JULSTJÄRNOR – CHECK!

Dagens tänkvärda. Lev här och nu.

 

Glad soooolig onsdag sweeties! 

Åh den lyckan när solen strålar och glittrar mot snön… det ger så mycket energi!!! jämfört med en gråmulen dag. Eller hur? Nu saknas bara att Johanna dansar igen för hon är tyvärr fortfarande hemma.  Förkyld.  Och hon vill såååå gärna att jag ska ta över att vara sjuk så att hon slipper för hon vill tillbaka till skolan, hon gillar i.n.t.e. att missa timmar. En bra egenskap som jag hoppas håller i sig! (annars kan man ju tänka att det skulle vara mysigt att få vara hemma ett par dagar men nixpix, hon vill absolut dit… vilket som sagt är BRA!!).  Så – vi hoppas på en bättre morgondag!

Och då J låg och slappade heeeela dagen igår så julpyntade jag! Oh yes! 11 stjärnor hängde jag upp och idag ska jag fortsätta. Alltså det blir  sååå härlig stämning här hemma med all denna xtra belysning. Love it!!! 🙂

Det är inte helt lätt att få på plats alla j-kla sladdar till stjärnorna… varför är de inte trådlösa?? ha, ha.  så får visa fler bilder av fönstren senare, då alla sladdar är snyggt piffade (nu hänger de vid sidan om alla fönster, ser inte speciellt stylish ut). Men – så här ser det i alla fall ut i ett av fönstren i vardagsrummet just nu.   Och ja, det är trångt som tusan med den där blomman men så den har snart blommat klart och då byts den ut en mindre julgran eller husgran. Typ… 

Och så här ser det ut i ett av köksfönstren.  Stjärnorna kommer från Clas Ohlson. Har svårt för stjärnor med för mycket dill-dall, vill helst ha helt plain vita, lik de som jag sålde i min butik (de var världens finaste) men eftersom jag inte lyckats få tag i fler av de så gick jag för dessa som är de bästa jag hittat.  Har sett att de finns i butik i år också så ska iväg och köpa några till… Det är stor skillnad att pynta en lägenhet och ett hus till jul.. sååå många fler fönster. Ha, ha. Och jadå – hyacinterna ska få vaser, har bara inte hunnit… 

Och se här! Årets 1:a amaryllis har precis blommat ut! Sååå fantastiskt vacker blomma tycker jag! Nu har de fått finare krukor och förgyller fönstren i matsalen.  

Det blir ovanligt mycket häng på sovrummet nu då J ligger hemma i sängen och plötsligt så slog det mig att jag inte visat er mina världens finaste skor som jag fick i födelsedagspresent!  Men – de förtjänar verkligen ett helt eget inlägg för jag har ju inte bloggat min fantastiska födelsedag, i Hong Kong!  så – ska fixa det inlägget snart och då berättar jag mer om min shoe shopping…!  Men jag borde bli klar med London inläggen först…  annars blir det kaos in the blogg house. Ha, ha. 

 

Önskar dig en strålande onsdag & lille-lördag fylld av feelgood! 🙂

Här i Casa Gizmolina så blir det mer julpiff för min del. Ho, ho.

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina, Julen 2017 | 11 Comments

11 responses to “JULSTJÄRNOR – CHECK!”

 1. Marie Å says:

  Men wow!! Vilka skor! Rena drömmen!

  • Åh tusen miljoner TACK Marie!! 🙂 Det var love at first sight… ! och de känns så lyxiga att jag inte klarat att packa upp dem ur påsen… förrän häromdagen… ha, ha.

   Önskar dig en magisk dag fylld av solsken! Kram! 🙂

 2. Josefin says:

  Åh, nå vil jeg også kjøre igang litt førjul..så inspirert av bildene dine.

  • Det är klart att du ska köra på med jul Josefin! 🙂 Det blir såååå mysigt när man får upp pyntet, det lyser verkligen upp i vintermörkret! Och tänk- bara 2 veckor till 1:a advent nu så tiden går fort.

   Önskar dig en underbart härlig dag och jag blir väldigt glad då jag läser att jag inspirerar! Klem! 🙂

 3. elin says:

  Har dere stjernene på når dere ikke er hjemme? Har trukket ut kontakten på vår papirstjerne de siste årene etter propaganda om brannfare i norske medier, men det er jo bare sååååå koselig å komme hjem til vinduer med lys i! Har vært på jakt etter en fin som ikke er i papir, men det er ikke lett å finne.
  Gleder meg til førjulstid. Takk for fin inspirasjon, i ettermiddag blir det nisselaging med seksåringen <3

  • Åh så glad jag blir då jag läser att jag inspirerar! Det är den finaste feedback jag kan få så tusen miljoner TACK Elin ! 🙂 Och ja, jag har på mina stjärnor dygnet runt nu men det där med brandrisk har man alltid i bakhuvudet… men – jag förlitar mig på att stjärnorna är hopsatta på ett sätt som gör att inte glödlampan kommer i kontakt med papiret… De stjärnor jag sålde i min butik har tex. en plast-cirkel som förhindrar kontakt mellan glödlampa och stjärna och därför minimierar brandrisk, väldigt bra!!!

   Önskar dig en strålande dag och kos er med nisselaging i eftermiddag! Den här tiden på året är ju bara helt magisk…! Klem! 🙂

 4. Lena says:

  Men ohh vad fina bilder du visar. Man blir ju lite smått sugen på att börja pynta. Väntar dock lite, men kan nog inte hålla mig tills advent.
  Kan vi inte få se lite mer av ditt kök…. ? Kan inte erinra mig om att du visat så mycket därifrån. Skorna är kanon !! 🙂

  • Det är sant att jag inte visat så mycket från vårt kök… Det beror på att jag inte är så happy över alla detaljer där inne så, lovar att visa pics så fort som elektrikern som jag har jagat i en evighet nu behagar dyka upp… ! 😉 Och så kul att du gillar mina bilder, det gör mig väldigt glad!

   Njuuut din kväll och du, bara ca 2 veckor till 1:a advent nu så snart kan du också sätta igång att pynta! Kram! 🙂

 5. Lina says:

  Oj så läckra skor! Sjukt avis. Är de sköna?
  Älskar när du bloggar flitigt. Alla dina tips! Fab. Lyllos de som har dig som vän med alla tips och fina ting du ger kram

 6. Sanne says:

  Läste om en som hade sladdlösa stjärnor, hon stoppade batteridriven ledbelysning i dom, bra tips 🙂

 7. Sandra says:

  Jättefina skor och så mysigt med adventspynt! Nu vill du ju har enkla vita men jag ääääälskar de guldglittriga som finns på Åhléns, bild nr 2 visar hur den ser uthttps://www.ahlens.se/Inredning/jultorget/julbelysning-195672/ahlens-adventsstjarna-o60-cm-guld-43205665/ . Såg för övrigt en enkel vit där med som jag gillade https://www.ahlens.se/Inredning/jultorget/julbelysning-195672/ahlens-adventsstjarna-vit-44417921/ bra och tack för fin blogg som jag följt läääänge! Vi var också flyttat upp till norr igen efter många år i sthlm så känner igen mig en hel del i fina tankar kring det:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *