära bloggvänner! 

Hipp, Hipp, Hurra! för Sverige idag!!! Ja, idag är det Sveriges nationaldag men det märks inte speciellt mycket…  Sverige ligger verkligen i lä när det kommer till nationaldagsfirande om man jämför med Norge men jag väljer att tro att firandet växer med åren.  Också blir det vad vi själva gör det till! för vi inspirerar varandra om vi markerar dagen med att vi flaggar, pyntar upp uteplatsen och bjuder in familj och vänner till lite celebration !

Men i dessa corona tider så är ju vädret ganska avgörande för om man kan bjuda in eftersom vi helst ska umgås utomhus och idag så är det tyvärr en riktigt sval morgon, 13 grader, och helmulet (det slutade precis att regna…) men om prognosen stämmer så ska de bli lite sol i eftermiddag så jag kryssar fingrarna för att det stämmer och tänker att vi firar dagen ute på terrassen tillsammans med familjen i eftermiddag.  Och då ska vi inviga vår nya loungsoffa !  Oh yes, jag hittade en till slut! Helt otroligt… Alltså jag har nog aldrig sökt så mycket efter något… Ha, ha.  Men så sladdade jag förbi Jysk en gång till häromdagen och då stod den plötsligt där i utställningen, på utförsäljning dessutom och nedsatt till under halva priset så – den fick det bli!  Och vi fick den levererad torsdag eftermiddag och igår då jag körde alla enorma tomma kartonger till återvinningen så fick jag flasch backs till då jag kunde få 6 pall med varor en fredag em till min butik…   Så packa upp varor och vika ihop kartonger, det kan jag !  Och dekorera kan jag också så nu ska jag ta och knyta sverigeband runt vaser och duka upp till en frukost med Svenska flaggan på bordet! Åh som jag älskar alla dessa festliga dagar som vi bjuds på ! 🙂

 

Så här har min nationaldags dukning sett ut här hemma.  Det är inte så mycket som ska till för att få till festlig 6:e juni stämning. En flagga och sverigeband runt vaser + servetter är allt du behöver! 

Åh, de här bilden av Johanna är några år… Men det är ju så fint att knyta sverigeband i håret och ballonger blir vi alltid lika glada av. Ett tips är att fylla studsmattan till kidsen med gula & blå ballonger idag som en surprise…  så blir det som att hoppa runt i ett ballonghav…   Sen är chokladmedaljerna från Lagerhaus alltid en bra idé.. ! 

Smörgåstårta är ju något av det mest svenska som finns så om du vill göra det enkelt för dig så bjuder du på det! Pimpa tårtan med svenska flaggor och du är i box. 

Ja, det går åt några cocktailflaggor en sån här dag… ha, ha. Här står de och gör skagenröran extra festlig. Crustader med skagen är verkligen så enkelt och så gott!  Perfekt match till bubbel. 

 

Och vem gillar inte popcorn?  De här blå popcorn bägarna kommer från Dollar Store.  Bästa, enklaste och billigaste snackset till både stora och små ! 

Och se vad jag hittade på Dollar Store igår ! SÅ fint nationaldags hårspänne ! Med en sån där perfekt klämma som är lätt att fästa och som även går att fästa på kavajslaget.  Och gissa vad den kostar? 10 kr !  Tänk så fin att lägga i en celofanpåse ihop med tex en chokladmedalj och en gul topp eller klänning som en 6:e juni present till din dotter !  Eller bara lägga den precis som den är i en celofanpåse och dela ut till små vänner som kommer på besök idag…  Love it ! 

Också en liten, liten sneak peak av The sofa från då vi var i full fart med att packa upp den…  Älskar det ihåliga bordet, så praktiskt..  Ha ,ha. Nejdå, allt är inte på plats här som du ser så ska visa fler bilder då vi gjort klart.  Det känns i alla fall super kul att äntligen ha en soffa på terrassen och mysigt med en hörnsoffa, blir mer lounge / chill feeling då… 

 

Nu ska jag ta tag i köket som är ett enda stort kaos! (du skulle smälla av om du såg hur det ser ut där inne…)  och sen blir det en ganska soft nationaldag på oss eftersom vädret inte är det bästa…  Men jag hoppas som sagt på både gäster och bubbel i solen en stund i eftermiddag. Det blir en perfekt markering av dagen !  Hur ska du själv fira ?

Önskar dig en riktigt, riktigt festlig nationaldag fylld av solsken, bubbel, ballonger, flaggor och happiness!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Sveriges Nationaldag | 7 Comments

7 responses to “HIPP, HURRA FÖR SVERIGE IDAG!”

 1. Caroline says:

  Vilken härlig soffa!
  Jag bjöd mina döttrar och ett gäng kompisar som sovit över på en riktigt festlig och god frukost med flaggor och blommor och mys! Älskar att fixa fint.
  Vi är lite lika där, du och jag. Detaljerna är det som gör det! Hade picknick-aw med kollegorna i veckan och hade då med lite blommor att pynta borden med. Det uppskattades!
  Ha en fin dag ❤️

  • Åh så glad jag blir då jag läser om både ditt frukostfix till dina döttrar och blommorna till picknick-aw´n ! Så underbart !!! och tänk så mycket glädje du sprider ! 🙂 Det är verkligen lycka att få fixa fint för andra och så kul att vi är så lika när det kommer till detaljerna ! Din familj och dina kollegor är lyckligt lottade som har dig !

   Önskar dig en riktigt, riktigt härlig och festlig dag fylld av lyckliga stunder! Stor kram ! 🙂

 2. Pia says:

  Grattis till nya soffan ! ned satt på Jysk ännu mera grattis vilket fynd.
  Hoppas solen tittar fram i Luleå så ni får en fin em och kan fira.

 3. Lena says:

  Jisses så snygg soffa. Har inte sett denna på Jysk. Minsann – de har faktiskt mycket fint där. Tummen upp för den. Här är regn och blåst tyvärr så inget firande blir det ute. Middag i kväll i uterummet – inte fy skam det heller.
  Ha en fin 6:e juni tillsammans med din familj.

 4. Ann-Sofie says:

  Hej Gizmolina! Har följt dig sedan Johanna var riktigt liten. Din blogg är så härligt med många tips både för fest o snygga kläder. Gillar din smak både i kläder och heminredning. En riktigt fin sommar önskar jag dig och din familj.

 5. Pernilla says:

  Vilka härliga bilder! Vill tipsa dig om att TGR öppnat webshop om du saknar den butiken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *