INTERIÖR INSPIRATION.

Happy tisdag mina vänner! 

Samtidigt som jag förundras över att brev & paket från Sverige till Norge tar såååå lång tid så läste jag precis i Aftonbladet att Postnord ska dra igång ett prosjekt i södra Sverige där man bara ska dela ut posten varannan dag och målet är att det blir så i hela landet till januari 2022.  Det är i och för sig inte så oväntat men jag blir ändå lite ledsen över hur lite brev och kort vi skickar till varandra nu för tiden… Och Johannas generation växer upp utan tradition med brevvänner eller med att skicka vykort från semestern. Istället är det bara sms / snap´s ….  Call me old fashion men jag ÄLSKAR handskriven post. Det finns inget som slår lyckan att få ett kort / brev / paket i brevlådan så dagens reminder blir att skicka ett kort / brev till någon som du inte pratat med på en stund, eller till mormor & morfar / farmor & farfar även om de bor nära bara för att de ska få hitta något kul i postlådan!  Och nu då ni kanske reser på semester i sommar: skicka vykort! gör det till en kul grej att skriva kort  istället för att barnen sitter med sin i-pad och lär de att gå till postlådan och posta så att de får in det som en naturlig sak i sitt liv. För om inte vi påverkar och uppmuntrar de till att posta kort & brev, vem ska då göra det?

Och idag tisdag och det är ett minst sagt växlande väder så jag ska fortsätta att fixa här hemma. Det tar tiiid för jag är sååå långsam och tar FÖR mååånga pauser. (hörde jag vacation mode?) Men – varje liten sak jag får gjort är i alla fall ett framsteg och även en snigel kommer fram till målet en dag…  Ha, ha. 🙂

 

Jag kan inte sluta googla inspirerande badrum nu då vi är igång med att renovera här hemma och det här från våningen på ett annat Östermalm som Natalie Schuterman sålde för en tid sedan är ju bara så där hotell-feeling-lyxigt… Love it! 

Och på tal om hotellfeeling… Sängen uppe på J´s rum ska få en liten makeover men HUR svårt ska det vara att hitta inspirerande bilder från tonårsrum? Precis ALLA som jag hittar är grå / vita med fjäderlampa i taket, en ljusslinga och kanske en malmbyrå från IKEA…  Sååå tråkigt likt så ser fram emot att få till en “tvist” i hennes rum och kanske, kanske flyttar lite blått in… Men bara kanske… för rosa är fortfarande the shit! 

SOM vi önskar att det gick att beställa från PB Teens till Sverige (Norge) men tyvärr så har de t.o.m. stängt ner sin hemsida mot Europa så det går inte ens att gå in och se på deras inspirerande kollektioner.  Men vi hade lätt shoppat allt där om vi kunnat. Älskar deras stil! 

 

Nu skiner plötsligt solen så ska försöka hinna fånga några solstrålar ute på terrassen (på tal om att ta pauser… ha, ha)  innan det växlar om igen… för det gäller v.e.r.k.l.i.g.e.n. att ta tillvara solstunderna denna juli månad! och fingers crossed för att det vänder om snart och blir så där härligt ihållande sommarväder igen för det förtjänar vi i dessa corona tider!

Njuuut din tisdag och fyll den med happiness!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Interiör inspo. | 9 Comments

9 responses to “INTERIÖR INSPIRATION.”

 1. Mia says:

  Så bra att du tar upp detta med att skriva med penna. I dessa tider då så många så sällan använder en penna & så många som dessutom slutar läsa och går över till att lyssna. Hur kommer framtiden se ut? Kanske kommer bara en välutbildad elit kunna läsa romaner och avancerad universitetslitteratur samt skriva med handen? Övriga signerar med tummen eller Face-ID? Ps. I min familj skickar vi riktiga vykort!

 2. Tove says:

  Jag använder VPN för att kunna titta på Pottery Barn hah, så mycket fin inspiration! Och så märkligt att de stängt sidan, antar att de inte riktigt förstår hur GDPR fungerar..

 3. Elin says:

  I Norge har man allerede startet med post annen hver dag. For oss spiller det ingen rolle, omman får kortet en tirsdag eller onsdag, spiller ingen rolle. Men jeg er enig med deg, postkort er veldig hyggelig både å skrive og å få ❤️
  Klem fra et regnfullt Oslo

 4. LINE says:

  Postkort er så hyggelig. Burde sende mer både det og brev, takk for påminnelsen.

  Tennåringsrom er vanskelig synes enda vanskeligere til gutter. Spendt på hva dere finner på…

 5. Lia Svensson says:

  Blir alltid så glad av din blogg <3

  Nu har jag bara 2 inbjudningar kvar till superbillig shopping med märkeskläder <3

  Best Secret:
  https://invite.bestsecret.se/VZS-8D3-K3M?c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

 6. Viktoria-pinkpastry says:

  Ursäkta dig inte, dina inlägg är så värdefulla oavsett frekvens. Däremot vill jag säga ursäkta för jag har varit så dålig på att kommentera. För läser gör jag här som alltid flera ggr om dagen och älskar inläggen precis lika mycket som alltid. Har känt mig lite låg. Vädret är inte så kul och en sommar i Sverige är inte riktigt för mig och dottern. Har ju försökt gilla läget förstås och man är ju förstås tacksam för hälsan, men har tyckt det känts lite deppigt senaste tiden. Men dottern ville ha fest för familjen, mormor kusiner och så, så det har vi börjat dona med för fullt. Hon vill ha i “jul i juli”, så vi har köpt på MatHem, julmust, pepparkakor och massa gott. Har stått hela dagen och kokat julgodis och pyntat. Spelade julmusik för fullt och drog fram jullådorna. Blir nog ingen gran och adventsstjärnor men det blir nog det mesta av det andra, ha ha ja 2020 vilket år. Men julmys piggar ju alltid upp så klokt tänkt av henne tycker jag. Stor kram och tack för all glädje du skänker med bloggen!

  • Tina says:

   Kul idé. Hur gammal är dottern? Blev festen lyckad?

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Hon är 5 men har verkligen ett öga för detaljerna, hon planerar in i minsta detalj i sann gizmolina anda 😉 . Festen är nästa lördag men hon har redan dukat så vi har fått äta i tv rummet ha ha ;). Hon kommer alltid på sjukt roliga tävlingar helt själv med som alla gäster älskar, även till detta kalas planeras det så roliga jullekar och tävlingar, är ofta så att gästerna kör dem på sina arbetsplatser och andra kalas sen så jätteroligt.

 7. Johanna says:

  Nu fick jag lust till att skicka dig ett kort med posten!
  Kanske tar jag mod till mig och kollar din adress på Eniro
  Du har inspirerat mig sedan du startade din blogg! Fortsätt göra det du gör, underbart att glida in här och få lite glamour i vardagen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *