HURRA FÖR SVERIGE & PAPPA!

Happy fredag mina vänner! 

Ä.N.T.L.I.G.E.N. har sommaren gjort sin entré på riktigt här uppe i norr och  jag fullkomligt älskar det!!!  Det är varmt, det är soligt och det är freedag så dagen kan verkligen inte bli mycket bättre!

Och vilket fint 6:e juni firande vi hade igår! Först hade jag bjudit hem pappa & Inger på lunch och då passade vi även på att fira pappa som fyllt år då vi var i Oslo.  Sen hann jag bara duka av och duka upp så kom vänner över på bubbel & glass / is ute i solen på terrassen. De cyklade hem runt kl. 21 och en stund efter det så bjöd jag spontant över en fin granne på ett glas när kidsen hoppade studsmatta.  Det är det bästa med att bo som vi gör, att vi har så många trevliga grannar som även blivit våra vänner! Och jag älskar dagar som igår då det ena besöket avlöser det andra. Det är en perfekt sommardag för mig! 🙂

Jag dukade upp till lunchen ute i ljusgården och självklart bjöd jag på något av det mest svenska som finns: smörgåstårta och den var bara sååå god! 

Pappa som fyllt 83 år fick en chokladmedalj.

Att duka med dessa papperstallrikar från Lagerhaus är ett tips inför studenten, examen och skolavslutningar!  Knyt dessutom ett sverigeband runt rosetten och pimpa med flaggor så blir de festlig stämning på bordet på ett-tu-tre.

Det var så länge sedan som pappa & Inger var hemma hos oss senast (nästan ett helt år..) så därför var det extra mysigt att ha de här!  Familjen är ju det värdefullaste vi har. 

Vi avslutade lunchen med pappas favorit tårta & presenter!  Hipp, Hurra!!! 

Och se så fina gå-bort-presenter vi fick! man kan nästan tro att det är jag som slagit in dom själv.

 

Jag fastnade tyvärr inte på en enda bild själv under lunchen… hade fullt fokus på att ta tillvara tiden med familjen.  Och jag har fler bilder att visa er från resten av nationaldagen men det tar vi i nästa inlägg.

Nu önskar jag dig en riktigt härlig fredag fylld av happiness! också hoppas jag att du också hade ett riktigt festligt och fint nationaldagsfirande?! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Sommaren 2019, Sveriges Nationaldag | 3 Comments

3 responses to “HURRA FÖR SVERIGE & PAPPA!”

 1. Frida Prydz says:

  Herregud så gott med smörgåstårta! Det är ju bland det godaste som finns 🙂 Och så fint du hade gjort det för att fira din pappa. Du är verkligen the queen of details för det är som du säger, det krävs inte så mycket för att snabbt få det lite festligt.

  Vi var iväg på picknick igår och jag packade in picknickmackorna i fint smörpapper från Lagerhaus och så knöt jag ett rosa bomullssnöre runt, så enkelt och så mycket finare. Dessutom blev det små Sverigeflaggor nedstuckna i maten och Sverigeband runt drickan. Det tillsammans med god mat och fina vänner gjorde dagen riktigt härlig.

  Hoppas ni har en fin fredag. Här rullar åskan in och jag ska ta och duka inför ankomsten av vår thailändska take away. Mums!

  Kram på dig och hoppas JI är bättre i foten och revbenet.

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Wow så fint som sagt tidigare är du verkligen drottningen över dukningar, så fint! Vi hade också en jättefin dag. Så kul de där du sa med att inte hamla på bild. Jag fotade massa igår, sen när gästerna hade gått hem sa jag till min man nu får du ta en bild på mig och dottern för det är bara jag som har fotat allt och alla hela dagen, på bilderna skulle det se ut som nationaldagen ni hade haft om jag va död! Så nu får du fota mig och dottern ha ha . Stor kram

 3. Lena says:

  Jisses så gott allt ser ut. Och smörgåstårta… det äter man ju alldeles för sällan. Så gott 🙂
  Tack för fina tips 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *