JAG ÄLSKAR DIG PAPPA.

Klockan 20.06 fick jag veta att min älskade pappa ska opereras kl. 22.00 i kväll. Jag kände hur hela magen knöt ihop sig och hur huvudet bankade…  Den trevliga läkaren som ringde mig tidigare idag berättade lugnt och sakligt om att operationen inte är helt riskfri men att min pappa hade resonerat sig fram till att det är en risk värd att ta då alternativet är att han tyvärr inte kommer att överleva utan den…   Jag la på luren klockan 20.15 och kände tårarna på mina kinder…  Min JIG hämtade Johanna på hennes dans, de kom hem med take away från Waldrof. Vi åt middag med mängder av levande ljus på bordet och bad tillsammans en bön för pappa.  Sen kom jag på att jag borde ha bett om att få prata med kirurgen! Jag hade inte ens ett namn på den person som skulle ha min pappas liv i sina händer.  Hur kunde jag ha missat att kräva ett samtal?

Jag försökte att släppa tanken och landa i att han är i goda händer. Så ringer plötsligt telefonen.Klockan 23.20. Det är kirurgen som presenterar sig och jag blir så tacksam över att han ringer mig att jag inte har ord.  Han berättar om pappas status, om att det funnits vissa tveksamheter kring om operationen skulle genomföras p.g.a. pappas status men att man bestämt sig för att ge det en chans.  Han kommer in på vilka komplikationer som kan uppstå och jag avslutar samtalet med att ge honom mitt 100% förtroende till att han kommer att ta de val som är nödvändiga och bäst för pappa i stunden.

När jag lägger på luren känner jag mig svimfärdig. Operationen kommer att pågå i några timmar och vi bestämde att han, eller någon kollega till honom, ska ringa mig när de är klara och berätta hur det gick oavsett utfallet…

Nu har jag precis sagt god natt till Johanna som sover med sin guardian angel under kudden i natt för sin morfar. Och själv sitter jag i vardagsrummet under min favorit cashmere poncho och kramar min Guardian angel och skickar all världens goda tankar pappas väg.

Jag vet att du är stark pappa och att du är så envis att du inte kommer att ge upp utan ditt livs kamp.  När vi pratade i telefon i kväll så sa du att du älskar mig för första gången och det var ett av mitt livs lyckligaste ögonblick.  Du var väldigt reflekterad över situationen och avslutade med att jag ska vara rädd om mig och mina.  Precis så som du avslutar de flesta fina samtal som vi har. Jag sitter nu och kommer på miljoner saker jag önskar att jag sagt så jag hoppas av hela mitt hjärta att jag får sagt de till dig när du vaknar upp.  Och om din kropp inte orkade bära dig längre så ska du veta att jag älskar dig och att jag är så stolt över att få vara din dotter.  Kämpa på nu pappa ! men inte så hårt att du inte orkar leva…

Din Anna-Stina.

♥♥♥

93
Kategori: Allmänt | 13 Comments

13 responses to “JAG ÄLSKAR DIG PAPPA.”

 1. Caroline says:

  Åååh…Håper virkelig at operasjonen går bra!! Sender en god styrkeklem til deg<3
  /Caroline

 2. Elisabet says:

  Alla mina tankar till dig och familjen.
  Önskar det bästa för din pappa.
  Många kramar Titti

 3. A says:

  All kärlek till dig Anna-Stina ❤

 4. Anna says:

  Mina varmaste tankar till dig och din pappa ❤️
  Ber för er, håller tummar och sänder all min kärlek

  Många kramar

 5. Nina says:

  Kärlek och styrka ❤️

 6. Merete says:

  Håper alt har gått bra med pappaen din, mange varme tanker og styrkeklemmer <3

 7. A-L says:

  Stor varm kram till dig och din familj! <3

 8. Ulrika Lagergren says:

  Jag hoppas verkligen att din pappas operation har gått bra! All kärlek och styrka till dig och familjen!

 9. Madelene says:

  Tänker på er!

 10. Elin says:

  Sender gode tanker og krysser fingre!
  Klem fra Oslo, Elin

 11. Anna. says:

  Så gripande att läsa! Varma tankar till er att detta ska lyckas! Kram ❤️

 12. Lena says:

  Tänker på er…. så otroligt gripande att läsa. All kärlek ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *