JAG ÅNGRADE FLYTTEN… !

Happy fredag sweeties! 

När jag gick min coachutbildning så var det som att jag fick ett “uppvaknande”, plötsligt så såg jag min omgivning och mitt liv med helt nya ögon, med en bättre och klarare blick och jag tyckte att miljöer som jag tidigare tagit för givet plötsligt var magiskt vackra… Det var som att jag vaknat upp från en Törnrosa sömn… allt kändes nytt och jag var så full av energi och livsglädje och inspiration att det inte fanns något slut…

Också BAM! så flyttade vi precis just då till Luleå och alla dessa underbart glittriga och magiska känslor försvann bara så där.. PANG! så var de borta … för jag insåg en sak: jag ville inte flytta! jag ville bo kvar i Oslo. Jag ångrade att vi köpt huset.  Jag ringde jIG och grät och sa att jag vill att vi ändrar oss, att vi blir kvar exakt där vi var, där jag kände att jag ville vara.  Jag har aldrig, under mina 15 år i Norge älskat Oslo så mycket som just precis då!  Speciellt minns jag en av mina sista resor till utbildningen i Stockholm, jag var så ledsen över flytten att alla mina kurskamrater blev involverade i min olycka… jag blev coachad av en underbar kurskamrat och de samtal vi hade minns jag som igår…  Plötsligt stod jag utanför NK och ringde min mamma och grät så att jag knappt kunde prata och sa att jag inte vill flytta, att husköpet var ett stort misstag och att jag såg oändliga möjligheter i mitt Oslo liv men NOLL, absolut noll framtidsmöjligheter i Luleå…

Exakt 3 månader senare gick flyttlasset. Vi var hemma hos bästa vänner på en middag strax innan avresa från Oslo och jag grät mig igenom hela middagen… Plötsligt blev det så kristallklart att vi var på väg, på väg bort från allt jag hade och från där jag ville vara.  Hela min kropp skrek : jag vill inte !!!  Men det var försent.  Vi hade köpt ett fantastiskt hus i min hemstad och Johanna och JIG var så klara för allt det nya.  Det var bara jag som inte var det.  Jag kände mig som en ny människa efter utbildningen och jag kunde inte förstå hur jag tänkt…  Att lämna mina vänner var hemskt. Jag grät mig till sömns och allt kändes bara helt förfärligt trist då det egentligen skulle kännas magiskt.

Och mitt i allt detta så väljer min bästa barndomsvän med familj att bryta kontakten. Mitt i min coachutbildning och husköp så får jag ett sms där hon skriver att hon inte vill ha mer kontakt. Det var som att åka hiss ner i ett svart hål…  Det var ju de vi skulle umgås med när vi flyttade! bjuda hem på grillmiddagar, dela Luleå livet med,  hennes 3 döttrar hade Johanna vuxit upp med så vi var så glada över att hon skulle ha de här.  Men BAM! så var de borta och jag har inte hört ett ljud från de sen dess.

I dag är detta exakt 3 år sedan. I 3 år har jag bott 1.135 km från mina bästa vänner, från mitt älskade Oslo och från den vackra miljö som jag fullkomligt älskar, jag har kört förbi min väns hus otaliga gånger, mött hennes barn på Johannas skola, saknat, gråtit och frågat mig vad som hände?  Mina känslor har gått upp och ner under dessa 36 månader.  Ena dagen glitter, nästa saknad…   Jag har tagit ett år i taget och när vi varit på väg att flytta tillbaka till Oslo så har ändå något hållit mig kvar…  När JIG har sagt: nu flyttar vi, i augusti!  Så har något i magen ändå fått mig att tveka… Så här är vi.  Och när vi kom hem från Thailand i lördags så fick jag  lite av samma känsla som jag fick efter avslutad coachutbildning… Något inom mig har vaknat till liv… en energi, glädje och positiv känsla som jag inte helt kan sätta ord på…  och just precis nu så känner jag att det här nog kommer att bli min bästa höst någonsin. Jag är så peppad på allt och jag känner att det är en förändring runt hörnet och det är jag själv som har skapat den och som kommit dit. Jag har haft ett mindset med “only positiv vibes”, jag har tränat, jag har reflekterat och jag har påmint mig själv om en viktig sak:  ingen annan och inget annat än jag själv kan göra mig lycklig. Min lycka är mitt ansvar och i höst kommer jag att ta ansvar för det.


On top of the world! på 19:e våningen på vårt vackra hotellrum i Bangkok. 

 

Det här inlägget blev väldigt mycket mer privat än jag planerat, brukar inte skriva så här öppet om privata saker men nu fick jag feeling och då fick det bli så…  ibland är det skönt att skriva av sig.

Nu fångar vi dagen för den kommer aldrig tillbaka…! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 32 Comments

32 responses to “JAG ÅNGRADE FLYTTEN… !”

 1. Piltos Wife says:

  Först och främst:Super kramar åt dig Gizmolina, förtillfället skickar jag kramar åt dig från San Francisco.

  Fick krokodil tårar när jag läste dett inlägg. Det var lite som att läsa om sig själv. Har gått igenom samma sak med flytten som du, och med vänner.

  Men du är bara så himla energisk att när jag hade läst slut till sista ord, så fick jag ett skratt anfall. För du slutar aldrig dina inlägg med negavtivitet utan Positivitet <3
  Du är min energi glädej. Du är klok. Och du är en Idol/förbild för mig. Ditt sätt att leva livet på är något jag måste träna på.
  ( väkte just min som yrvaket frågar: are you okey, shall I call Dr, first you are crying at 6am and then you brust in to a laughter. Kunde inte säga något utan visade bara telefonen, så svara han: aaa it was The magic Gizmo family who got you in to such a good mood in the morning <3
  Önskar dig och Dina J en super bra och magisk dag
  Kram

 2. Josefin says:

  ❤❤❤

 3. Siri says:

  Jeg har fulgt din blogg i flere år og den har inspirert meg på flere måter. At du nå velger å dele dine tanker er positivt! Livet går opp og ned det er hvordan en takler det som er det avgjørende. Du er positiv og griper fatt i ting underveis samt krydrer hverdagen med små gleder. Lykke til videre hvor enn du bor stå på det finnes muligheter rundt hver sving

 4. Det tar tid att finna sig tillrätta.
  Speciellt med flytt från stor stad till liten stad.
  Förstår det var svårt lämna Oslo.
  Tänk att det gått 3 år.
  Tråkigt med din väninna som “försvann”,ibland begriper man inte vad som händer?
  Kanske blir ni kvar i Norrland eller så blir det ett “äventyr” i Thailand kanske eller på någon annan plats.
  Själv längtar jag alltid hem till Thailand men vill även bo i Umeå.
  Ha en fin helg.
  Kram Titti

 5. Viktoria-pinkpastry says:

  Stor kram! Så fint skrivet. Så modigt att flytta och pröva något nytt! Som någon skriver så är du endå så fantastiskt positiv, det är så inspirerande! Beklagar med din vän, låter väldigt tråkigt, med risk att låta hård så låter det inte som om hon förtjänar dig, tror verkligen det är hennes förlust. Stor kram från Amsterdam över weeknenden

  • Viktoria-pinkpastry says:

   Svårt att skriva hackigt internet men ville även ha med att du verkar va en sån vän man vill ha i sitt liv, sprider massa glitter runt dig och verkar extremt omtänksam, och firar allt och alla , ja gör livet till en fest helt enkelt! Stor kram

 6. Pia says:

  Vilket fint inlägg där du delar privata tankar.
  Hoppas du fick en förklaring till din väns handlande men vissa saker är väl bara till för att släppa bara att sätta punkt för.

  Önskar dig en fantastisk höst med den där härliga känslan.

 7. Stor klem fra en ukjent leser, som har beundret din stil og energi i flere år. Dette innlegge bekrefter for meg at jeg har fulgt et ekte menneske. MEN det var sårt å lese om hva du har slitt med.
  Glad ferien ga deg ny energi og nytt pågangsmot. Stå på! Du er en rollemodell og jeg gleder meg til å se hvordan det går med deg fremtiden!

  Anne-Grethe

 8. Deseree says:

  Fint skrivet! Jag brukar tänka att det är någon mening med allt! Känner mest att det är en stor förlust för din vän som valde bort dig och att hon verkligen skulle behöva en gizmolina i sitt liv! Tur du har funnit nya fina vänner där uppe. Kram o trevlig helg!

 9. Frida says:

  Åh vackra du, så fint, naket och ärligt du skriver. Det gör ont i mig när du skriver om hur ledsen du var över flytten och jag kan tänka mig att det måste ha varit hemskt att måsta genomföra en sak som hela kroppen och sinnet skriker nej till. Och vilken fantastisk tur att du nu trivs och ser fram emot den kommande hösten med glädje <3
  Jag har själv upplevt samma sak som du gjorde med din vän dvs förlorat sin bästa vän utan att förstå varför hon gjorde slut. Det är också tre år sedan det skedde och jag vet fortfarande inte varför, först nu har jag slutat sörja men saknaden finns där ändå. Livet alltså, ibland förstår man ingenting. Och så tänker jag att hur sjutton kan man inte vilja ha dig i sitt liv?! Din vän går miste om så mycket och det är hon som står som förloraren, det är då säkert.
  Sköt om dig finaste Anna-Stina, jag hoppas att hösten ger dig allt och lite till. Jag ser fram emot alla sprudlande, glittrande inlägg (och alla andra inlägg också så klart)!
  Kramar

 10. Numera Lulebo says:

  Oj vilken igenkänning i detta inlägg! Så fint att du delar detta med oss läsare. Jag kan relatera till hur du känner, för min man bestämde för ett halvår sedan att vi skulle flytta till Luleå (pga flera anledningar) och hela jag skrek NEJ NEJ NEJ VILL INTEEEE! Jag var SÅ himla ledsen och började helt plötsligt uppskatta prick allt med den staden vi just då bodde i. Jag var (är) dessutom nybliven mamma och såg framför mig hur ensam vi skulle bli i Luleå där vi knappt känner någon. Men sedan en månad tillbaka så bor vi i Luleå och det känns ändå okej. Jag gillar stan men saknar vänner och den förra staden. Men, det är bara att göra det bästa av situationen. Tack vare din blogg så har jag ändå hunnit bekanta mig med Luleå innan jag flyttade hit. 🙂 Så jag skänker dig alltid en tanke då jag tar morgonpromenaden runt Skurholmsfjärden eller lunchar på någon av alla de restauranger jag sett nämnts i bloggen. Så du känns lite som min virtuella mentor här uppe. Jag uppskattar din blogg och den glädje du sprider omkring dig! Kram!

 11. Annika K says:

  Att göra slut som vän via sms verkar ynkligt o lågt 🙁
  I och med att ni bor nära varann. Kontakta henne o fråga va fan som hände?
  Kraaaaaaaaaam!

 12. Regina says:

  Vilket fint inlägg, jag blev verkligen berörd och kunde känna igen mig själv i vissa känslor som du beskriver. Väldigt tråkigt med din vän som sa upp kontakten, hoppas att du fick en förklaring för det är alltid jobbigt att gå runt med frågetecken.
  Men jag blir glad av att läsa att du har fått ny energi inför hösten!
  Önskar dig en fantastisk sådan 🙂

 13. Kristin says:

  Så fint å få et sånt innlegg, selv om det var privat og personlig. Håper du får en strålende vakker høst – og jeg er sikker på at Oslo når som helst tar i mot deg, enten det er for en helg etter et langt liv 🙂

  • Kristin says:

   Hahaha, oh my, dette ble feil. Mente ikke ikke å ta i mot deg en helt etter et langt liv, men en helg ELLER et langt liv.

 14. Caroline says:

  Alltså wow!
  Att ta orden och innebörden. Och sedan vända känslan.
  Tycker du är och har alltid tyckt att du är en frisk och extremt pofitiv fläkt.
  Du ska vara så STOLT över dig själv. För jäklar vilken influencer du är. Och det ordet tycker jag är så fjantigt när en sk kändis är/får/blir det.
  Du ÄR en influencer.
  Stor stor kram!
  Och fan så glad jag varit att ha dig som vän!
  ❤️

 15. Maria says:

  Tack för att du delar med dig! Kram❤️

 16. Petra says:

  ❤️

 17. Monica says:

  Du er fantastisk! Du har vært min favoritt-blogg i mange mange år Og det er jo rett & slett pga herlige deg! Du skriver så godt og humoristisk. Jeg kan le høyt av det du skriver Ha en strålende helg, og høst!

 18. Jane says:

  Jeg heier på deg! Denne høsten blir nok fantastisk! 🙂
  Stor klem fra Jane

 19. Siri says:

  For et fantastastisk og personlig innlegg. Dette tror jeg kan gi håp til mange av oss, for alle har vi nok tatt beslutninger som vi har angret og som har vært vanskelig å leve med. Men som du sier så kan vi selv skape forandring og det er vi som skaper vår egen lykke. Akkurat i dag trengte jeg denne påminnelsen, så tusen takk for at du deler.
  Ønsker deg en magisk høst kjære deg!

  God klem.

 20. Anna says:

  Har följt din blogg i många år och har nog aldrig skrivit någon kommentar innan. Men vill säga tack för att du delar med dig, jättefint inlägg!

 21. Mia says:

  Tack för ditt personliga inlägg.
  Tack för uppmuntran och stöd. Vi är många som förlorat vänner genom åren. FU inspirerat för att du är just du ❤️

 22. elin says:

  Det er fordeler og ulemper med det meste… Det gjelder å ta tak i de positive tingene med det som er NÅ! Har selv flyttet i voksen alder, og i stedet for å bruke tid på å savne det gamle, er jeg glad for nye venner og impulser <3 Så positiv som du er, regner jeg med at mange nye vennskap har bygdes i Luleå.
  God helg til deg!!!

 23. Marianne says:

  Fint och rörande inlägg
  Allt kommer att bli bra !
  Det blir det med din positiva livssyn

 24. Emma says:

  ❤️❤️❤️

 25. Kerstin says:

  Bästa inlägget du någonsin gjort. Att det var jobbigt att flytta har så väl lyst igenom i din blogg, och att ha en bästa vän som “gör slut” via sms är inte värd att ha som bästa vän. Härligt att du hittat att den enda som äger ditt liv är du själv….den viktigaste i ditt liv.
  Lycka till

 26. Katarina says:

  Hej! Fint inlägg att vara personlig emellanåt gör bloggen bara bättre. Det är nog flera som känner igen sig i det du skriver. Som någon skrivit tidigare så har det lyst igenom att flytten inte har kännts rätt. Tråkigt med din barndomskompis, kan du försöka prata med henne bara för att höra vad som hände?! Jag slår vad om att hon läser din blogg varje dag. Hon kanske fick panik när du flyttade hem som genom bloggen verkar så glad, energisk och sprallig och så kanske hon själv hade det tufft så därför fegade hon ur med sitt sms. Nåja det löser sig säkert på ett och annat sätt. Kram kram

 27. Gerry says:

  Så bra skrivet, man förstår hur du känner direkt❤️/Gerry

 28. Annakarin says:

  Fint skrivet! Jag har följt dig länge och kan säga att det här gav en ytterligare dimension till bilden av dig. Lider med dig vad gäller din väninna. Hoppas verkligen att du avkrävde en förklaring!!
  Efter det här inlägget blir jag bara mer nyfiken på dig. Vad jobbar du med? Använder du utbildningen eller kommer det i höst? Så spännande!
  Stor kram! ❤️❤️

 29. Stina says:

  Tack för att du vågar dela med dig! För min del uppskattar jag att du berättar om även svåra saker. Jag som hälsar på hos din blogg lär känna människan bakom den och det skapar ett djup. Plus, igenkänningsfaktorn stiiiger, vilket jag tror kan hjälpa både dig och mig som hälsar på.

  Önskar att jag hade en magisk mening/handling, som gör allting bra när något inte är det. Tyvärr kommer jag just nu bara på klyschor såsom att ”vad är din barndomsmänniska för människa, som SMS:ar utan närmare förklaring? Såna klarar man sig bättre utan.”. Lite tomt, när det är viktigt att bearbeta alla sina känslor, men… Kommer jag på något mer magiskt sprinklar jag det åt ditt håll för att stärka din väg framåt! ^^

 30. Frida says:

  Tänk att man vet aldrig vad en annan människa går igenom alltid…folk flyttar hit och dit (jobbar med detta så vet) men tänk som mycket känslor som ligger bakom, det är inte bara och bara att flytta, det är stort.
  Att förlora en vän är oerhört sorgligt…hoppas också du fick en förklaring. Lättare att gå vidare då.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *