HO, HO… HERE WE GO!

 

Ho, ho. Julen 2017 är härmed igång.

När jag reste hem från Bergen i söndags så fick jag se det… Årets 1:a julmagasin! från Kamille som ni som följt mig länge vet att jag jobbat som stylist för. Åhh som jag älskar när årets första julinspiration dyker upp!  Och sen, då jag var inom matbutiken i måndags så hittade jag både julskum och julmust i hyllorna. Men den här lilla ICA butiken måste varit först i stan med detta för jag har inte sett jul i någon annan matbutik ännu. Har du?

Så, i veckan har jag bjudit alla som tittat inom hemma hos oss på årets juleskum smak: Lingon! och visst är det något helt speciellt med just årets första…  Det blir en annan känsla än i slutet av december då man inte orkar dricka ett glas julmust längre eller ens se åt ett julskums håll.. Ha, ha.  😉

Säsongens första tulpaner –  Check! 

Årets 1:a juleskum – Check! Och alltså dagens ROS går till Cloetta där någon kreativ byrå kollega har kommit på den geniala idén att göra påsen till ett JULKORT! Såååå himla super kul grej!  Jag har själv redan köpt ett helt gäng påsar som ska postas, på med adress + frimärke bara och iväg!   Tänk vilken lyx att få en godispåse i brevlådan som inte ens är inslagen i ett paket, den kan bara sprättas upp d.i.r.e.k.t. !  Love it! 

Året 1:a julmagasin – Check!  Och hur var det då? Well… det ska faktiskt ganska mycket till för att inspirera mig. Tycker ofta att jag får se ganska lika reportage år från år och det kommer sällan något helt nytt pynt. Men! jag hittade faktiskt en ny sak i Kamille Juleidéer! Nämligen denna!  Att göra egna smällkarameller till dukningen som placeringskort! (eller som här – med menyn på) , inte bara till att hänga i granen (vi har som tradition att göra smällkarameller varje år). Så – nu är det bara att börja spara tomma toalettrullar så att vi kan duka med de i december! 

 

Jag har verkligen bestämt mig för att gå ALL IN med julen här hemma i år så direkt efter Halloween sätter jag igång. Men inte tidigare, vill köra spooky pynt först…  Och där slutade det att regna… så nu ska jag ta en lunch paus och gå ut och byta ut den ljusslinga som vi har på vår terrasse. Den har lyst dygnet runt i 2 år nu så den har gjort sitt (halva fungerar inte längre och lamporna lyser super svagt….) och jag shoppade ny häromdagen. 12 styckern för att vara helt korrekt. Med smart koppling som gör att alla kan sitta ihop.  Ska även passa på att krydda vårt syrénträd med belysning, och kanske uthuset?,  så watch out The Grishams (heter de så?) – Here Comes The Gizmolina´s! Ha, ha.

Önskar dig en riktigt fin eftermiddag! 🙂

 

Kategori: Allmänt, Julen 2017 | 9 Comments

9 responses to “HO, HO… HERE WE GO!”

 1. Marita says:

  I min ICA butik så har de sålt julmust i flera veckor nu, lite för tidigt kan jag tycka..he he!

  • I flera veckor? Det är då man kan undra om de ligger kvar från förra året, eller är nya? Ha, ha. 🙂 Oavsett – härligt att höra att fler butiker är igång. Då är det nog bara en tidsfråga till jag får tag i min favorit must, från Apotekarnes. Det är bara den jag dricker. 😉 (den här köpte jag bara för att….).

   Önskar dig en underbar dag vidare Marita! & God Jul! Ha, ha. Kram! 🙂

 2. Lena says:

  Vilken kanonfin idé med smällkaramellen och menyn på!! Åh vad kul-så skall jag göra till vår glöggfest 🙂
  tack återigen för fina tips!!

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Vår ica butik slutade aldrig sälja påskmust i påskas. Så vi har inte haft nått direkt uppehåll 😉 men älskar must! Nu äntligen ska vi nog åka till Thailand. du har hela tiden visat så fina bilder från ditt paradis. Minns att du har tipsat om butiken lola. hur är priserna där? Typ som hemma? Sen har jag en liten höna precis som du och efterlyser också cutness overload speciellt hello Kitty, vart ska vi gå? Eller söta saker överhuvudtaget till en treåring? Om du har tid att svara skulle jag bli jätteglad.

 4. Vad kul med Julskum som “vykort”…..har inte sett de i butik ännu. Kommer nog snart.
  Iår kan jag julpynta lite mera som vi inte reser till Thailand då….( reser alldeles snart….).
  Kram Titti

 5. Frida says:

  My oh my vad sugen jag blev på julmys och allt runt omkring det nu! 🙂 Jag såg Lingon-julskummet i min butik i måndags men tänkte att det nog var liiite tidigt. Här ska nämligen ett traktorkalas och en 3-årsfest fixas innan det är dags för halloween men sen så, då ska jag gå all in så fortsätt gärna ösa på med inspirationen 🙂

  Sen så måste jag berätta att jag har lovat mig själv att kommentera dina inlägg oftare, det är liksom det minsta jag kan göra när du ger mig (oss) så otroligt mycket energi och inspo med dem men ändå är jag dålig på det. På riktigt så längtar jag hela tiden efter dina inlägg och de är lite av dagens egentidslyx, inget får störa mig då, haha.

  Nu ska jag nog ta och spraya lite pumpor innan soffan och teven lockar. Ha en fin kväll vackra du!
  Kram

 6. Helena says:

  Juleskum och julmat på ICA och diverse julprylar på Biltema redan förra veckan Jag gillar julen men inte i slutet av september!

 7. D says:

  Jeg kjøpte faktisk en juleting på Ikea sist helg og har SÅ lyst på KK Jul, men får prøve å holde meg unna litt til…:)

 8. Linn says:

  Så herlig innlegg 🙂 Jeg har allerede kjøpt tre julebad, Tara jul, KK jul og Kamille jul….men må si jeg ble skuffet over KK jul, følte det var veldig likt det som kom ifjor…så lite nytt…men men. Kjekt er det uansett med nye blad 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *