IT´S FRIDAY!!!

Gooodmorning girls! 

Helghandlat mat – Check! ja, idag startade dagen inte helt som jag planerat men strunt samma. Jag fick i alla fall helghandlat super tidigt och det är ju så otroligt skönt när det är gjort och jag älskar känslan av att ha fullt i kylskåpet med allt man kan tänkas behöva de närmaste dagarna. Det inger ett lugn hos mig…

Och idag är jag lugnare på alla sätt för igår var jag upprörd alltså. Shit vad den där Kvälls Öppet annonsen triggade igång mig och jag var självklart tvungen att ta en runda på stan igår kväll, efter Johannas ballett, för att se hur det såg ut? Och ja, vad ska jag säga? Det stod barn och snurrade på ett lyckohjul inne i en av stans gallerior och vid sidan om satt en trollkar och snurrade ballonger. Det var uppställt en basketkorg på Storgatan och en bit bort var käpphästbanan. Sen stod det ett helt gäng med bilar på Köpmantorget som vi passerade då jag skulle titta in till en butik för att köpa en sak men den butiken var stängd?!?  Sen svängade vi förbi Shopping där det stod en stackars Dj längst ner och spelade för ja, typ ingen…  Uff, jag fick lite ont i hjärtat av att se hur det såg ut och vi girls blev 0,0% inspirerade att shoppa så vi körde snabbt hem igen. Sen hämtade JIG pizza till middag och vi avslutade dagen med Wahlgrens Värld!  Och idag FREDAG!! Men huur härligt är inte det?! Jag känner mig väldigt pepp på weekend och JIG är fortfarande kvar här helt fram till söndag. Tänk han har varit hemma i huset sedan förra fredagen! Såå ovanligt! så inte undra på att jag känner att jag behöver helg efter en vecka med 2 barn. ha, ha. 🙂

Jag invigde min nya super fina väska som jag fick i födelsedagspresent och nu ser jag att bandet till märkeslappen sitter kvar. Ha, ha.  Så kan det gå!  Och jag kom på att den här blusen från Lindex som jag köpt för länge sen (med matchande byxor) passar så fint till.  Sen har jag världens största nyckelknippa med bara 2 nycklar men med mååånga nyckelringar. Allt för att jag lätt ska hitta nycklarna i väskan! 

Då vi sladdade förbi The Body Shop så hade de skyltat upp med årets julkalendrar och alltså de är sååå FINA!!!  i år igen! Till utseendet så tycker jag att de har de finaste kalendrarna men tyvärr så blev den ingen succé för Johanna senast hon fick en så vi droppade den förra året och gör (nog) det i år igen…  Men jag skulle vilja ha en bara för att ha stående framme som dekoration!   Du kan föresten se hur alla 3 kalendrarna (de är ju olika storlekar) ser ut på min instastory

Och häromdagen hittade jag säsongens första tulpaner! Åh den lyckan!!! för tulpaner är så otroligt tacksam snittblomma som bara blir vackrare då den håller på att vissna.  Sen är priset så bra att 10 st är en perfekt gå-bort-present!  Jag har själv 20 st rosa tulpaner på köksbordet här hemma nu och de är såå fint!  (köpte de på ICA Maxi).

Och på tal om jul… Alltså HUR amazing är inte de här rullskridskorna?!? De är de absolut finaste jag sett!!! och en perfekt julklapp till våra skatter! Så – de blir dagens, och årets första!, julklappstips! Du hittar de hos Soup Store på CC-vest i Oslo. Och den där vinterjackan, i rosa metallic…  jag dör så FIN!!! En sån skulle jag vilja ha själv! 

Ha, ha, knipsade den här bilden i bilen som var proppfull med sopor då jag körde till återvinningen igår. Inte speciellt glammigt men en houswife gotta do what a housewife gotta do… ha, ha.  Och som tur är så finns det ju rosa sopsäckar, jag har a.l.l.t.i.d rosa sopsäckar. 

Vad har du för planer i helgen? Vi ska på första matchen till BC Luleå i kväll och vi “firar” att säsongen kickar igång med att äta middag före i restaurangen på arenan tillsammans med familjen. Sen möter vi även upp vänner där så jag ser fram emot en riktigt trevlig kväll! Och annars har vi inga stora planer faktiskt så lördag + söndag är öppna. Skönt det också! Och för er som bor i Norge så startar ju höstferien nu så ni kanske är många som reser bort?  Önskar er alla en amazing ferie!!!

Nu fångar vi fredagen och fyller den med positiv energi & glada miner! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “IT´S FRIDAY!!!”

 1. Yvonne says:

  WOW vilken snygg väska, älskar väskor… nyfiken i en strut…. märke ?? kram och ha en superfin helg önskar Yvonne

  • Åh tusen TACK!! 🙂 Ja men visst älskar vi väskor! Helt klart bästa accessoaren som lyfter hela otufiten! Den här kommer från danska Beck Söndergaard och det bästa med de är att de har så bra priser på alla sina fina saker!

   Önskar dig också en superfin helg! Kram! 🙂

 2. Mia says:

  Håller så med dig om shoppingkvällen! Vid 20.00 kändes det som allt höll på att stänga. Såg fram emot att bli inspireras på Fritz Olsson men där var det öde så vi svängde i dörren… Nej, jag får inspireras på nätet! För min dotter är för stor för käpphästar…

 3. Barbro Landén says:

  Ska du inte ha ett shoppingfritt år nästa år? Det skulle vara så intressant att läsa din blogg då.

 4. Linnea says:

  Tänk vad olika det kan vara. Mina barn älskade nämligen käpphästhoppningen som blivit väldigt populär senaste åren. Särskilt neråt landet. Men förstår att det blir lite nishat då det kanske är mest hästintresserade som uppskattar det.
  Med tanke på klimatkrisen och att vi är många som är rädda om vår jord och har förstått hur allvarligt läget är så tycker jag det var väldigt bra tänkt att istället för köphets satsa på aktiviteter som leder till gemenskap i staden istället. Tänk om vi istället kan bli en stad som satsar på hållbarhet och om vi kan bli förebilder för andra städer och för att våra barn och eventuella barnbarn ska få leva färdigt sina liv innan allt liv på jorden släcks. Vi kommer alla behöva tänka om och ändra vårat levnadssätt. Inget som går över en dag men vi måste börja nu, helst igår. Våra barn och deras framtid är så mycket mer värda än shopping för nöjes skull.
  Kan inte låta bli att undra lite om hur era tankar kring allt detta går hemma hos er och jag antar att ni som alla andra pratat om detta hemma då jag inte tror att vår stolthet Greta Thunberg har undgått någon?
  Hade tyckt det varit intressant att höra era tankar också kring detta, ni som står lite på ”andra sidan” av detta. Om du skulle vilja dela med dig förstås. Önskar er en trevlig dag!

  • Mia says:

   Problemet med handeln är inte käpphästarna utan all internetshopping som är så mycket farligare än all flygplanstrafik i världen….

 5. Mia says:

  Hej Barbro! Jag tycker du ska söka dig vidare till andra bloggar som passar dig bättre. Så lätt att googla t ex ”shoppingstopp” så hittar du t ex det här https://minimalisterna.se/tag/shoppingstopp/ Finns även grupper på F.B i ämnet! Internet är fylld av bloggar, instagram som passar alla smaker. Vill du uppmana till mindre konsumtion så tycker jag att du ska tänka på
  hur du formulerar dig så att du inte sänker dina medmänniskor och får dem att må sämre…. Fel sätt att gå om du vill skapa förändring, tycker jag. Vad tycker du Barbro, eller missförstod jag dig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *