JUST DO IT!

Gooodmorning darlings! 

Visst är det lätt att ångra / gräma sig över något man inte gjorde i går? Som jag tex, jag ångrar att jag inte gick ut på min power walk… men jag var så otroligt super trött att jag inte orkade…zzz…  Och exakt lika lätt är det att skjuta upp saker till i morgon för allt vi inte får gjort idag kan vi ju alltid göra i morgon. Men – klart skönast är ju ändå de saker som vi kan stryka på vår to-do-list IDAG! Så – idag tycker jag att vi gör i alla fall en sak som vi redan skjutit upp till imorgon en gång. Vad det än kan vara! litet eller stort. För NU är ju faktiskt allt vi vet att vi har och känslan då vi får gjort den där saken som vi gått och tänkt på en stund är ju så makalöst härlig! Så – just do it!!! Jag skickar dig massor med pepp!!!

Och idag tisdag och jag börjar känna att den årliga packa-in-alla-24-kalender-gaver-pressen kommer krypande… så, måste gå igenom alla gaver idag och checka om jag behöver köpa fler..?  Tänker nämligen att jag, för första gången ever, ska vara klar i tid så att kalendern hänger på plats, med 24 paket, på fredag och för en tidsoptimist som mig så är det lättare sagt än gjort.. ha, ha. Gör du också en egen kalender? Är du i mål? Om du inte gör en egen och inte önskar att lägga så mycket pengar på en kalender så är mitt tips den super fina chokladkalender som finns hos Søstrene Grene till 15kr! och – du hittar även chokladkalendrar till 10 kr hos tex Dollar Store.  Det behöver inte kosta så mycket att sprida glädje i december!  Och – ett fint alternativ till en 24-dagars kalender är att ge bort 1 present varje advent istället. Det kan tex vara pepparkaksdeg + en form till 1:a advent också bakar ni den dagen, ett besök på en julmarknad, som en happening, på 2:a advent,  årets jultröja till 3:e advent och sen ett par julkulor till granen till 4:e advent också klär ni granen den dagen…. December bjuder verkligen in till kreativitet & glädjespridning så låt fantasin flöda! 🙂

Hur härlig är inte den här bilden? Lite så här känns bilen när jag kör runt den här veckan för ena dagen har jag en gran i bilen och nästa mängder av julklappar…   Åh det här är verkligen en magisk tid på året! 


Det är sååå fint att dekorera trappen inför julen tycker jag! Och det är inte så mycket som ska till!  Bilden är inte här hemifrån oss (hittade den på nett) men, du kommer kanske ihåg att jag dekorerade trappen här hemma förra året? med en girland med ljus i som jag hittade hos Rusta (de har samma i år) och vita pom pom´s. Idag kommer jag att pimpa trappen helt likt som i fjol. Gleder mig!!  (så HÄR såg trappan ut hos oss i fjol).

Jag tycker att det är så snyggt & classy med brunt papper, vita etiketter och en grön kvist… Och the wrapping is everything brukar jag säga för det är ju känslan när du ger bort ett vackert, fint inslaget paket som är den bästa…  Jag ä.l.s.k.a.r. att slå in fina paket och planerar “årets wrapping” för fullt för jag kör oftast lik stil till alla.   (bilden har jag hittat på nett, det är inte mina paket). Och du – jag köpte liknande små gröna – oäkta – kvistar hos Kremmerhuset senast jag var i Oslo. De blir perfekta till årets julklappar och de är ett tips!!  (tror det var runt 20 st i en påse).

Nu fångar vi dagen och tar tag i den där saken som vi gör NU och inte i morgon… ! 😉

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

 

Kategori: Allmänt | 9 Comments

9 responses to “JUST DO IT!”

 1. Ida says:

  Ja jeg har dn datter på 1,5 år nå. Fant ut at hu får gaver hver søndag i advent i steden for 24 julegaver. Hu er litt liten enda og får nok mer enn nok til jul. Da bruker jeg hellre tida med hu i steden for å jage rundt å leite etter de siste gaverne og pakke de inn

  • Det är en strålande idé att ge gaver varje advent! 🙂 Och din dotter är heldig som har en mamma som prioriterar kvalitetstid framför julstress.

   Önskar dig en underbar dag fylld av lyckliga stunder! Klem! 🙂

 2. D says:

  Elsket trappen! Har trapp for første gang i år, så tror jeg må få til noe sånt! 🙂

  Her har barna ønsket seg “opplevelseskalender”, så jeg må skrive ned 24 ting vi skal gjøre sammen i desember.. Blir veldig lowkey altså, en blir å grille pølser i peisen, en blir å perle på kvelden osv. Men blir sikkert veldig koselig da! Mye blir ting vi uansett ville gjort, som pepperkakebaking, pynte til jul, pakke inn julegaver osv!

  Ha en fin dag! Selv skal jeg snuse på nyfødt baby i lunsjen<3

  • Åh en upplevelsekalender är ju en genialisk idé! 🙂 Helt underbart! för precis som jag skrev så är ju december verkligen den månad som man kan fylla med happenings och kreativitet. Hur kul som helst! Dina barn är heldige som har en så kreativ mamma!

   Önskar dig en magisk dag och det låter super kos att få snuse på en nyfødt baby… ! Lucky you! Klem! 🙂

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Jag har gjort kalendrar till mina syskon med i år inte bara till dottern, de gav jag dem på mitt födelsedag kalas. Till dem gjorde jag lite enkla, räcker att köpa 24 paket till dottern. Så här kommer mina tips: en med 24 kuvert, i varje kuvert ligger en rolig vits, så får mottagaren starta varje dag med ett skratt, praktiskt taget gratis kalender förutom kuverten. Till min odlingsintresserade mamma fröpåsae, säljs ut billigt så här års, till mina andra syskon, 24 tepåsar en i varje kuvert, har samlat under året, där de har bjudits på te allt från hotell till öppna fsk, helt gratis! Till min systers man och mina syskonbarn gjorde jag 24 kuvert med tre godisar i varje, olika i varje kuvert, tog hemma ur skåpet, så ska de blunda varje morgon och min syster lägga i deras mun, så får de gissa, vissa behöll jag pappret på för att de ska bli roligare 😉 De blev så glada, ville ge dem nått på mitt kalas och vad är väl bättre än den julkänslan det är att få räkna ner och komma i stämning. Stor kram

  • Men alltså wow! Du är ju helt otrolig som gjort så kreativa kalendrar till så många! Jag är impad!! 🙂 Dina syskon är lyckligt lottade som har en så kreativ och snäll syster! Och så fantastiskt kul att du delar dina kalendertips här så att alla kan läsa och ta efter om de vill… !

   Önskar dig en riktigt härlig kväll fylld av feelgood! Kram! 🙂

 4. Tina says:

  Hur hittar du 24 bra julklappar till kalendern? Jag har svårt att hitta ens några bra julklappar att lägga under granen. Mina önskar sig bara pengar… och några saker. Att hitta 24 + julklappar, åt 2 barn skulle ge mig klåda!

  • Ha, ha. min räddning är min kreativitet och att jag har svart bälte i shopping. 😉 Nej men det jag gör är att jag shoppar saker när jag ser något, över en längre tid, och om jag och Johanna är på stan och hon tex. ser en fin hårsnodd, ett nagelack eller en tröja så köper jag den där och då till kalendern… (struntar i att hon vet vad hon kommer få). Också mixar jag upp saker med happenings / upplevelser. Sen önskar sig Johanna, precis som dina barn, bara pengar till julklapp / julafton…

   Önskar dig en riktigt härlig kväll Tina! Kram! 🙂

 5. Frida says:

  Hej sweetie och tack för ett inlägg som gav mig en spark i baken. Tack vare att du skrev att man inte ska skjuta upp saker så laddade jag ner Blockets app och lade ut en rad annonser på saker som jag länge har tänkt att sälja. Känslan efteråt är ju magisk!

  Idag blir det till att köpa fint omslagspapper för att slå in barnens klappar till adventskalendern. De ska få presenter på varje advent och jag har en snygg idé på hur jag ska hänga upp dem (klapparna alltså, inte barnen, haha) så nu behövs bara en bra ljusslinga 🙂

  Ha en fin lillördag raring, hoppas den glittrar.
  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *