JUL-DUKNINGS-TIPS!

Goood tisdag mina kära vänner! 

Här sitter jag och dricker julmust och mumsar på pepparkakor och konstaterar hur viktigt det är att vi stannar upp och är här och nu mitt i julstressen. Det är så mycket som ska ordnas, julklappar som ska köpas, paket som ska slås in, julkort som ska iväg, hem som ska pyntas och mat som ska handlas att man lätt kan bli helt snurrig…. Så mitt tips: skriv listor och fördela uppgifterna över de dagar som är kvar för när man går runt och har allt i huvudet kan det lätt kännas övermäktigt att hinna med allt. Men då man har det på print, på ett papper, så kan man lättare fokusera på en sak i taget och dessutom få njuta känslan av att strycka över och bocka av en sak i taget…

På min egna tisdagslista står det bl.a. att jag måste köpa mat till Gizella, vår älskade fluffiga lilla sötis som ger oss så otroligt mycket kärlek och harmoni i huset. Också står det “baka pepparkakehus”! Oh yes, i kväll tänker jag överraska Johanna med ett riktigt mysigt pepparkakehus pyssel!  Åh det ser jag verkligen fram emot! Sen står det typ 57 saker till men de släpper vi här och nu för bloggen är min dagliga oas där jag tankar min energi och när jag sitter och skriver till er så lägger jag alla andra  “to-do´s” åt sidan …  Och då jag vaknade på morgon så fick jag verkligen uppleva den enorma glädje som bloggen ger mig då jag öppnade min mejl och hittade världens trevligaste, härligaste mejl med magisk feedback från en av er bloggvänner som skrev att hon följt mig många år. Alltså jag blev så rörd, tacksam och GLAD!  Det är när jag får respons från er som jag känner att det är SÅ värt den tid jag lägger på min älskade blogg trots att den idag inte är någon intäktskälla för mig (men det hoppas jag fortfarande att den kan bli) för att få ge kärlek och sedan få så härlig kärlek tillbaka, det är ju inget annat än helt magiskt!!!  Så från hjärtat: TUSEN MILJONER TACK till er alla som följer mina dagar! You make me super happy!!! 🙂

 

Jag gick igenom mitt bloggarkiv och hittade bl.a. den här bilden från då jag dukade upp till julmiddag här hemma för några år sedan.  Att texta med pennor som lätt går att diska bort på tallrikar och glas är ett tips!  Den enklaste vita tallriken från IKEA ser plötsligt hur festlig ut som helst när det står Merry Christmas på den!  och om man inte tycker om att texta så kan man rita stjärnor runt kanten, skriva gästernas namn som placeringskort osv…  Låt kreativiteten flöda!  Sen är det mysigt att duka med klassiska godishus till barnen (alltid lika uppskattade) och att hänga polkakäppar på glasen…

…så som jag har gjort här!  En så enkel detalj som gör en så stor skillnad!  Att dessutom duka med dricksglas i form av röda discokulor och guldiga stjärnor är också riktigt festligt och fint!  (dessa kommer från Lagerhaus). Sen knyter jag ofta ett band runt servetterna och om man inte har färska snittblommor hemma så är det fint att lägga en ljusslinga på bordet istället. 

(fler bilder kommer)

Det var några dukningstips inför kommande helgers festligheter! Jag har även fått förfrågningar av er om att bjuda på julklappstips till olika åldrar och självklart kan jag göra det, ska bara samla ihop mina tips först!

Med det så önskar jag dig en strålande tisdag fylld av lyckliga stunder! 🙂

Och TACK igen för att just du väljer att besöka mig!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Julen 2019 | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *