EN SNEAK PEAK AV VÅR “LOUNGE”.

Mina darlings! 

Vilken vacker kväll vi har här uppe i norr! Solen strååålar in här i vår spisestue, eller matsal som man säger på svenska och det känns så mysigt att “flytta in” hit nu på hösten efter en hel sommar ute på terrassen och i ljusgården. Och det känns extra kul nu då vi har vår nya matgrupp. Alltså det tog tiiid för mig att hitta ett matbord + stolar som jag gillar (och som inte var way to expensive…) så jag blev SÅ happy då vi plötsligt, av en slump, hittade denna grupp på super salg / rea hos MiO en solig dag mitt i sommaren.  Och du kommer kanske ihåg att jag berättade för er att jag skrev till MiO och klagade på dålig service? Well, det var då vi skulle köpa den här matgruppen! Men slutet gott allting gott. Jag fick trevliga ursäktande mejl från både MiO´s VD och han som driver butikerna här uppe i norr och vi är mer än nöjda med hur allt blev! Och alltså som jag älskar runda bord! det är så mycket trevligare sitta vid ett bord då alla ser varandra! Och igår rullade jag ut en ny fräsch IKEA matta under bordet och min kära bror har hjälpt mig att montera upp en stor rund spegel ovanför öppna spisen (det var han som hjälpte mig att montera ihop bordet också och alltså hjälp vad trixigt det var… oh my…) och nu har jag så lust på gardinlängder i fönstren här inne för att det ska bli extra mysigt.  Men vilka ska jag gå för i så fall? Kom gärna med tips ! för jag tycker att det är så svårt att hitta fina färdiga längder… Sen kallar jag egentligen det här rummet mer för vår “lounge” än för spisestue för det är här vi i familjen chillar och sen sitter vi alltid ute i ljusgården, vid det stora matbordet, då vi har gäster.

Och i övrigt så är dagens status att min darling är hemma från skolan. Hon vaknade med väldigt ont i halsen och eftersom skolan är tydlig på att eleverna ska stanna hemma vid “minsta symptom” så var det bara att gilla läget och nu kryssar vi självklart fingrarna för att det stannar vid det halsonda och inte blir mer än så. Och då J har chillat så har jag städat vidare här hemma + att jag varit ute och fixat lite ärenden och handlat till mamma.  Sen såg vi fram emot kvällens Idol men upptäckte att det är fotboll istället så då blir det nog film på oss. Är det föresten någon som har ett bra filmtips som passar oss girls? Vi tar tacksamt emot!!! Och – ett filmtips från oss till dig är : A simple favor med Blake Lively från Gossip Girl. Sååå BRA !!! och 100% i min smak så den måste du verkligen se om du inte redan gjort det ! 🙂

 

Som sagt: fler detaljer ska på plats men så här ser det ut i vår “lounge” just nu. Och visst vore det mysigt med gardinlängder? Snacka om att man vill “boa in sig” nu på hösten… Så mysigt !  Och idag sätter jag upp vår nya matgrupp på min tacksamhetslista för den har varit så efterlängtad. Vad sätter du upp på din? 

Det är öppet mellan spisestue / matsal och vardagsrummet / stua och de underbara ballongerna från J´s födelsedag förgyller verkligen vårt hem.  Sen är det så underbart med en ny fräsch matta på golvet och den här från IKEA har blivit en ny favorit, vi har den i flera rum och den är så skön under fötterna (jag går a.l.l.t.i.d barfota, året runt…).

Nya krispiga vackra höstblomster är verkligen 100% vardagslycka och dessa snitt hortensia fick bli med mig hem då jag var ute och handlade till min mamma i eftermiddag (ett tips till er i Luleå – kostar bara 60 kr / st på Kvantum).

Sen tycker jag att är sååå sällan nu för tiden som jag öppnar ett magasin och blir riktigt inspirerad… Så – blir spännande att se vad jag tycker om denna? då jag myser med den i soffan senare i kväll…  Coveret med bild hemifrån Andrea Brodin är i alla fall fräscht! och just nu har jag helt dilla på lavendel / lila..  Har både sängkläder, tofflor, blus i den färgen + att en kappa är på väg… tror den kommer i morgon, i så fall visar jag den då! 

 

Oj, nu är middagen plötsligt färdig här. Eller ja, alltså pommesen är klar i ugnen och kyckligen har ICA grillat men visst lät det som att jag har en “Magda” som fixat i köket och plötsligt ropat “maten är klar!“.  Det påminner mig om att jag måste köpa en Trisslott i morgon…  Ha, ha.

Uppdatering kl. 21.20: OH my! jag vågar inte tro detta före jag ser det men… Enligt VG så kan Stockholm regionen bli “grön” mot Norge vilket betyder att vi kommer att kunna mellanlanda på Arlanda utan att få 10 dagars karantän.  Åh herregud vilken LYCKA det vore!!! Bästa födelsedagspresenten i så fall!  så ALL fingers crossed !!!

Önskar dig en mysig kväll fylld av feelgood! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina | 5 Comments

5 responses to “EN SNEAK PEAK AV VÅR “LOUNGE”.”

 1. Tina ME says:

  Ja visst är det mysigt ändå när sommaren övergår till höst och att man kan få mysa till det inomhus igen. Jag håller mina tummar för att vi här i Stockholm äntligen kan få bli gröna så att ni kan få resa iväg till ert älskade Oslo igen. Stor kram! //Tina

 2. Katrin Lindenhall says:

  Hej!
  Kika på Hemtex köpte sammetsgardiner där i höstas, (finns i flera olika längder) de har jättefina och även kuddar i samma serie som gardiner om man vill ha enfärgad och sen med färg. Tycker rätt lavendel med lite lyster skulle vara jättesnyggt och ombonat mot det ljusa.Sammetsgardiner ger en väldigt ombonad känsla sen lite piff i blommor den hortensia buketten till så fint. Bara ett litet tips. Nu när allt är annorlunda vi kan inte göra våra älskade resor som ger så mycket då är man tacksam att vi hann iväg i februari innan allt förändrats. På tal om service, har tidigare kikat på din fina blåa tröja med tre knappar. Slut på nätet sen ställde mig på väntelista tog slut direkt..ringde kundtjänst för de stod att de hade den både i butiken i stan och på Storheden frågade henne om hon kunde lägga undan 2 storlekar eftersom jag var osäker eftersom lite oversize eftersom av hälsoskäl kunde inte komma iväg och hade ingen att skicka.HON VÄGRADE trots jag skulle ha den utan önskade bara lycka till att den fanns kvar när jag orkade…blev istället det finns andra.Alltså ingen empati eller känsla sååå less på jobbet. Men kan ju ändå inte släppa tröjan får be att någon kollar imorgon ändå ha ha tokigt först frustrerande över att de inte hjälper sen vill man ändå ha..Gillar butiker man kommer in de ser vad som är bra och ut och glad nöjd med en påse service. Hoppas du hittar gardiner lavendelfärgen är så fin köpte träningsskor till semestern till morgonpromenad vid havet hittade shorts i exakt lika färg på HM nätet så sköna så det blev ett par till när vi kom hem redo och fräscha till skorna välklädd på promma. Önskar trevlig kväll och lycka till med gardiner. Mvh Katrin

 3. Lena says:

  Håller med, runda bord är det bäst. Går det att lägga i en extra skiva? Man vill ju gärna att hela familjen, barn och barnbarn, får plats. Förstår din längtan att resa till Norge. Tycker dock att man de senaste dagarna läst om ökad smittspridning där.

 4. Madeleine says:

  Å vad fint det blev med nya matbordet! Vad heter IKEAmattan? Är på jakt efter en liknande själv…

 5. Annie says:

  Tänker också att en lite tyngre sammetsgardin skulle göra sig bra där, kanske i en mörkare rosa ton, ungeför som de jag ser i hortensian. Kolla på Hemtex, de har en del snygga! Ibland har jag hittat på Jotex och på Ellos.. men det är oftast bra att kunna se och klämma lite. Blev riktigt snyggt i loungen! Krya på J nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *