HO, HO, HERE WE GOOO…!

Idag hände det… jag var inom blomsterbutiken och plötsligt så stod den där framför mig… j.u.l.g.r.a.n.e.n.!!! Och jag kunde bara inte hålla mig så härmed är årets 1:a gran i hus! Och jadå, det kan kanske verka tidigt för vissa av er, men faktum är att det är 1:a advent om bara 3 veckor så i min värld är det bara att köra på nu för den här tiden på året ska verkligen njutas till max!  Och – i år ska vi för första gången på typ 10 år fira julen hemma (fråga inte.. jag var den enda som ville till Thailand… mina J vill vara hemma… så det var 2 mot 1… men – det blir fint för Johanna att få uppleva en “riktig” jul i eget hus för det har hon aldrig gjort) så här ska piffas och fixas som bara DET och jag kommer inte att ha någon stoppknapp alls! Ha, ha. 🙂

Tadaaa! den här lilla granen blir perfekt ute på vår terrasse!  Och min dagens? blus Kapp Ahl (en gammal favorit), underbart fluffig rosa päls från Zara (finns i butik nu), jeans Gina Tricot och sköna Ugg´s.

Nu ska jag bara ta bort den där röda fula plasten som sticker upp, fixa belysning, och hitta rätt placering… Fram till att det är gjort så får den stå där vid dörren och vänta…  Åh nu fick jag lust på en till! 

Och då jag var inne i min christmas spirit och J plötsligt skulle ha en bff med sig hem efter skolan så drog vi ut och köpte årets 1:a julpyssel! Men vi startar mjukt… med ett vintrigt super fint DIY kort.  Man fyller plastfickan med glitter + paljetter också åker de runt där inne då man skakar på kortet… SÅ f.i.n.t.! och perfekt nu till förjulstiden!  så detta blir dagens pyssel-tips! du hittar kortet (allt man behöver följer med) hos Panduro.  (fint att skicka som en vinterhälsning till släkt & vänner…).

Nu är dagens ena playdate över och den nästa fortsatte precis hos grannarna… I vanliga fall så har J både kulturskola + dans på torsdagar men idag var båda inställda så vi har hela kvällen öppen för hemma-mys. Underbart skönt i detta ruggiga väder! (det regnar och är totalt kolsvart ute…) Och då J lagt sig, då ska jag se i kapp veckans 2 (svenska) The Bachelor avsnitt. Passar mig heeelt perfekt i dag! Och du, när shoppar du årets julgran? alltså THE gran, den man har inne som man pyntar och lägger klappar under… Väntar du till den 23:e december? eller startar du tidigt? Nyfiken…!

Jag önskar dig en riktigt, riktigt mysig kväll! 🙂

Kategori: Julen 2017, Julpyssel. | 17 Comments

17 responses to “HO, HO, HERE WE GOOO…!”

 1. Lena says:

  Granen var jättefin 🙂 men jag väntar lite med att börja julfixa. Känns lite tidigt än.
  Men oj då, inget Thailand i år till jul?
  Pälsen är underbar.
  Njut din kväll du också 🙂

  • Alltså jag har inte riktigt förstått det själv ännu… men nej… inget Thailand till jul… Så får väl trippa runt här hemma i bikini + kaftan för att få min rätta julkänsla.. Ha, ha. 🙂 Och tack snälla för fina ord ang. både granen och pälsen.

   Önskar dig en riktigt härlig kväll! Tänk – i morgon fredag! Kram! 🙂

 2. Pinglan says:

  Tjusig gran Väntar med gran inomhus till veckan före jul, av bekvämlighetsskäl…. här brukar den barra efter ngr veckor, så det får räcka att pynta den (och slänga ut) en gång. Ute däremot åker de upp vid 1:a advent Tack för en trevlig blogg och ha en mysig kväll!

  • Tusen tack för härlig feedback Pinglan! 🙂 Och tack för att du delar hur du gör med julgranen. Tycker att det är så kul att höra om andras traditioner!

   Njuuut din kväll och fyll den med feelgood! Kram! 🙂

 3. Carolina says:

  Här köper vi en gran första helgen i december, är ju så mysigt med julgran och efter den 24 vill man ju bara ha kvar den någon dag till. Barrar lite men vattnar man regelbundet brukar det gå bra:)

  • Det låter som en härlig tradition! 🙂 Och tänk – det är inte länge till första helgen i december nu… bara ca 3 veckor!

   Önskar dig en härlig kväll fylld av lyckliga stunder Carolina! Kram! 🙂

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Åhh så mysigt! Vi satte med en utegran på vår baksida vid trappen i helgen. Hängde röda kulor i den hade tänkt ha en slinga först men blev så snyggt med bara kulorna har röda pardörrar på baksidan så blev verkligen en sån där perfekt match. Brukar hålla mig med allt juligt fram till efter makens födelsedag den 17 november. men då vi ska till Thailand den 23 nov till 10 dec så känner jag att jag missar lite julmys och det vill jag definitivt inte så därför drog jag i gång i helgen direkt efter halloween och alla här hemma har älskat det så det får nog bli tradition att ta det direkt efter halloween istället. Den vanliga inne granen brukar vi köpa cirka en vecka innan jul. Hade gärna köpt tidigare men jag är inte så bra på att få dem att överleva.

  • Men åh så snyggt det låter med röda kulor i utegranen! 🙂 Och så härligt att det inte bara jag är jag som kör på med jul nu efter halloween. Det känns som en perfekt överlappning. Men alltså Thailand… orkar inte höra ett ord om det. Ha, ha. Du kommer att ha det heeeelt amazing!!!

   Önskar dig en underbar kväll och en magisk morgondag! Kram! 🙂

 5. Elsa says:

  Men åhhh vad jag fick akut behov av att också köpa gran nu!!
  Superfint med zinkkrukan också, det kopierar jag rakt av!
  Tack för fantastisk unspo! Har också beställt julpyssel som väntar på att hämtas ut. Ha det bra och tack igen för inspiration!!

  • Åh tusen miljoner TACK för magisk feedback Elsa! Jag blir SÅ glad då jag läser att jag inspirerar, det peppar mig enormt i mitt bloggande! 🙂 Och klart du ska kopiera det med zinkkrukan och jag blir lycklig då jag läser att du också har beställt julpyssel. Nu kör vi helt enkelt! Ha, ha.

   Önskar dig en underbar kväll och en fantastisk morgondag! Kram! 🙂

 6. Katarina says:

  Åh vad fin gran! Har du köpt den på Blomsterlandet? Fick själv lust att köpa en sådan gran till vår altan. Vanligtvis har vi plastgran och den åker fram runt 2:a advent men det kanske får bli en riktig i år. 🙂

  • Tusen 1000 t.a.c.k. Katarina! 🙂 Ja, jag har köpt den hos Blomsterlandet. Tror jag var den 1:a som köpte gran där för de hade bara 2 stycken.. 😉 Och klart att du ska köpa den andra! Go, go!! Själv har jag både oäkta granar och riktiga granar till jul, för man kan aldrig ha för många. Ha, ha.

   Njuuut din kväll och jag önskar dig en magisk weekend! Kram! 🙂

 7. Maria P says:

  Ska bli så inspirerande att följa dig i julförberedelserna! Det jag gillar med din blogg är att du inte bara visar upp ditt hem utan du ger även mer konkreta tips så att vi kan lära av dig

  • Maria P says:

   PS. Vi pyntar en plastgran första advent!

  • Åh vilken fantastisk feedback du bjuder mig på Maria!! Jag blir SÅ glad då jag läser att du gillar mina tips! 🙂 Och så kul att du ser fram emot att följa mina julförberedelser. Det både peppar och inspirerar mig i mitt bloggande! 🙂

   Önskar dig en festlig fredag och en magisk weekend! Kram!

 8. Julen känns än så länge fjärran här i Thailand.
  Vi firar jul i Göteborg, för att sedan åka till värmen igen en bit in på 2018.
  Får börja pynta så smått när vi är åter i Sverige om en vecka.
  Trevlig helg önskar Titti
  Kram.

  • Åh vilken perfekt lösning att resa hem över jul och sen tillbaka! 🙂 Och jag förstår att julen känns långt borta där borta i värmen. Saknar Thailand SÅ mycket just nu.. och det känns väldigt märkligt att vi inte ska resa ner eftersom det är där vi har våra jultraditioner.. Men samtidigt så blir det fint att fira hemma för 1:a gången i Johannas liv.

   Önskar dig en underbar dag och härlig helg! Njut värmen för mig också! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *