INBJUDNINGARNA I BOX!

something-wicked-comes

Darlings! 

Förlåt mitt sena inlägg idag… Jag har haft en del att beta av på min to-do-list + att jag har pysslat klart inbjudningskorten till J´s Halloween fest. Vi hade först inte tänkt att bjuda så många men – så fastnade vi i ett dilemma…  det att vi inte vill att några i klassen ska känna sig exkluderade så, allt slutade med att vi bestämde oss för att bjuda alla tjejerna!  Något som egentligen inte var tanken eftersom vi bjöd alla tjejer i klassen både på sommarfesten + J´s kalas. Men, det är inte lätt det där alltså… och varken jag eller Johanna vill att någon ska få fundera över varför inte just de fick en inbjudan så, blir bäst så här.

Är det någon av er andra mamas där ute som känner igen problematiken? Berätta gärna hur ni gör i liknande situationer!  För det är ju en sak då det är födelsedag, då tycker jag inte att det är något snack om saken, då bjuder man alla tjejerna i klassen (eller hela klassen om man önskar det), men då man har en mer privat fest, som halloween, och vill bjuda de man umgås med varje dag i skolan  (är ju oftast några stycken som barnen blir närmare än andra, de som de har med sig hem / är hem till ibland osv.), då är det knepigt för hur man än vänder och vrider på det så finns det de som blir besvikna över att inte vara bjuden… För alla barn ser inte riktigt den gränsdragningen och förstår inte att det inte har något att göra med att man inte gillar de som inte blir bjudna, det har mer att göra med att man vill umgås med de man klickar bäst med, sina närmaste… Men hur som helst –  vi har bjudit alla girls den här gången också, tänker att man vinner på det i längden, och Johanna gleder sig stoooort till måndag!  🙂

14725596_10153908043040796_6941694231279048135_n

Det var så kul för J (och mig…) att dela ut inbjudningarna idag.  Det syns kanske inte så bra på bilden men jag knytit fast en plast spindel i rosetten och sen, inne i påsen, så ligger inbjudan (de bat´s jag visade häromdagen) tillsammans med lite Halloween confetti som ramlar ut då man öppnar… 

14708125_10153908048025796_7481471145802413372_n

Och för att vi skulle ha koll på vilka som fått inbjudan (alltid någon som är sjuk..) så skrev jag namnen på baksidan av påsarna med mina favorit stickers från Panduro Hobby.  Och – till er som undrar vart jag köpt de andra ingredienserna till inbjudan så kommer papirpåsarna från Skapa (lokal Luleå butik), silkesbanden från Søstrene Grene och spindlarna kommer jag tyvärr inte ihåg vart jag köpt? de hade jag på lager…

Oj, så fort den här dagen har gått! Klockan närmar sig 18 och det betyder att det snart är dags att ta tag i middagsfixet. Blir min räk-curry-pasta idag, var länge sen så det blir riktigt gott! Och sen, efter att jag pysslat ihop några spindlar som jag ska dekorera väggen med…, så  ska vi girls mysa framför Bonde Söker Fru. Vi gillar programmet lika mycket båda två! och i år är det ju mer drama än någonsin tidigare. Love it!

Önskar dig en riktigt mysig höstkväll! 🙂

P.S bara så att det inte blir något missförstånd här nu: vi är v.ä.l.d.i.g.t. glada i alla tjejerna i J´s klass. De är super söta! och det är SÅ kul att ha de på besök! det är just precis därför vi bjuder alla. Och – om vi inte hade bjudit alla så hade vi postat inbjudningarna, inte delat ut i skolan.

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 21 Comments

21 responses to “INBJUDNINGARNA I BOX!”

 1. Ditte says:

  Jag tycker att man mycket väl på ett liknande kalas kan bjuda bara några av vännern i klassen och sedan är det kanske även andra vänner som finns som ockås kommer. Viktigt är då bara att inte dela ut korten i klassen utan skicka eller lämna hemma i brevlådorna, eller per mail.
  Blir alla bjudna (flickorna) så kan man gott dela ut kort i skolan, något som lärarna brukar tycka är ok.
  Hoppas verkligen det blir en lyckad fest.
  Väldigt generöst att bjuda alla.

  • gizmolina says:

   Tusen tack för din input på detta Ditte! Tycker att det är så intressant att höra hur andra gör / tänker i just den här frågan. 🙂 Precis som du skriver så delar vi endast ut inbjudningar i skolan om alla tjejer blir bjudna. Annars postar vi dem eller delar ut på annat sätt utanför skolan. Men som sagt – gränsdragningen är svår för många pratar om att de blivit bjudna och snacket går inte att stoppa även om inbjudningarna delats ut utanför skolan så ja, vi bjöd alla den här gången. Det kändes klart bäst så!

   Önskar dig en strålande torsdag! Kram! 🙂

 2. Cecilie says:

  Jeg tenker at man inviterer alle jentene til bursdager og Halloween.
  Det er ofte noen som aldri blir invitert og som gruer seg til sånne dager.
  Så vi inviterer alltid alle jentene i klassen til Halloween fest.
  Så her er det enten 13 eller 16 ( kommer an på hvilken klasse det er).

  • gizmolina says:

   Tusen tack för din feedback på sake Cecilie! 🙂 Och så otroligt flott av dig att bjuda alla 13 eller 16 ! De var många fler även i Johannas klass i Oslo så där hade jag närmare 15 girls på halloween party för 2 år sedan och det var sååå gøy !

   Önskar dig en fantastisk dag och stort lycka till med den spooky festen! Klem! 🙂

 3. Lena says:

  VILKEN SUPERMAMMA DU ÄR 🙂
  JAG VILL OCKSÅ HA DIG SOM MAMMA, HA HA.
  HA EN FIN KVÄLL BÄSTA DU.

  • gizmolina says:

   Ha, ha. Men åhhhh….! Det var väldigt fint skrivet då Lena! Tusen tack för komplimangen! 🙂

   Önskar dig en magisk torsdag och en spooky halloween weekend! Kram!

 4. desssan says:

  Vi har gjort som ni gör fram till 3e klass ung och bjudit alla tjejer i klassen sen när dom blivit större så har mina döttrar endast bjudit in sina närmsta kompisar men då har inbjudningarna lämnats utanför skolan. Nu är mina tjejer tonåringar så nu saknar jag alla kalas och fester haha men har en liten sin som jag hoppas vill ha lite roliga kalas framöver. ..

  • gizmolina says:

   Det låter som att du kör på en perfekt strategi! och jag kryssar alla fingrar för att din son blir glad i kalas och andra festligheter då han växer upp så att du får ta en till runda…! 🙂 Sen tror jag också att det ordnar sig med åldern det där att man kan bjuda några utan att någon tar illa vid sig… det blir mer naturligt då, när de är lite äldre.

   Önskar dig en magisk torsdag och en riktigt festlig halloween! Kram!

 5. desssan says:

  Liten son ska det stå…

 6. Jane says:

  Min datter skal også ha halloween fest, og kom frem til at det beste er å invitere alle jentene. Har ikke lyst til å såre noen, så da må det bli sånn. Hadde ikke tid til å legge like mye I invitasjonene som deg, for WOW så flotte de er! Du er kjempeflink og kreativ!

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner TACK för fantastisk feedback Jane! Nu blev jag sååå glad och smiler från öra till öra här…! 🙂 Och så gøy att du också ska arrangera fest för din dotters klass! Precis som dig så kände vi också att det var bäst att bjuda alla så ingen ska behöva känna sig utanför och nu gleder sig Johanna massor till festen!

   Önskar dig den bästa dagen och en riktigt lyckat, festligt & spooky halloween weekend! Klem! 🙂

 7. Jane says:

  Min datter skal også ha halloween fest, og kom frem til at det beste er å invitere alle jentene. Har ikke lyst til å såre noen, så da må det bli sånn. Hadde ikke tid til å legge like mye I invitasjonene som deg, for WOW så flotte de er! Du er kjempeflink og kreativ!

 8. Ingela says:

  Jag vet att ni har dåliga erfarenheter av pojkar på kalas, och som mamma till en lugn och snäll son som helst lekt med flickor måste jag säga att det rent allmänt är så tråkigt att pojkar ofta förväntas och nästan uppmuntras att bära sig åt som små vildar 🙁

  Tråkigt är det också att som lugn och snäll pojke blir man lätt utanför, eftersom man inte passar in bland de tuffa killarna och inte längre bjuds in till flickorna.

  Ingen kritik mot dig, bara en reflektion vilken otjänst vi gör pojkar när vi tillåter otrevligt beteende…

  • gizmolina says:

   Åhhh jag känner med dig 100% Ingela… Uff, kan inte vara kul att behöva utsättas för att andra pojkars beteende påverkar din son så mycket. 🙁 Och precis som du skriver så hade jag tyvärr en riktigt dålig erfarenhet av att bjuda killarna i Johannas klass i Norge på hennes 9-års bursdag / flytt fest… Det var förfärligt trist att det blev så och det är också orsaken till att jag drar mig för att bjuda hela klassen på fest igen… Men den här gången så var det inget tema att bjuda alla, vi bestämde tidigt att det bara var några tjejer som vi skulle bjuda in. Och sen håller jag med dig om att det inte är OK hur vissa killar tillåts bete sig, men det är ju tyvärr inget som vi kan påverka, det är deras föräldrar som har det ansvaret…

   Önskar dig en riktigt fin dag och skickar massor med varma tankar och hoppas att det ordnar till sig med vilka fester din son blir inbjuden till i framtiden…! Kram!

 9. Veronica says:

  Håller med om att det är jätte svårt speciellt när dom är yngre och känsligare, men det brukar lösa sig med åren när dom har sina fasta vänner och inte tar så illa upp om de barnen dom inte brukar leka med har kalas eller så och inte bjuder alla.

  Kan du inte göra ett inlägg med lite tips på vad dina must have “pyssel” saker när det gäller personliga paket och när man vill göra egna inbjudningskort osv. Vad som alltid är bra att ha hemma inför kalas och festplanering. Kan vara kul med lite inspiration och nya idéer nu när julen närmare sig. Brukar själv köra med det vanliga julklappspappersutbudet på typ Rusta och matbutiker vilket inte alltid känns så kul när fler köpt samma papper haha 😉

 10. Frida says:

  Hej,
  Jag är som du, kan inte utelämna någon…man får tänka “Hur hade J känt om inte hon fick inbjudan?”

  Därför har jag alltid fler barn än jag tänkt mig gällande “xtra” kalasen, en sleepover, bullens dag, halloween, afterskolan mm

  MEN samtidigt, det är väldigt många föräldrar som inte bjuder in till extrakalas under året & fixar. Man måste bidra själv till go och rolig stämning.
  Antar att det bara är så, en del gillar fixa till det lite extra en del orkar bara inte. 🙂

  (Det gäller även vuxenfester-en del bjuder alltid in och en del aldrig men kommer alltid gärna på partajet)

  Hälsning F

 11. elin says:

  Vi kjører også med alle jentene!

 12. Josefin says:

  Så sjukt snygga inbjudningar! Jag vill också på fest

 13. Madelene R says:

  Tycker det är super att ni bjuder alla tjejer…jag tycker dock att man ska hålla inbjudningar osv utanför skolvärlden…för precis som någon annan skrev före mig så finns det faktiskt riktigt bra tjej/kill-kompisar..och man kan inte alltid göra allt för alla…Men för att inte bjuda in till känslan av utanförskap tycker jag det är bäst att hålla inbjudningar till privattiden och inte skoltid…

 14. Solveig says:

  Kjent problemstilling/dillemma… Men vi gjør som deg, inviterer alle jentene/guttene. Noen blir sjelden/aldri invitert, og det er utrolig leit. Forresten var de invitasjonenen helt utrolig fine!! Du inspirerer!! Ønsker deg en fin dag og skummel feiring:) Krem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *